Son eklenen

Pinterest Nedir, Nasıl Kullanılır?


Pinterest nedir sorusu son zamanlarda daha fazla aranmaya başladı. Pinterest tıpkı İnstagram, Facebook ve Twitter gibi büyük sosyal ağlar arasında yer almaktadır. Adını sıkça duymuş olsanız da yukarıda bahsettiğimiz diğer sosyal ağlara göre daha az kişi tarafından kullanıldığını söyleyebiliriz. Ancak bu ne kadar etkili bir sosyal ağ olduğunu değiştiren bir durum da değil. Kendisine has ‘pinleme’ özelliğini barındıran Pinterest özellikle fotoğraf ve videoların ağırlıklı olarak paylaşıldığı bir sosyal ağdır.

Genel olarak Pinterest fotoğraf paylaşımı için kullanılıyor. Videoların da paylaşıldığı sosyal ağda kullanıcılar görsel içerikler üzerinden birbirleriyle etkileşime giriyor. Özlelikle birçok blogger ve influencer Pinterest üzerinden paylaşımlarda bulunarak büyük bir kitleye ulaşabiliyor.

Pinterest Nedir?

Pinterest nedir’in cevabı olarak 2010 yılında Evan Sharp, Paul Sciarra ve Ben Silbermann tarafından Amerika’da kurulan Pinterest, ilk kurulduğu zamanlarda günümüzdeki gibi geniş bir kullanım deneyimi sunmuyordu diyebiliriz. Daha sınırlı bir kullanım sistemine sahip olan sosyal ağ, tablolardan oluşan bir yapıya sahipti. Bu tablolarda beğenilen fotoğraf ve videolar kaydedilebiliyor ve aynı şekilde kullanıcılar kendi video ve fotoğraflarını oluşturacakları tablolara yükleyebiliyorlardı. Pinleme özelliğiyle de Pinterest kullanıcıları gördükleri fotoğrafları pinleyebiliyor yani kendi tablolarında paylaşabiliyorlardır. Diğer sosyal ağlardan farklı olarak Pinterest’te bulunan pinleme özelliği, kullanıcıların beğendikleri fotoğraf ve videoları kendisini takip eden kullanıcılara daha kolay bir şekilde ulaştırmalarını sağlıyor.

Genel olarak diğer ağlardan ayrılmasının başka bir nedeni de görsellerin belli kategorilerde olması. Örneğin; çiçeklere ilgi duyuyor ve çiçek fotoğrafları görmek istiyorsanız bu kategorideki içerikleri hızlıca görebiliyorsunuz. Yine pinleme özelliğiyle de beğendiğiniz içerikleri pinlediğinizde içerikler kategorilere ayrılıyor. Böylece daha sonra pinleme yaptığınız görselleri kolay ve hızlı bir şekilde tekrar görebiliyorsunuz.

Pinterest Özellikleri Nelerdir, Nasıl Kullanılır?

Pinterest nasıl kullanılır sorusunun cevabı olarak pin ve pano gösterilebilir. Pin bahsettiğimiz gibi beğenilen bir içeriğin kaydedilmesine olanak sağlıyor. Pano ise beğendiğiniz görselleri kaydettiğiniz bölüm olarak karşınıza çıkacaktır. Bir fotoğraf veya videoyu beğendiğinizde ve pinleme yaptığınızda karşınıza gelen ekrandan pano seçmeniz gerekir. Burada hangi panoya kaydetmeyi istiyorsanız o görsel için belirlediğiniz panoyu seçebilir ve görselin orada yer almasını sağlayabilirsiniz.

Re-pinleme özelliği de başka kullanıcılarının yapmış olduğu paylaşımları tekrar paylaşmanıza ve kaydetmenize olanak tanıyacaktır. Tıpkı Twitter’da olduğu gibi re-pin özelliğiyle diğer kullanıcılarla etkileşime geçebilmeniz mümkündür.

Pinterest’in en önemli özelliklerinden birisi için de çok fazla kadın kullanıcının olmasını gösterebiliriz. Diğer sosyal ağlarda kadınlar ve erkekler eşit dağılsa da Pinterest kullanıcılarının yaklaşık yüzde 70’i kadınlardan oluşuyor. Bu nedenle ağırlıklı olarak içerik ve kategoriler de buna göre şekilleniyor.

İşletmeler için oldukça önemli olan bu platform kadın kullanıcıların fazla olması nedeniyle önemli bir reklam pazarı haline gelmiş durumda. Zira burada yer alan ürün fotoğraflarıyla e-ticaret siteleri çok daha etkili bir şekilde satış yapabiliyor. Birçok kişi tavsiye ve yeni şeyler görmek için Pinterest’e baksa da satın alma kararı veren birçok kişi alacakları ürünü daha detaylı incelemek için Pinterest’e giriyor.

Burada en fazla paylaşılan içerikler ağırlıklı olarak moda ve kozmetik ürünleri üzerine. Diğer görsel açıdan zengin olan birçok içerik de yine Pinterest’te yer alıyor ve bu sosyal ağ özellikle büyük firmalar ve alışveriş siteleri tarafından sıkça kullanılıyor.

Pinterest Kimler İçin Uygun?

Görsellik pazarlamada oldukça etkili bir yere sahiptir. Pinterest de görsellik üzerine kurulu olan bir sosyal ağdır. Alışveriş siteleri ve firmalar ürünlerini ve hizmetlerini satmak için Pinterest’i kullanmaktadır. Yine bloglar ve web siteler de ziyaretçi çekebilmek ve içeriklerini pazarlamak için Pinterest’i kullanıyorlar. Oldukça etkili ve son zamanların yükselen sosyal ağı olan Pinterest’e Facebook veya Google hesabınızla direkt olarak giriş yapabilir veya yeni üyelik oluşturabilirsiniz.

3 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu