Son eklenen

Altın Fiyatları Rekor Kırıyor

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covıd-19 salgını nedeniyle altın fiyatları rekor kırıyor. İkinci dalganın gelme endişesi merkez bankalarının tedbir zincirlerini en üst seviyede tutmaya zorluyor. Altın, geçmişten bugüne dek vatandaşın en güvenli yatırım limanı olmuştur.

ABD ve Çin arasında yaşanan gerginlik altın fiyatlarını en üst seviyeye tırmandırıyor. Kısa süre önce ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Çin’in küresel düzeni bozmalarına tolerans göstermeyeceklerini söyledi. Altının ons fiyatı yılbaşından bu yana ortalama yüzde 30 getiri sağladı.

Altın Fiyatları
Altın fiyatları, merkez bankalarının genişlemeci yaklaşımları ve küresel ekonomide yaşanan belirsizlik nedeniyle rekorlara doyamayacak seviyede. Buna rağmen riski sevmeyen yatırımcılar yatırım limanı altını terk edecek gibi görünmüyor.

Bol likidite açmayı sürdüren merkez bankalarının tavrı nedeniyle bir kısmı borsalara kayıyor. Böylelikle küresel hisse senedi piyasaları önde gelen dev şirketler liderliğinde rekorlara koşuyor. Son 6 yılın en yüksek seviyesinde seyreden altın fiyatları Corona sürecinin ikinci dalgası gelebileceği endişesini taşıyor. Bu nedenle uzmanlar kısmi düşüşler yaşansa da yükselişin bir süre daha devam edeceği görüşünde.

Çeyrek ve Gram Altın Fiyatları
1 Ağustos tarihi itibariyle rekora koşmaya devam eden altın fiyatlarında son duruma göz atalım.

Cumhuriyet altını: 2.961,50 Lira
Yarım altın: 1.485,30 Lira
Çeyrek altın: 745,40 Lira
Gram altın: 443,11 Lira


Ülkelerin ekonomilerinde yaşadıkları hasarı en aza indirmek için uyguladıkları likidite politikaları nedeniyle altın fiyatları rekor kırıyor.

5 Yorumlar

  1. lira da ters orantıda baş aşağı değer kaybetmeye devam ediyor.

    YanıtlaSil
  2. Bu yazı bile eskidi, düşün artık. 840 lira oldu

    YanıtlaSil
  3. Yazınızı okudum gerçekten de altın fiyatları durdurulamıyor insanlar neyi var neyi yok altına yatırıyor sanırım. Ayrıca yazınızı okurken altının gramının 477 tl olduğu bilgisini de vermek isterim teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Engin bey 1 ağustosta yazmıştık altın fiyatlarını :) O gün 443 liraydı

      Sil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu