Son eklenen

Koronavirüs tanısı nefes testiyle konulabilecek


Koronavirüs tanısı konabilmesi için özel bir çubuk aracılığıyla ağızdan ve burundan alınan sürüntüyle yapılan PCR testinin zorluğunu hepimiz duymuşuzdur. PCR testinin gözümüzü korkutmasına artık gerek kalmayabilir. Çünkü Japonya'da bulunan bir üniversite ile tıbbi ekipman üreticisi bir şirket, Covid-19 tanısının nefesten konulmasını sağlayan yeni bir yöntem geliştirdiklerini açıkladı. Bu yöntemin dünyada ilk defa uygulanacağı iddia ediliyor.

Yeni Test Metodu Geliştirdiler

Dünyada 40 milyondan fazla insana enfekte olan ve 1 milyon 100 binden fazla insanın hayatını kaybettiği koronavirüs salgın sürecinde yeni bir gelişme yaşandı. Eğitim faaliyetlerini Japonya'da yürüten Tohoku Üniversitesi ile tıbbi ekipman üreticisi Shimadzu Corp, koronavirüs enfeksiyonu tanısı konmasında yeni bir test tekniği geliştirdiklerini açıkladı. Bu test tekniği sayesinde potansiyel virüs taşıyıcısı olan vakaların nefeslerindeki su buharının analiz edilmesiyle içeriğindeki proteinler üzerinden virüs enfekte olup olmadığının tanısı konulabilecek. Bu teknikten elde edilen sonucun güvenirliği hakkında ise kullanımı çok yaygın olan polimeraz zincir reaksiyon (PCR) testinden elde edilen sonuçla hemen hemen aynı olduğu açıklaması yapıldı. 1 saat içerisinde sonuç alınabilen teknik yaygın olarak kullanılırsa, dünyada ilk defa kullanılan bir test tekniği olacak.

Klinik Çalışmaları Sürüyor

Bu yeni tekniğin klinik çalışmalarının yaklaşık 6 ay sürmesi bekleniyor. Test ile ilgili açıklama yapan Tohoku Üniversitesi ile Shimadzu Corp, klinik çalışmaların tamamlanmasından sonra birkaç yıl içerisinde yeni test teknolojisini pratik olarak hizmete sunmayı amaçladıklarını açıkladı. Bu yeni test tekniği sayesinde koronavirüs haricinde de birçok virüse tanı konulabileceği ifade edildi.

3 Yorumlar

  1. bro bu doğru değil ortaya atılmış ve insanların daha rahat olması için söylenmiş bir şey korona yazısı atmadan önce biraz yabancı kaynak araştırman lazım ülkemizde vaka oranları bile doğru değilken bunun doğru olmasının bekleme bunu eleştiri olarakta düşünme : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni tekniğin klinik çalışmalarının yaklaşık 6 ay sürmesi bekleniyor

      Sil
  2. Nefes ile virüs tespiti yapilmasi çok iyi olacak bizler için.umarim kısa sürede uygulamaya geçilir.bu konuda yeni teknikler ve ilerlemeler kaydedilir inşallah.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu