Son eklenen

APARTMANDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR


Günümüzde aynı çatı altında komşu olarak yaşayan bireylerin yaşamış oldukları ortak yaşam alanları için üstlenmeleri gereken birtakım görevler bulunur. Aynı çatı altında yaşayan bütün apartman sakinlerinin belirli başlı kurallara uyması durumu yaşanılan binanın daha konforlu, huzurlu ve güvenilir olmasını sağlar. Apartmanda uyulması gereken kurallara herkesin uyması yaşam alanının kalitesinin artmasını sağlar. 


Apartmanda uyulması gereken kurallar şu şekilde sıralanabilir;

Apartman sakinleri, diğer apartman sakinlerini rahatsız edecek derecede yüksek gürültülerden kaçınmalıdır. Saat 22:00 ve 06:00 olarak belirlenen gece saatlerinde bu kurala kesinlikle dikkat edilmesi gerekir.

Müzik çalma süresi günde en fazla 1 saattir. 20:00 - 09:00 ve 13:00 - 15:00 arasında kesinlikle yüksek sesle müzik dinlenmemelidir. Bunun haricinde eğer müzik çalınması gereken bir durum olursa komşulardan izin alınması gerekir. Yüksek sesli çalgılar evde ve apartmanda çalınabilecek türden enstrümanlar olmadığı için genellikle apartman dairelerinde çalınmalarına izin verilmez.

Apartmanda yaşayan herkes apartmanda bulunan bütün donanımları özenli ve itinalı kullanmalıdır.

Günümüzde genellikle apartman temizliği için çeşitli temizlik şirketleri ile anlaşılmaktadır. Apartman temizliği ile ilgili herhangi bir kişi ya da şirket görevli değilse temizlik apartman sakinleri tarafından sıra ile yapılmalıdır.

Depo olarak ayrılan bodrum, tavan aradığı gibi bölümler çöplük olarak değil düzenli bir şekilde kullanılmalı temizlenmeli ve belirli aralıklarla havalandırılmalıdır. Eğer bu bölgelerde nem ve rutubet varsa çok fazla eşya ile doldurulmaması gerekir. Ayrıca yangına yol açabilecek eşyaların da depolama alanında bulundurulmamasına dikkat edilmelidir. Bu tip alanlara mum gibi yanıcı maddelerle asla girilmemesi, yağmur ve fırtına gibi olumsuz hava koşulları olduğu zaman camların kapatılması önemlidir.

Apartman kapısı her zaman kapalı tutulmalı yabancıların binaya girişi engellenmelidir.

Ayrıca dairede kiracı olarak oturan birisi daire ile ilgili herhangi bir değişiklik yapmak isterse ev sahibine muhakkak danışması ve onayını alması gerekir.

Apartman kuralları herkesin uyması gereken kurallar olup bu konuda yöneticiye herkes elinden geldiği kadar destek olmalıdır.

14 Yorumlar

  1. Herkesin bildiği ama uymadığı kurallar.

    YanıtlaSil
  2. Evet ne güzel yazmışşsınız bu kurallar ve bu kurallara uymak kesinlikle çok önemli..
    Keşke tüm apartman sakinleri bu kurallara uysa, özellikle gürültü meselesi çok rahatsız edici oluyor bazen.Hele bir de sabahın köründe ya da gecenin bir yarısı tepenizde elektrik süpürgesi açılması durumu çok fena .Herşeyin bir saati var kesinlikle.

    YanıtlaSil
  3. Bu devirde böyle hassas komşular nerdeee.

    YanıtlaSil
  4. Eski komşular güzeldi saygı sevgi vardı şimdi asansörleri bozarlar çiçekleri özenli sulamazlar güzel bir site olmuş tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  5. Hoş ve bgilendirici bir yazı olmuş emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık çok iyi bir yazı olmuş gerçekten tebrik ederim 🤗

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. bu kurallara uymayan maalesef çok insan var. Oysa apartman kuralları hepimizin iyi bir yaşam sürmesi için

    YanıtlaSil
  9. Her binada olması gerekn bir yazı dizisi olmuş. Ben beğenerek okudum.Emeğinize sağlık. Herkesin okumasını tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  10. cüneyt ertaş21 Ekim 2020 14:44

    Eski komşular güzeldi saygı sevgi vardı şimdi asansörleri bozarlar çiçekleri özenli sulamazlar güzel bir site olmuş tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  11. Her ne kadar kurallar biraz katı gibi görünsede aslında değiller. Gerek güvenlik gerekse rahatsızlık vermemek kesinlikle apartman kuralları. Mesela hastaysanız ve yüksek sese hassasiyetiniz varsa kurallar sizi koruyacaktır. Temizlik konusu da çok önemli. Eğer mevcut temizlik şirketi yoksa sıra ile temizleme çok önemli. Bu şekilde haşere ve sinek gibi hayvanlar apartmandan uzak tutulmuş olur.

    YanıtlaSil
  12. Kurallar çok doğru ama uymayan insanlar da cabası eskiden olsa kimse kimsenin kusuruna bakmazdı şimdi en ufak seste şikayet eden apartman sakinleri var ama yinede herkes dikkat ederse güzelce oturabiliriz evlerimizdegüzel bir yazı olmuş teşekkürler

    YanıtlaSil
  13. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  14. Apartmanda yaşam oldukça zordur. Her dairenin bellik kurallara riayet etmesi ve birbirine saygı göstermesi gerekir. Ancak maalesef pek çok apartmanda bunu görmek zor. Ev alma komşu al diye büyüklerimiz boşuna dememişler

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu