Son eklenen

ADIM ADIM YOUTUBE KANALI AÇMA

Youtube kanalı açmak son yıllarda oldukça popüler bir hale gelmiştir. Özellikle para kazanmak için genç kesim tarafından oldukça fazla tercih edilen Youtube mecrası dünya genelinde çok fazla dikkat çeken bir sosyal medya platformudur. İnternet ve sosyal medyanın hızla yaygınlaşması insanları bu mecralar üzerinden para kazanmaya yöneltmiştir. Bu para kazanma yöntemlerinin başında ise Youtube kanalı açmak gelmektedir. Youtube mecrası basit ve küçük bir video paylaşım sitesinden son yıllarda milyarlarca insanın ziyaret ettiği ve yüzbinlerce insanın video paylaştığı bir sosyal medya devi haline gelmiştir.

Dünyada Google’dan sonra en çok ziyaret edilen site olan Youtube hergün milyarlarca insanın milyonlarca video izlediği ve uzun süre vakit geçirdiği bir mecra halini almıştır. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de birçok kişinin Youtube üzerinden büyük miktarda paralar kazanması ve büyük bir üne kavuşması insanların Youtube’a yönelmesini sağlamıştır. Youtube üzerinden para kazanmak için Youtube kanalı açmak ve bu kanal üzerinden video paylaşmak ve aktif olarak daima yeni içerikler üretmek gerekir.

Youtube kanalı açmak oldukça basit bir işlem olsada pek çok kişi tarafından bilinmemektedir. Ancak öncelikle şunu belirtmeliyiz ki eğer Youtube üzerinde bir kanala abone olabiliyorsanız hali hazırda zaten sizin bir Youtube kanalınız vardır. Ancak Youtube kanalı olmayanlar içinde Youtube kanalı açma işlemi çok basittir.

Youtube kanalı nasıl açılır bilmeyenler ve merak edenler için 10 kısa adımda sizlere Youtube kanalı açmayı göstereceğiz. Hadi başlayalım;

Adım 1 : Google Hesabı Oluşturma
Youtube kanalı açmak için öncelikle bir Google hesabınızın olması gerekiyor. Eğer Gmail, Google Play Store veya Google Haritalar uygulamalarından birisini kullanıyorsanız ya da herhangi bir Google servisine kayıtlı iseniz zaten bir Google hesabınız vardır. Ancak bu servislerden hiçbirini kullanmıyorsanız ve Google servislerine kaydolmadıysanız öncelikle bir Google hesabı açmalısınız.
Bir Google hesabı oluşturmanız için öncelikle https://support.google.com/mail/answer/56256?hl=tr sayfasına giderek hesap oluşturma butonuna tıklayın ve istenilen bilgileri doğru bir şekilde doldurarak Google hesabınızı oluşturun.

Adım 2: Youtube Marka Hesabı Oluşturmak

Oluşturmuş olduğunuz Google hesabınız sizlere kişisel Youtube hesabı verecektir. Ancak sizin Youtube kanalı açmak için bir Youtube marka hesabına sahip olmanız gerekir. Kişisel Youtube hesabı ile hesabınızın adı Google hesabınızın adı ile aynı olur ve kanalı sadece siz yönetebilirsiniz. Ancak marka hesabı ile kanalınızı özelleştirebilirsiniz ve marka ortaklarıyla birlikte kanalınızı yönetebilirsiniz.
Youtube marka hesabı ise şu şekilde oluşturalabilir;
Google hesabınızın bilgilerini kullanarak Youtube uygulamasına giriş yapın
Youtube’da kanal sayfanıza gidin. Eğer daha önce Youtube hesabı oluşturmadıysanız burada sadece kişisel hesabınızı görecekseniz
Eğer var olan bir marka kanalınız bulunuyorsa onu görürsünüz. Yeni bir kanal oluşturmak istiyorsanız Yeni Kanal Oluştur seçeneğine tıklayın


 Bu sayfa üzerinden yeni kanal oluştur seçeneğine tıklayın.

Şimdi tekrardan kanal sayfasına dönüş yapın. Burada hem kişisel hesabınızı hem de marka hesabınızı göreceksiniz. Marka hesabınızı oluşturduğunuzda Youtube Analytics’e erişim imkanına sahip olacak ve videolarınızı hangi kullanıcıların izlediğini videolarınızın ne kadar izlendiğini ve ne kadar beğeni aldığını görebileceksiniz. Ayrıca kanalınızla ilgili bütün istatiklerinize ulaşabileceksiniz.

Adım 3: Marka Kimliği Oluşturma
Youtube Kanalı isimleri kanal içerikleri ile alakalı ve güçlü olması gerekir. Marka kimlikliğinin güçlü olması diğer sosyla medya hesaplarında olduğu gibi Youtube’da da önemlidir. Bunun için yapmanız gerekenler şu şekilde;
Kanalınıza bir kanal fotosu eklemelisiniz
Kanal bağlantılarını oluşturun ve bu bağlantılarda var ise web sitenizi, sosyal medya hesaplarınızı ekleyin.




Adım 4: Kanalınıza İlk Videoyu Yükleyin
Youtube kanalınıza giriş yapın ve gönderi oluşturma butonuna tıklayın. Bu buton küçük bir kamera ikonudur. Video yükleme seçeneğine tıklayın ve cihazınızdan yüklemek istediğiniz videoyu seçin. Videonuzu yüklerken en fazla 100 kelimelik bir başlık ve en fazla 500 kelimelik açıklama yazın. Ardından yayınla seçeneğine tıklayın ve videonuz yüklenmeye başlansın.

Adım 5: Kanalınızı Yapılandırın
Youtube kanalı açmak ve videolar paylaşmak tek başına yeterli değildir. Videolarınızı paylaşmaya başladıktan sonra kanalınızı organize etmeyi unutmayın. Videolarınızın bir arada olması ve yığılması, sürekli olarak son yüklemiş olduğunuz videonun en önce görünmesi kanalınızın algoritması açısından iyi bir durum değildir. Bu sebeple kullanıcıları kanalızda doğru bir şekilde yönlendirmelisiniz.
Bunun için öncelikle Video Oynatma Listeleri oluşturun. Farklı türdeki videolarınızı ilgili oynatma listelerine aktarın. Bu şekilde insanların videolarınızı bulması daha kolay olacaktır.



Adım 6: Kanalınıza Ait Bir Fragman Oluşturun
Kanalınızın keşfedilmesini sağlamak için içeriklerinizi paylaşırken video ile alakalı popüler anahtar kelimeleri ekleyin. Ayrıca Creator Studio üzerinden Kanal Anahtar Kelimeleri kısmına videolarınızla alakalı anahtar kelimeleri girin. Bu sayede kanalınızda yer alan anahtar kelime bir kullanıcı tarafından Youtube arama kısmına yazıldığında kanalınızın videoları ve kanalınız önerilenler arasında yer alacaktır.

Ayrıca kanalınızın başka kanalların videolarında önerilmesine izin verin bu sayede kanalınız daha geniş kesimlere ulaşacaktır ve kanalınızın tanınırlığı ve izlenme sayıları da artacaktır.




Adım 8: Kanalınıza Takım Üyeleri Eklemeyi Unutmayın
Youtube kanalınızın sizinle birlikte istediğiniz kişilerce de yönetilmesine izin vererek kanalınızın yönetiminin daha hızlı ve düzenli olmasını sağlayın.

Bunu işlemi yapmak için Youtube uygulamasına giriş yapın ve kanalın profil resmine tıklayın. Ayarlar sekmesine giriş yapın ve yönetici ekleme kaldırma kısmına ilerleyin. Ardından yönetme iznine sekmesine tıklayın ve kanalınızı yönetmenize yardımcı olacak kişilerin e-mail adreslerini yazın. Eklediğiniz her bir kişi için kanal yönetiminde bir rol belirlemeniz gerekiyor.

Adım 9: Youtube Hesabınızı Onaylayın
Youtube kanalı açmak kanala her türlü uzunlukta video eklemek için yeterli değildir. Kanalınıza 15 dakikadan daha uzun süreli videoları ekleyebilmek için Youtube hesabınızı onaylamanız gerekiyor. Bunun için youtube.com/verify adresine gidin ve yaşadığınız ülkeyi ve onaylama yöntemini seçin. Ardından telefon numaranızı yazın ve onay kodunu gönder kısmına tıklayın ve devam et sekmesine tıklayın. Bu işlemleri yapmanızın ardından kanalınız onaylı bir kanal haline gelecektir.

Adım 10: Youtube Partner Programına Dahil Olun ve Diğer Özellikleri Kullanın
Kanalınız 1000 abone sayısını bir defa geçtikten sonra ve kanalınız son 1 yıl içerisinde 4000 saat izlenme sayısına ulaştıktan sonra Youtube Partner Programına dahil olabilirsiniz. Bu sayede daha fazla sayıda özelliği kullanmaya başlarsınız.


Youtube kanalınız üzerinden para kazanabilmeniz için Youtube Kanalı açmak gerekiyor ve bu kanalın Youtube Partner Programına katılma şartlarını karşılaması gerekiyor.

Bu şartlar şu şekilde;
Kanalın bir defa en az 1000 abone sayısına ulaşması gerekiyor.
Ayrıca kanalın son 1 yıl içerisinde 4000 saat izlenme süresine ulaşması gerekiyor.

Tüm bu şartları karşılayan kanalınız Youtube Partner Programına dahil edilir ve bu bu program üzerinde para kazanma özelliğini aktif edebilirsiniz. Kanalın kazandığı miktarların tarafınıza iletilebilmesi için banka hesap numaranızı doğru ve eksiksiz bir şekilde girmeyi unutmayın.

Youtube Kanalı açmak son yıllarda oldukça popüler bir para kazanma yöntemi. Youtube’un bu popülaritesinin devam etmesi bu mecra üzerinden para kazanma işlerinin devam edeceğini bizlere gösteriyor. Eğer ilerleyen zamanlarda Youtube’a rakip bir video platformu çıkarsa o zaman işler değişebilir. Ancak bunu da önümüzdeki yıllarda görebileceğiz.


2 Yorumlar

  1. Çok güzel anlatılmış. İlerde açar mıyım bilmem. Çok teşekkürler :))

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu