Son eklenen

Nefes Kesici Bir Aksiyon Filmi: 12 Strong

Hepimizin evlerimize yeniden kapanmaya başladığı, kabuğuna tekrar çekildiği bu dönemde Netflix ve benzeri platformlar bir kez daha bizler için yeni bir eve dönüşmüş durumda. Sanırım Sonbaharın da etkisiyle battaniyelerimizin altına kıvrılıp bir şeyler izlemenin en keyifli olduğu zamanlardan birini yaşıyoruz. Hal böyleyken izlediklerimizden keyif almak, doğru film ve dizilerle karşılaşmak büyük önem taşıyor. Neyse ki biz de tam olarak bunun için buradayız.

İlk olarak eğer ki kahramanlık içeren, aksiyon barındıran, epik bir ruha sahip yapımlara karşı ilgi duyuyorsanız bence 12 Strong, Türkçeye çevriliş ismiyle 12 Savaşçı kesinlikle sizin sevebileceğiniz bir film.

12 Strong başarılı bir aksiyon ve bir kahramanlık içeriği olmasının yanı sıra aynı zamanda tarihi bir arka plana da sahip, oldukça katmanlı bir film. Filmin kaotik ruhunun yanı sıra bünyesinde barındırdığı tarihi arka plan kesinlikle seyirciyi doyuracak güçlü bir içerik. Bir taraftan yıkımı, patlamaları, ölüm ve gerilimi izlerken diğer yandan politikaya şahit oluyoruz.

Filmin Konusu

Lafı fazla uzatmadan filmin konusuna doğru geçecek olursak; film aslında 11 Eylül saldırısını konu alıyor. ABD’nin tarihi boyunca yaşadığı en önemli dönüm noktalarından biri olan 11 Eylül olayları kuşkusuz günümüzde dahi hala etkilerini devam ettiren büyük bir hadiseydi. Dolayısıyla konuyla ilgili pek çok teori, tez, kitap ve film yıllar boyunca üretildi.

12 Savaşçı da işte tam olarak bunu anlatıyor. 11 Eylül sonrası Afganistan’ın nasıl işgal edildiğine dair bir yolculuğa çıkarıyor bizi. Filmin göz alıcı oyuncu kadrosu ise hikayeyi çok daha güçlü bir noktaya taşıyor. Filmin yönetmenlik koltuğunda ise Nicolai Fuglsig oturuyor. Chris Hemsworth, Michael Peña, Michael Shannon, Navid Negahban, Geoff Stults, Trevante Rhodes, Austin Hébert ve Thad Luckinbill gibi isimler ise başrollerde yer alıyor.

Neden 12 Strong İzlenmeli?

Açıkçası ben filmin herkese hitap edeceğini düşünmeyenlerdenim ancak aksiyon severler için ise de bir o kadar can alıcı bir yapım. Çünkü film dramatik dünyadan daha çok aksiyona odaklanmış durumda. Aksiyon sahnelerinin yoğunluğu ve çeşitliliği filmi aksiyon kategorisinde üstlere doğru taşıyabilecek düzeyde.

Ancak film elbette düşündürüyor… Tüm bu yaşananlara heyecanlı bir dizi aksiyon olarak bakmak oldukça zor çünkü savaşın yüzü her daim çirkindir. Afganistan’ın nasıl şeklinin, ruhunun değiştiğini de izliyoruz adeta. Afganistan belki de tarihinde hep taşıyacağı bir yara alıyor, toplum bu büyük olay karşısında derinden sarsılıyor. Savaşın güzel bir yanının olmadığı adeta her andan anlaşılıyor bana sorarsanız. Aynı zamanda Amerika’nın dünyanın her yerinde oluşu, yürüttüğü politika ve bu politikanın hala sürüyor oluşu hakkında film pek çok soruya neden oluyor. Birçok yaşamın, aslında kendilerinden oldukça alakasız olan bir takım siyasi oyunlar altında nasıl ezildiğini görmek bence oldukça hüzünlüydü…

2 Yorumlar

  1. Selamlar, güzel filme benziyor arşivime ekledim dostum. sitenizi beğenerek takip ediyorum.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu