Son eklenen

En İyi Bilim Kurgu Filmleri

Bilim kurgu filmi denildiği zaman her zaman büyük bir heyecan ve merakla izlenen özel filmler olarak bilinir. Günümüzün sinema gücünü ele alırsak elbette bu tarz filmler her zaman tercih edilen ve dikkat çeken filmler olarak hayatımızda yer aldığı kesindir. Bizlerde film severler için en iyi bilim kurgu filmleri listemizi derledik. Şimdi hep birlikte bu özel listeyi detaylı bir şekilde inceleyelim.


Gravity

İki astronot son görevleri için uydu üzerinde çalışma gerçekleştirirler. Fakat aniden gelişen bir problem sayesinde işler sarpa saracaktır. Bu iki astronot uzayda yaşam savaşı vermeye çalışır ve her şeylerini ortaya koyarlar. Dünya ile bağlantıları kesilen astronotlar için zaman aleyhlerine işliyordur.


Truman Show

Güzel bir adada herkesin mutlu olduğu bir yerde yaşamını sürdüren bir adam bir şeylerin doğru gitmediğini anlamaya başlar. Ada halkı her gün mutlu ve hiçbir problem yaşamadan günlerini bitirirken, filmin kahramanı her gün aynı geçen günlerinden şüphe duymaya başlar ve bu hayatın gerçek olup olmadığı yönünde düşünceleri çoğalır. Bu soru işaretlerini yok etmek adına onlarca deneme gerçekleştirir.

 

Terminatör

En iyi bilim kurgu filmleri dediğimizde akla ilk gelen filmlerden bir tanesi Terminatör diyebiliriz. İleri bir zamandan gelen katil T-800 robotu bir kadını öldürmek için işe koyulur. Kadın gelecek için çok önemlidir. Çünkü ondan doğacak çocuk kaderi değiştirecektir. Bu nedenle yapay zeka sistemi gelecekten geçmişe robot gönderir ve bu kadını öldürmek adına görevlendirir. Daha sonra çeşitli vakıalar alır başını gider. Film 6 seriden oluşuyor ve hepsi bilim kurgu filmi sevenleri tatmin edebilecek yapıya sahip.

 

Blade Runner

Fantastik bilim kurgu filmler bünyesinde olarak karşımıza çıkan Blade Runner dünya üzerinde büyük yankı uyandıran nadir filmlerden bir tanesidir. Uzayda çalışan androidler dünyaya kaçar ve insanları esir alırlar. Bu androidler tehdit eden hareketleri sergilediği için bir polis görevlendirilir. Teknolojinin çok geliştiği bir zamana konu alan filmde, androidlerin anlaşılması oldukça güçtür. Çünkü neredeyse insan gibi görünürler. Fakat bu polis önemli bilgilere sahip olur ve işler aniden değişir.

 

Total Recall

Bir adam her gün Mars hakkında çeşitli rüyalar görür. Bu konuda oldukça meraklı olan filmin kahramanı, anı transferi sayesinde insanları tatile yollayan bir şirket üzerinden Mart tatili satın alır. Ancak anı transferi esnasında problem oluşur ve adamın zihni değişir. Kendisini ajan olarak gören filmin kahramanı Mars’ta bulunan kötü yöneticiye karşı savaşır.


Azınlık Raporu

Yıl 2045’tir. Dünya üzerinde çok suçlar işlenir. Fakat insanlık öyle bir sistem bulur ki, artık hiç kimse suç işleyemez. Çünkü bu sistem olacakları önceden görüp haber verir. Filmin kahramanı bir polistir ve işlenmesi gereken cinayetlerin önünü kesmek adına önemli bir yere bağlıdır. Ancak gerçekleri görünce her şey onun aleyhine işler. Fakat tüm gücüyle gizlenenleri ortaya çıkaracaktır. En iyi bilim kurgu filmleri arasında yer alan Azınlık Raporu en dikkat çeken filmlerden bir tanesi olarak bilinir.

 

Avatar

Gelecekte yeni bir gezegen keşfeden insanlık bu gezegene doğru yolculuk yapar. Burada bulunan madenler dünya da yoktur ve bu nedenle tüm madenleri almak ister. Ancak bu gezegenin sakinleri buna izin verdikleri zaman tüm gezegen yok olacaktır. İnsanların ve Avatarların mücadelesi böylece başlar.


Back to the Future

Çılgın bir profesör ve çok meraklı bir genci anlatan önemli bir filmdir. Zaman makinesi üreten profesör ve yanında bulunan genç geçmiş zamana doğru yolculuk ederler. Gencin yapması gereken çok önemli bir görevi vardır. Bu görev ise anne ve babasını tanıştırmak ve birbirlerini sevdirmektir. Böylece çok eğlenceli dakikalar ve fantastik konular birbiri ardına gelecektir.


Matrix

Önemli yazılım şirketi bünyesinde işlerini gerçekleştiren bir adam Neo isimli bir programı kırarak Matrix dünyasını araştırmaya başlar. Bunu takip eden olaylarda gizli ve önemli kişiler ile tanışan bu adam onların ekibine katılır. Ardından gelişen olaylarda önemli olduğunu kavrar ve Matrix dünyasında çeşitli maceralar yaşamaya başlar.

 

Star Wars

En iyi bilimkurgu filmleri listesi içerisine Star Wars olmadan asla olmaz elbette. Herkesin bildiği bu film uzun yıllarca devam eden serileri bünyesinde barındırıyor. Uzay filmleri seven kişiler bu film sayesinde güzel vakit geçirebilecekler. İyilik ve kötülüğün savaşını çok güzel anlatan özel filmlerden bir tanesi olarak hayatımızın önemli bir film penceresinde yer alıyor.


İnception

Çok yetenekli bir hırsızın rüya görme esnasında kişilerin bilinçaltına gitmesi sonucunda ölen karısını görmesiyle işler değişiyor. Genel olarak kişilerin bilinçaltlarından sır toplama görevini üstlenen adam, Japon bir iş adamının rüyasında karısını görmesiyle işleri değişiyor. Çalma işi tamamlanmayınca uluslararası kaçak adı altında yaşayan yetenekli hırsızın bundan kurtulması adına bir fırsat önüne gelir. Zihinden fikir çalma yerine zihnin içerisine farklı bir fikir koyma işiyle önemli bir macera baçlar. En iyi bilim kurgu filmleri dendiğinde elbette İnception herkesin aklında yer alır.


4 Yorumlar

  1. hepsini izledim. en sevdiğim back to the future serisi. en az 30 kez izledim yaa :) bir de 2001 uzay yolu macerası var, dünya bilimkurgu filmleri sıralamasında blade runner dan sonra ikinci ve süfer film :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1990 larda geleceğe dönüş o zaman ne kadar ilginç gelmişti bana

      Sil
  2. Terminatör serisini tek geçerim.

    YanıtlaSil
  3. twelve monkeys ve interstellar listeye girmeli :)

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu