Son eklenen

ÇARPICI BİR SALGIN FİLMİ: ALİVE

Her birimizin de bildiği ve yaşadığı gibi oldukça tuhaf ve bizler için “yeni” bir dönemden geçiyoruz. Bugüne dek yalnızca distopya türü içeriklerde gördüğümüz salgın, tehlikeli virüs, artan can kayıpları gibi çok da aşina olmadığımız gerçekler yavaş yavaş hayatımıza girdi. Evlerimize kapandık ve dışarı korkarak çıkar olduk. Maskelerimiz, dezenfektanlarımız, vitamin haplarımız… Tüm bu kavramlar ve nesneler hayatlarımıza sağlam bir giriş yaptı. Hal böyleyken, distopyalar daha yakın, daha anlamlı ve belki de daha olası gelmeye başladı her birimize.

Bugün sizlere bizim hayatımıza hiç uzak olmayan, kendimizden pek çok şey bulabileceğimiz bir filmden bahsetmek istiyorum. Bahsetmek istediğim bu filmin İngilizce’ye çevrilmiş ismi Alive. Netflix’in orijinal içeriği olan bu film aslında en basit tabiriyle bir salgın sürecini anlatıyor. Güney Kore yapımı olan Alive 8 Eylül 2020’de yayına sunuldu ve yönetmenliği Il Cho tarafından yapıldı.

Netflix her gün yeni içerikleriyle, sürekli dinamik kalabilmeyi başarabilen, birkaç yanlış politikası olsa dahi çoğunlukla başarılı bir platform. Top 10 listesi ise ülkemizin gündemi ve insanların odak noktaları hakkında gerçekten önemli ipuçları vermeye yetiyor. Örneğin Alive bugün Netflix Türkiye Top 10 listesinin ikinci sırasında yerini almış durumda. Sanırıyoruz ki içinden geçmekte olduğumuz salgın süreci bu tür film ve dizilerin tüketimini de doğru orantılı olarak etkilemiş durumda.

Filmin Konusu
Lafı fazla uzatmadan filmin konusuna geçiş yapalım o halde. Çoğunlukla karanlık renklerin hâkim olduğu Alive filmi aslında filmin ruh halini ve atmosferini son derece iyi yansıtıyor. Film aslında ana kahramanımızın evde yalnız kalması ve patlak vermiş olan bir enfeksiyondan haberdar olmasıyla başlıyor diyebiliriz.

Joon-woo anne babası ve kardeşiyle birlikte sıradan bir hayat sürmekte olan bir gençtir. Tüm olaylar aslında ailesi dışarıdayken yalnızca kendisi evdeyken patlak verir. Televizyonda gördüğü haberle Joon-woo’nun dünyası birden başka bir renge bürünür. Haber hızla yayılmakta olan, gizemli ve tehlikeli bir hastalıkla ilgilidir. Virüsü kapan yani enfekte olan hastaların tepkisi ise son derece ürkütücüdür. Hastalık insanların birbirini yemesine neden olan son derece karanlık ve korkutucu bir yan etkiye sahiptir. Hükümet ise bu yeni durum karşısında kontrolsüz, hazırlıksız ve güçsüz kalmış durumdadır.

Joon-woo etrafına baktığında tam bir kaosla karşı karşıya kalır. Kalabalıklar koşuşturuyor, çoktan enfekte olmuş olanlar birbirlerini yiyordur. Binayı kontrol etmek için kapıyı açtığındaysa korku verici bir gerçeklikle karşılaşacaktır. Ailesi güvendedir, ancak kendisi tehlikenin göbeğinde yalnız başına kalmıştır. Babasından gelen mesaj ise oldukça kısa ve nettir: “Hayatta kal.”

Eğer yaşadığımız şu süreçle paralel bir şeyler izlemek distopya ruhunu iliklerinize kadar her anlamda hissetmek istiyorsanız, Alive sizler için kesinlikle biçilmiş kaftan. Fakat umarız ki, hep birlikte ütopyalara doğru yol aldığımız bir dünya yakınımızdadır.

9 Yorumlar

  1. Güzel filme benziyor mutlaka izleyeceğim

    YanıtlaSil
  2. neyse ki birbirmizi yemiyoruz:) pandemi çok berbat birşeymiş, filmini bile izlemek istemiyorum artık :(

    YanıtlaSil
  3. Ne yalan söyliyim. Ben hiç yaşadıklarıma paralel bir şeyler izlemek istemiyorum. Salgın, salgın, salgın.. bitsin artık.. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Salgının bir an önce bitmesi tek temennimiz

      Sil
  4. Bunu izleyeceğim spoi yememek için yorumları okumuyorum

    YanıtlaSil
  5. Black Mirror izledim bir kaç bölüm.Kendime gelemedim.Distopik bir gelecek korkuttu beni.Oyüzden sanırım bunu izlemem :)Teşekkürler yine de :)

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu