Son eklenen

DÜNYA HAKKINDA 6 İLGİNÇ BİLGİ

PAPUA YENİ GİNE’NİN 850’İ AŞKIN YEREL DİLİ VE LEHÇESİ BULUNMAKTADIR.
Yeni Gine’de konuşulan yaklaşık 850 dil olmasına rağmen ülkenin benimsenen dört dili (İngilizce, Tok Pisin, Hiri Motu ve işaret dili) vardır. Bu kadar çok dlinin olması gerçekten onu dünyadaki en dilsel ülke haline getiriyor.

LAS VEGAS DÜNYADAKİ EN ÇOK OTEL ODA NUMARASINA SAHİPLİK YAPAN ÜLKEDİR.
Las Vegas'taki her otel odasında sadece bir gece geçirmeye karar verseydiniz, 288 yılınızı alacaktı. Dünyanın en iyi 25 otelinden 15'i burada yer aldığı için Las Vegas, otellerin kral şehri olarak adlandırılıyor. 1970'lerin ortalarında Las Vegas yaklaşık 35.000 odaya sahiplik yaparken son verilere göre yaklaşık 150.000 otel odasına sahiplik yapıyor. Ve neredeyse her zaman doluluk oranları % 90'a yakın oluyor.

KUZEY IŞIKLARINI GÖZLEMLEMEK İSTİYORSANIZ SİZİN İÇİN EN İYİ YER NORVEÇ OLACAKTIR.
Kuzey Işıkları sadece yüksek enlemlerde ortaya çıktığı için, Kuzey Norveç'te enlem açısından kutup ışıklarının ana bölgesinde bulunduğu için onu gözlemleyebileceğiniz konusunda bir garanti yoktur. Fakat berrak gökyüzü nedeniyle, bir sergiye tanık olma şansınız olması mükemmel. 

İTALYA’NIN BİR KASABASINDA BEDAVA ŞARAP ÇEŞMESİ BULUNMAKTADIR.
Çeşme “Cammino di San Tommaso” olarak adlandırılan bir hac yolunda, Ortona, İtalya’nın küçük bir kasabasında yer almaktadır. Yerel olarak üretilen şarabı 7/24 ücretsiz olarak tadabilir ve İtalya'nın güzel manzaralarının tadını çıkarabilirsiniz.

BATIDAN DOĞUYA SEYAHAT ETMEK, DOĞUDAN BATIYA SEYAHAT ETMEKTEN DAHA KÖTÜ HİSSETTİRİYOR.
Bilim adamları, batıdan doğuya seyahat edilirse (jet lag) daha kötü hissettirdiğini söylüyor. Bu, vücudumuzun doğal uyku saatinden kaynaklanmaktadır. Bunun nedeni, batıdan doğuya seyahat etmenin günümüzü kısaltırken, doğudan batıya seyahat etmek ise tam tersine günümüzü uzatmasından kaynaklanıyor. Bu küçük fark beynimizin uyum sağlamasını zorlaştırır.

YÜKSEK HIZ SEVENLER İÇİN ALMANYA’DAKİ AUTOBAHN.
Almanya, Autobahn ile ünlü olduğu için maceracı ve yüksek hızı seven turistler için bir cennettir. Fakat orada istediğiniz kadar hızlı gidebileceğiniz görüşü gerçekten doğru değil. Hız sınırı olan kısıtlı bölgeleri vardır. Yine de, Bir noktadan (diğer ülkelere göre) çok daha hızlı bir şekilde diğer noktaya gelebilirsiniz.

2 Yorumlar

  1. Güzel paylaşım olmuş. Hepsini ilk defa duydum

    YanıtlaSil
  2. o şarap çeşmesi bizde olsa düşünemiyorum başını.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu