Son eklenen

Türkiye'de bilinmeyen tatil yerleri


Keşfedilmemiş, doğayla iç içe bulunduğu yere bağlı adeta sağlık ve oksijen deposu tatil yerlerini sizler için araştırıp keşfetmekteyiz. Türkiye 'de birçok tatil yeri bulunmaktadır. Doğasıyla yaşam kalitesiyle, ulaşım ve konaklamak için doğa harikaları tatil mekanlarının saklı olan tüm güzelliklerini sizlere tanıtmaya çalışacağız. 

Ege bölgesindeki Ayvalık, Balıkesir iline bağlı bi ilçedir. Ayvalığa bağlı küçük köy, otel ve plaj bölgesidir Ayvalığa 8 km uzaklıkta bulunmaktadır. Adeta saklı bi cennettir. Avşar adası, Cunda, Altınoluk, Edremit..... Çeşitli ve Ayvalığa yakın tatil yerleridir.

Marmara bölgesinde görülmeye değer kıyı kasabaları bulunmaktadır. Türkiye nufusunun en yoğun bölgesidir. Tirilye Bursa 'nın Mudanya ilçesine bağlı kıyı kasabasıdır. Tarihi dokusuyla doğal güzelliğiyle gezilip görülmeye değer muhteşem bir yerdir. Aya Todori kilisesi, Taş mektep ve tarihi Tirilye evleri görülmeye değerdir. 

Karadenizi anlatmakla bitmez. Tarihi yerlere sahiptir unların başında batı karadeniz gelmektedir. Amasra(Bartın) eşsiz lezzetli yemekleri ve deniz mahsulleriyle ünlüdür. Amasra müzesi Amasra'da kesinlikle gezilip görülmeye değer bir yerdir. Küre dağları, Güzelcehisar lav sütunkarı, İnkumu gibi tatil yerleri de Bartın da bulunmaktadır. 

Doğu anadolu yüzyıllardır farklı din ve kültüre evsahipliği etmiştir. Bahar ve yaz aylarında gezilip görülmeye değer bir cok saklı cennet gibi tatil yerleri bulunmaktadır. Erzurum kış aylarında gezilip görülmeye değer birçok tarihi yapıya sahip bir şehrimizdir. Erzurum şifalı kaplıcaları ile meşhur ilçeleri Pasinler ve Ilıca'dır. Erzurum Palandöken dağı çifte minareli medrese ve oltu taşıyla ünlüdür. 
Kars serhat şehrimiz doğunun sınırında yer almaktadır. Çıldır gölü, Ani harabeleri son yıllarda ününü tüm dünyaya duyurmuştur. 1. Dünya Savaşında akıllarda iz bırakan Sarıkamış tarihi dokusu ve doğal yapısını hala korumaktadır. Bölgede bulunan İshak paşa sarayı, Van gölü, Harput kalesi gidilip görülmeye değer doğal, tarihi güzelliği bozulmayan tatil yerleridir. Türkiye'nin her yeri tarihi güzelliklerle dolu turizim cennetidir. 

Güneydoğu Anadolu gezilip görülmesi gereken yerlerin başında gelmektedir. Keşfedilmemiş birçok turizme açılmayı bekleyen yer bulunmaktadır. Malabadi köprüsü Diyarbakırda bulunmaktadır bu köprüye Ayasofya'nın ayağıda denmektedir. Adıyaman da bulunan Nemrut dağı, Mardin kalesi gezilip görülmesi gereken yerlerin başında gelir.

İçanadolu bölgesi 7 coğrafi bölgemizden biridir. Bölge tarihi yapı ve doğal güzellikleri bakımından gezilip görülmeye değer bir çok yere sahiptir. Bunların başında Gümüşler manastırı gelmektedir. Büyük bir kaya içine oyulmuş manastır Kapadokya'da olup korunarak günümüze gelmeyi başarmıştır. Mekke gölü, Anıtkabir, Mevlana müzesi ve türbesi gezilip görülecek yerlerin başında gelmektedir.

Akdeniz bölgesi mütiş bir foğal güzelliğe sahiptir. Damlataş mağarası sarkıt ve dikitlerden oluşan bir mağaradır. Aspendos Antalya'nın ünlü kalesidir. Neresinden bağırırsanız bağırın bu kalenin tam bir amfi tiyatro özelliğindedir. Adrasan, Manavgat çayı gezilip görülmesi gereken doğa harikalarıdır.

6 Yorumlar

  1. Ayvalık ,Cunda Adası'nı gördüm , harika yerler.Diğelerini görmek isterim dünya gözüyle.

    YanıtlaSil
  2. batıyı boylu boyunca gezdim de doğuya çok gidemedim. en çok nemrut'u görmek istiyorum bi de ani harabeleri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malabadi köprüsü ve Ani harabeleri harika yerler Nemruta gitmedim

      Sil
  3. Türkiye'nin dört bir yanıda güzel. Birçok yerini gezip görmedim. Ama bu yerlerin hepsini de biliyorum. Umarım her birine gidebilirim.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu