Son eklenen

BİTTER ÇİKOLATANIN FAYDALARI NELERDİR?

Çikolata lezzetiyle vazgeçemediğimiz yiyecekler arasında ilk sıralarda yer alır. Çoğu zaman kilo alma korkusuyla bu besinden mümkün olduğunca uzak durmaya çalışırız. Oysa bitter çikolatanın faydaları okuduğunuzda hepinizi mutlu edecek ve çikolata tüketip tüketmeme konusunda bir kez daha düşünmenize neden olacak.

Bitter Çikolatanın Faydaları:

Biter çikolatanın hem cilde hem ruha hem de vücuda olan faydaları bundan sonra çikolata tüketirken suçluluk duymanıza engel olacak. İşte, bitter çikolatanın faydaları;

1. Bitter Çikolatanın Kalp Sağlığı İçin Faydaları Nelerdir?

Bitter çikolata tüketmek, kan akışını iyileştirir. Böylece kalp sağlığınız için risk faktörü oluşturan kan pıhtılaşmasının önüne geçebilir. Kanın pıhtılaşmasına engel olunması ve kan akışının iyi olması kalp krizi geçirme riskini önemli ölçüde azaltır. Bu durum kalp sağlığınızı korumak için oldukça yardımcı olur.

2. Bitter Çikolatanın Ruh Sağlığı İçin Faydaları Nelerdir?

Çikolata yemek daha mutlu hissetmenizi sağlar ve ruh halinizi olumlu yönde etkiler. Bunun nedeni ise çikolatanın içinde bulunan, endorfin salgılanmasını sağlayan bileşiklerdir. Yani mutsuz hissettiğimizde çikolatanın iyi gelmesinin sebebi budur. Ayrıca, bitter çikolata tüketmek serotonin salgılanmasını tetikleyerek, beynimizin ve vücudumuzun rahatlamasına yardımcı olur.

3. Bitter Çikolatanın Cilde Faydaları Nelerdir?

Bitter çikolata, kalsiyum ve demir gibi birçok vitamin açısından zengin bir besin kaynağıdır. Bu özelliği sayesinde, cildin nemlendirilmesine ciddi oranda yardımcı olur. Bunun yanı sıra bitter çikolata tüketmek, kolajenin parçalanmasını daha aza indirir ve bunun sonucunda cildin yaşlanması yavaşlatılmış olur. Bu faydalarına ek olarak bitter çikolata, sahip olduğu antioksidanlar sayesinde cildinizi güneş ve UV ışınlarının zararlarından korumaya yardımcı olur.

4. Bitter Çikolatanın Besleyici Faydaları Nelerdir?

Bitter çikolata, mineral ve lif bakımından zengin bir besindir. Bu da çikolatayı besleyici bir gıda haline getirir. Doygunluk hissi verdiği için bir sonraki öğüne kadar tüketebileceğiniz iyi bir atıştırmalıktır.

5. Daha İyi Bir Konsantrasyon İçin Bitter Çikolatanın Faydaları Nelerdir?

Bitter çikolata kafein içeren bir besindir. Bu nedenle çalışırken ya da dikkatinizin yüksek olması gerektiği zamanlarda bitter çikolata tüketmeniz tetikte olmanızı sağlayacak, dikkatinizi uyanık tutacaktır.

Potasyum, demir ve magnezyum gibi vitaminler içermesi de bitter çikolatanın faydaları arasındadır. Kendinizi yorgun hissettiğinizde ya da başınız döndüğünde bir parça bitter çikolata yemek iyi gelecek ve enerjinizi yükseltecektir. Unutulmaması gereken şey ise her besinde olduğu gibi çikolata tüketirken de aşırıya kaçmamaktır. Dengeli tüketmek her besinden en iyi faydayı almamızı sağlar. Buna çikolata da dahildir.

4 Yorumlar

  1. Bitteri magnezyum da içerdiği için arada tüketiyorum.

    YanıtlaSil
  2. yararlı olması için en az %60 kakao içermeliymiş.

    YanıtlaSil
  3. Bitteri fazla sevmesemde sağlıklı olduğu için tercih ediyorum, faydalı bilgiler için teşekkürler

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu