Son eklenen

IMDB PUANI EN YÜKSEK FİLMLER

Film severler izleyecekleri filmleri seçerken oldukça detaylı düşünür ve önemli araştırmalar sonrasında izleyecekleri filme karar verirler. IMDB Puanı en yüksek filmler listesi film severlerin daha kolay film izlemesini sağlamak amacı ile oluşturulmuştur.

İster film sever olun isterseniz bu konulara yeni yeni adım atan birisi. Elbet dönüp uğrayacağınız arama konusu puanı yüksek olan filmler olacaktır. Puanı yüksek olan filmler bir kısım tarafından belirlenmektedir.

İzlenilen filmler yorumlama sitelerinde yorumlanır daha sonra izleyecek olanların beğenisine sunulur. IMDB de bu yorumlama ve puanlama sitelerinden birisidir. Ulusal ve yerel olarak verdiği hizmet dolayısıyla neredeyse her ülkede tercih edilen film yorum ve puan sitesidir.

IMDB Puanı En Yüksek Filmler 2020

Film sever ya da bu konulara yeni adımlar atan kişilerin mutlaka uğrayacağı liste IMDB puanı en yüksek filmler listesidir. Yıllara göre değişiklik gösterebilen bu liste çoğu zaman eski filmleri bünyesinde bulundurmaktadır. Her ne kadar teknoloji ve kurgu modelleri gelişiyor olsa da eski filmlerin tadını vermeyi başarabilen filmler çıkmış durumda değil.

Esaretin Bedeli.

The Godfather.

The Dark Knight.

12 Kızgın Adam.

İyi, Kötü, Çirkin.

Dövüş Kulübü.

Yeşil Yol.

Aslan Kral.

Geleceğe Dönüş.

Oyuncak Hikayesi.

 

Esaretin Bedeli (1994) 9.2/10

Listemizin ilk sırasında 1994 yapımı Esaretin Bedeli bulunuyor. IMDB puanı 9.2 olan filmin konusu suçsuz yere 20 yıl hapis yatırılan bir adamın hikayesini konu alır.

Her ne kadar masumiyetini iddia ediyor olsa da karsını ve sevgilisini öldürme suçlamalarından dolayı hapis cezasına çarptırılır. Cezaevi hayatı boyunca edindiği arkadaşlıklar sayesinde kendini geliştirmeye başlar. Cezaevi müdürünün kara para aklamasına yardımcı olmaya başlamalarından sonra gardiyanlar tarafından korunmaya başlanırlar.


The Godfather (1972) 9.1/10

Listemizin ikinci sırasında 1972 yapımı, 9.1 IMD puanına sahip olan ve neredeyse herkes tarafından adı duyulan The Godfather bulunuyor.

Baba filmi olarak da bilinen film 40 – 50 yılları arasında yer alan İtalyan mafyalarının hayatını konu edinir. Mario Puzo’nun en çok satan romanlarından birisi olan ve sinemaya uyarlanan The Godfather filmi her konuda kendini diğer filmlerden ayırmayı başaran bir filmdir. İstatistiklere göre ülkemizde en çok satın alınan ve izlenen film olarak da bilinmekte.


The Dark Knight (2008) 9.0/10

Listemizin üçüncü sırasında halen daha adını duymaya devam ettiğimiz Batman filmi yer alıyor. 2008 Yapımı olan ve IMDB puanı 9.0 Olan kara şövalye filmi, içinde bulunduğumuz yıllarda bile en çok izlenenler arasında yer almayı başarıyor.

Kara Şövalye, yani Batman. Halk için büyük bir tehdit oluşturan Joker ile mücadele için elinden geleni yapmaya başlar. Bu konuda Batman’a karşı durma kararı alan Joker ile Batman’ın heyecan verici ve sürükleyici savaşı konu alınır.

 

12 Kızgın Adam (1957) 8.9/10

Listemizin dördüncü sırasında 1957 yapımı IMDB puanı 8.9 olan 12 Kızgın Adam filmi yer almaktadır. Amerikan draması olarak bilinen film pek çok ülkede sevilmiş ve aktif olarak izlenmektedir.

12 Kızgın adam ya da bazı yerlerde geçtiği gibi 12 Öfkeli adam, Reginald Rose’un Aynı adlı kitabından uyarlanan bir drama filmidir. Film konu olarak, bir duruşmada bir jüri üyesinin diğer 11 jüri üyesini söz konusu şüphelinin suçsuz olduğunu ikna etmesini konu almaktadır. Film genel olarak ikna kabiliyetlerini ve ikna konusunda ki yetenekleri temel almaktadır.


İyi, Kötü, Çirkin (1966) 8.8/10

Listemizin beşinci sırasında sinema dünyasında sürekli olarak adını duyurmayı başaran İyi, Kötü, Çirkin bulunuyor. 1966 Yapımı olan bu Kovboy filmi IMDB puanı en yüksek filmler arasında yer alan film IMDB den 8.8 Puan almıştır.

Çirkin, klasik bir şekilde üzerinde ödül bulunan bir kanun kaçağıdır. İyi olarak bilinen keskin nişancı, Çirkin olanı anlaşma yaparak yakalamakta ve ödülü alma amacı ile teslim etmekte. İyi olan, Çirkin olanı kanuna teslim ettikten sonra ödülü alır ve Çirkinin asılmasını son anda engeller. İşte bütün macera da burada başlıyor.

 

Dövüş Kulübü (1999) 8.8/10

Listemizin altıncı sırasında gençleri etkileyen Dövüş Kulübü bulunuyor. 1999 yılı yapım tarihine sahip olan filmin IMDB puanı 8.8’dir.

Dövüş kulübünün birinci kuralı dövüş kulübü hakkında konuşmamaktır, dövüş kulübünün ikinci kuralı dövüş kulu hakkında asla ama asla konuşmamaktır. Kulağa oldukça hatırlanası bir imaj verdiği aşina. Bir zamanların genç neslini etkileyen ve halen daha etkilemeyi başaran film bir Uykusuzluk hastası adamın hayatını konu almaktadır.

Jack, ana karakterimiz hayatın monotonluğuna kapılmış olan sıradan bir sigorta memurudur. Ancal hayatını etkileyen büyük bir hasatlığı vardır. Uykusuzluk hastalığı. Söz konusu sıkıntılardan kurtulabilmek için grup terapisine başlar. Gittiği terapilerde Marla adındaki kızla tanışır, aradan geçen bir zaman sonra da Tyler Durden ile. Tyler, ana karakterimizin ulaşmak istediği tüm mertebelere ulaşmış olan karakterdir. Jack’ın hayatını değiştirmek isteyen Tyler, hakkında konuşulması yasak olan gruba onu üye yapar. İşte tüm macera da bu andan itibaren başlar.

 

Yeşil Yol (1999) 8.5/10

Listemizin yedinci sırasında 1999 yapımı Yeşil Yol filmi bulunuyor. 8.5 IMDB puanına sahip olan bu filmi hayatınızda bir kere bile duymuş olmanız oldukça olası.

Yeşil yol ana konu olarak bir mahkûm ve idam görevlisi bir hapishane görevlisinin hayatını konu almaktadır. Her ne kadar 1999 yılı yapımı bir film olsa da günümüzde halen en çok izlenenler arasında yer almaktadır. Filmin bazı sahneleri o kadar duygusal geçmiştir ki, çekimler 10 kereden fazla tekrar edilmiştir.


Aslan Kral (1994) 8.5/10

Listemizin sekizinci sırasında Aslan Kral yer almakta, 1994 yılı yapımına sahip olan animasyon çizgi film 8.5 IMDB puanı alarak halen en yüksek puanlılar arasında yer almakta. Animasyonun oldukça kaliteli ve gerçekçi 2020 Sürümü de yayınlanmış durumda. Kesinlikle izlenmesi gerekenler listesinde bulunması gerekmekte.

Aslan Kral animasyon çizgi filmi, Simba adında minik bir aslanın hayatını konu ediyor. Ormanın kralı olan babasının, amcası tarafından öldürülmesi sonrasında sürgüne mahkûm düşen Simba. Tekrar dönmek ve yönetimi amcasından kurtarmak için maceralara atılır. Tüm her şey bu aşamadan sonra başlar, minik kralı oldukça zorlu bir yolculuk beklemektedir.


Geleceğe Dönüş (1985) 8.5/10

Listemizin dokuzuncu sırasında 1985 yapımı Geleceğe Dönüş filmi yer almakta. 8.5 IMDB puanına sahip olan film bir zamanların ikonik sembolü haline gelmişti.

Film, liseli bir gencin 1985 yılından 1955 yılına yolculuğunu konu almaktadır. Genç delikanlı annesi ve babasının geçmişte tanışmalarını engelleyerek başına oldukça büyük belalar açar. 1985 Yılına geri dönerek düzeltmesi gerektiği bu konuda yanında olan profesör ona her konuda yardımcı olacaktır. Sürükleyici ve o yıllara göre oldukça gelişmiş bir bilim kurgusu bulunmaktadır.

 

Oyuncak Hikayesi (1995) 8.3/10

Listemizin Onuncu ve sonuncu sırasında Oyuncak Hikayesi filmi yer almakta. 1995 yılında geçen film 8.3 değerinde bir IMDB puanına sahiptir. IMDB puanı en yüksek filmler arasında yer alan animasyon film, halen geçerli sırasını korumakta.

Bir zamanların odlukça popüleri olan bu animasyon film halen daha sevilenler arasında yer almakta. Buzz Lightyear adına sahip olan ve yeni çıkmış olan oyuncağın eve gelmesi ile birlikte macera başlar. Yeni gelen oyuncak sonrasında Andy’nin ilgisi eski oyuncak olan Şerif Woody’den tamamen kesilir. Yeni gelen oyuncağın camdan uçmasından sonra tüm oyuncaklar Şerif’in onu öldürdüğünü düşünmektedir.

Şerif onu geri getirmek ve katil olmadığını kanıtlamak için yeni oyuncağın peşinden gider ancak onları dış dünyada oldukça büyük bir macera beklemektedir.


5 Yorumlar

  1. bu listeden bencesi godfather sadece :) hepsini izledim tabii :) amaa aslan kral, toy story çook severim ve arada izlerim. geleceğe dönüş eğlence mutluluk filmim. ama asıl sinemaaa godfather yaniiii :) üç film dokuz saat düzenli olarak izliyorum, nerdeyse her ay :) takım elbiseler istanbulda dikilmiş :)

    YanıtlaSil
  2. Hepsi benim bebeklerim diye bir replik var ya şu an tam öyleyim (:

    YanıtlaSil
  3. The Dark Knight, Esaretin Bedeli, Aslan Kral ve Oyuncak hikayesini izledim. Diğerlerini izlerim umarım bir gün. Teşekkürler! :)

    YanıtlaSil
  4. Listede mevcut olarak bulunan filmlerin hepsi kesinlikle tekrar tekrar izlenebilecek türden yapıtlar arasında yer almaktadır.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu