Son eklenen

EN İYİ UZAYLI FİLMLERİ

Sinema sektörü her geçen gün gelişerek bizler için çok kaliteli filmler sunmak adına çalışmalarını gerçekleştiriyor. Özellikle bilim kurgu ve uzaylı filmleri izleyicilerin her zaman dikkatini çekiyor. Bizler de izleyicilerin merakını gidermek adına En iyi uzaylı filmleri listesini sunuyoruz. Şimdi bu güzel listeyi hep beraber detaylıca inceleyelim.


Independence Day

Dünya üzerinde aniden bütün iletişim sistemleri çöker duruma gelir. Bu durumun ardından silahlı kuvvetler farklı cisimlerin dünya üzerine geldiğini görürler. Oldukça büyük olan cisimler meteor gibi görünse bile aslında bunlar uzaylı gemileridir. Böylece uzaylılarla birlikte savaş kaçınılmaz olur.

 


Prometheus

İnsan ırkının ileri teknolojiye kavuşmasıyla birlikte ırkının nereden geldiğini bulması adına büyük bir merakı uyanır. Bir gezegen üzerinde araştırma için yola çıkan kişiler buraya gelerek hata yaptıklarını anlarlar. Farklı bir yaratıkla karşılaşan ve insana benzer bir yaratıkla savaşmaya başlayan ekip çok zor saatler geçirirler. Farklı bir ırkın insanları tehdit etmemesi adına bu yabancıları tamamen yok etmelidirler.

 


Siyah Giyen Adamlar

En iyi uzaylı filmleri arasında siyah giyen adamların olmaması elbette düşünülemez. Çok büyük bir sır olan bu adamlar göç servisi adına çalışırlar. Diğer gezegenden gelen uzaylıları düzene sokarak işleri yürüten bu ikili gizlilik içinde çalışarak önlerine çıkan tehditlerle savaşırlar. Dünyanın korunması adına siyah giyen adamlar ön plandadır.


 

Avatar

Pandora adı altında gezegenin keşfi ile başlayan madencilik macerasını anlatıyor. Dünya üzerinde bulunmayan özel bir maden olan bu gezegenden tüm bu madenleri almak adına çalışmalar sürdürülür.  Fakat gezegende yaşayan uzun boylu mavi yaratıklar buna izin vermezler. Çünkü o zaman dünyaları son bulacaktır. Böylece insanlarla Na’vi  ırkı savaşmaya başlar.

 


Edge of Tomorrow

En iyi uzaylı filmleri dendiğinde Edge of Tomorrow herkesin aklına gelen ilk filmlerden bir tanesi diyebiliriz. Yakın bir gelecek içerisinde dünyayı ele geçirmiş olan farklı bir ırk, bütün büyük şehirleri yok etmeye başlar. Dünya’da olan tüm orduların ellerinde bulunan silahlar bu uzaylıları yok etmeye yetmez. Fakat yine de tüm ülkeler birleşerek uzaylıları yenmeye çalışırlar. 

Fakat aniden bir gelişme olur ve bir asker onlarla savaşırken önemli bir uzaylıyı öldürür. Ancak o askerde öldürdüğü uzaylı gibi aynı yede ölür. Aniden bir rüyadan kalkar gibi kalkar ve hayatını tekrar yaşamaya başlar. Böylece öğrenir ki onların kanı kendi vücuduna geçmiştir. Böylece savaşın yönü değiştirilebilecektir.

 


Star Trek

Star Trek, dünyanın en iyi uzay gemisi olan Atılgan içerisinde bulunan mürettebatın macerasını anlatan özel bir filmdir. Önemli bir görev üstlenen bu merttebat karşılarına neler çıkacağının farkında değildir. Kötü bir ırkla karşılaşan bu grup çok zorlu bir mücadele vermek zorundadır. 

 


District 9

Uzaylı istilası filmleri dendiğinde District 9 akıllarda canlanıyor. Mecburi bir uğrama sonucu dünya ya gelen uzaylılar kendilerine bir yer belirlerler. Bu yer Dokuzuncu bölge olarak insanlar tarafından adlandırılır. Mülteci kampı gibi yaşamlarını sürdüren uzaylılar ve insanlar arasında geçen olaylar anlatılıyor.

 


Alien

Uzaylı istilası filmleri arayanlar için Alien filmini tavsiye ediyoruz. Özel bir görev için uzaya açılan ve görevi tamamladıktan sonra dünya üzerine geri dönmeye çalışan mürettebatın hikâyesi anlatılıyor. Fakat sistem bir gezegen üzerinde yaşam belirtisini algıladıktan sonra planlar aniden değişiyor. Uzun yıllardır uyuyan bazı askerler de uyandırıldıktan sonra gezegene doğru gidiş gerçekleşiyor. 


 

Star Wars

Star Wars filmini anlatmaya bile gerek yok diyebiliriz. Tüm dünya üzerinde her zaman büyük bir yankı uyandıran bu filmin temel amacı kötü güçlerin ele geçirmiş olduğu gezegenleri kurtarmaktır. Çok zorlu bir süreç yaşayan iyilerin başlarına çok zorlu engeller çıkmaktadır. Fakat yine de bu onları durdurmaz ve savaşa devam ederler.


 

War of the Worlds

Bir adam çocuklarıyla birlikte güzel bir vakit geçirirken dünya üzerinde beklenmedik şeyler yaşanır ve gökyüzü kararmaya başlar. Evine doğru hızlıca gitmek isteyen adam aniden olağanüstü bir ana tanık olur ve bu şekilde olaylar patlak verir. Uzaylılara karşı savaş veren dünya ve sivillerin hikâyesi anlatılıyor.

 


Signs

En iyi uzaylı filmleri listemizde Signs filmi yer alıyor. Bir ailenin tarlasında çeşitli işaretler başlar ve bu işaretlerin uzaylılar tarafından yapıldığı düşünülür. Büyük semboller ve daireler oluşan tarla, her geçen gün daha fazla riskli bir yer haline gelir. Uzaylıların gizlice istilasına tanıklık eden bu ailenin başlarına gelen kalmaz ve korkulu dakikalar başlar.


2 Yorumlar

  1. Avatar Efsaneydi. Devamıda geliyor.

    YanıtlaSil
  2. Genel olarak uzay ve uzaylılarla ilgili filmleri çok seviyorum. Sadece uzaylılar acayip yaratıklar olarak tasvir edildiğinde hoşlanmıyorum, onları seyretmek zor geliyor. Yukarıdaki filmlerin çoğunu seyrettim. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu