Son eklenen

DARK DİZİ İNCELEMESİ

Toplam 3 sezondan oluşan ve Alman yapımı olan tek orijinal Netflix dizisi olan Dark, Almanya’nın ücra kasabalarından birinde geçiyor. 2019 yılında Winden Bölgesin’de kaybolan bir gencin arama çalışmaları devam ederken kasabada yaşayan 4 yerli ailenin hayatlarını etkileyen olayları konu almaktadır. Babası 2 ay önce intihar etmiş olan Jonas Kahnwald, bu 2 ay süresince rehabilitasyon merkezinde bulunmasına rağmen kasaba onun Fransa'ya öğrenci değişim programı ile gittiğini sanmaktadır.

Aslında her şeyin başlangıcı sayılan Michael Kahnwald’ın intiharından geriye yalnızca üzerinde 4 Kasım 22.13 tarihinden önce açılmaması gerektiği yazan bir mektup kalmıştır. Bu mektubun açılmasından sonra ise bu küçük ama samimi kasabada yaşayan Nielsen, Tiedemann, Doppler ve Kahnwald ailelerinin karanlık geçmişlerinde yer alan sırları, çarpık ve kopuk ilişkileri ve tüm bu ailelerin 3 neslini de kapsayan gizem yavaş yavaş açığa çıkacaktır.

Bölgede önemli bir nüfuza sahip olan Tiedemann ailesinin işlettiği nükleer enerji santral bölgesinin hemen altında bulunan mağaranın içinde solucan deliğinin varlığından çok zaman geçmeden haberdar olması ile birlikte zaman makineleri, açıldığında insanı 33 yıl geçmişe ve geleceğe götüren kapılar sayesinde zamanda yolculuk serüveni başlar. 33 yıllık bu döngü ile birlikte 1986, 2010 ve 2052 yıllarına doğru yolculuğa çıkıldığında dizideki gizemler yavaş yavaş çözülecektir. Bu gizemlerden biri olan ve 33 yıllık döngüyü kırabilen tanrı parçacığının keşfedilmesinin ardından hem paralel evrenlere hem de 2052, 1953, 1920 ve 1887 yıllarına yapılan zamanda yolculuk ile birlikte tüm sırların ve çarpık ilişkilerin gizemi keşfedilecektir.

2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu