Son eklenen

Yeni iPad Air 4, 4 GB RAM ile Gelecek



ABD merkezli şirket Apple, yeni iPad Air 4 tabletini önümüzdeki aylarda satışa sunmayı planlıyor. Yeni tablet henüz satışa çıkmasa da neredeyse tüm özellikleri biliniyor. Bilinen özelliklerin yanı sıra yeni Air 4’e ait bir Geekbench skoru ortaya çıktı. Bu Geekbench skoru hem Apple için hem de Air 4 için büyük bir önem taşıyor. Çünkü dev teknoloji şirketi Apple, yeni A14 Bionic yonga setini tablet olarak ilk kez Air 4’de kullanıyor. Yani az sonra üstünde konuşacağımız skor aslında Apple’ın yeni A14 yonga setine ait. Tüm bunları bir kenara bıraktığımızda Geekbench skorunun yer aldığı kısımda cihaz hakkında başka bilgilerde yer alıyor. Benchmark tablosunu detaylı olarak incelediğimizde yeni tabletin RAM kapasitesi de gözlerden kaçmıyor. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmayalım ve tabletin hem benchmark sonuçlarına hem de RAM kapasitesine biraz daha yakından bakalım.

iPad Air 4 Geekbench Skoru Ortaya Çıktı

Daha önce de bahsettiğimiz gibi Apple’ın yeni tableti iPad Air 4, içerisinde A14 Bionic yonga setini barındırıyor. Önümüzdeki aylarda satışa sunulması beklenen tablet bu anlamda büyük bir önem taşıyor. Çünkü A14 Bionic işlemcisi hakkında daha önce ortaya çıkan bilgiler yeni yonga setinin performansını biraz olsun gözler önüne seriyordu. Daha önce ortaya çıkan benchmark sonuçlarına göre A14 Bionic, diğer birçok işlemciden daha yüksek performans sunuyordu.

Son çıkan Air 4 benchmark sonuçlarına baktığımızda ise A14’ün performansının ne kadar yüksek olabileceğini yine görebiliyoruz. Benchmark sonuçları her ne kadar tam olarak performansı yansıtmasa da yonga seti hakkında bize aşağı yukarı fikirler verebiliyor. Resimde de görebileceğiniz üzere Air 4, tekli çekirdek kısmında 1583 skoruna sahip. Çoklu çekirdek kısmına baktığımızda ise iPad Air 4 tabletin 4.198 puana sahip olduğunu görüyoruz. Kısacası skorlara baktığımızda A14 Bionic yonga setinin Snapdragon 865 Plus ve Exynos 990’dan daha iyi bir performans göstereceğini söyleyebiliriz.

Yeni iPad Air 4, 4 GB RAM ile Birlikte Geliyor


 Apple’ın yeni tableti Air 4, özellikler ve benchmark skoru bakımından oldukça tatmin edici gözüküyor. Ancak benchmark tablosunda A14 Bionic işlemci skorunun yanı sıra bir başka önemli bir bilgi bulunuyor. Bu bilgi de daha önce de bahsettiğimiz gibi cihazın RAM kapasitesinden oluşuyor. Şirket tarafından açıklanan iPad Air 4 özellikleri kısmına baktığımızda cihazın RAM kapasitesinin kaç olduğunu göremiyorduk. 

Ancak tabloda ortaya çıkan bilgiye göre yeni Air 4 içerisinde 4 GB RAM kapasitesi bulunuyor. Bildiğiniz gibi Apple, cihazlarına yüksek kapasiteli RAM bellekler eklemeyi tercih etmiyor. Çünkü şirket, özel geliştirdiği iOS işletim sistemi için düşük seviyelerde RAM kapasitesinin yeterli olduğunu düşünüyor. Hatta bundan önce ki iPad Air 3.Nesil cihazda 3 GB RAM kapasitesi bulunduğunu da belirtelim.

Ancak yine de Air 4 cihazına baktığımızda Apple’ın bu tutumunu biraz değiştirdiğini görüyoruz. Açıkçası 4 GB RAM kapasitesinin bir tablet için oldukça yeterli olduğunu söyleyebiliriz. Hatta RAM kapasitesinin yüksek diyebileceğimiz seviyede olması cihazın profesyonel işler içinde kullanılabileceğini gösteriyor. Ancak cihazın RAM standardının LPDDR4X mi yoksa LPDDR5 olacağı henüz tam olarak bilinmiyor. Ayrıca tüm bu detaylara sahip iPad Air 4 fiyatı 5799 TL olarak gözüküyor. Ancak cihazın 256 GB depolama kapasitesine sahip modeli için 7199 TL ödemeniz gerekiyor. Son olarak cihazın 2021 yılı ilk çeyreğinde satışa sunulması beklendiğini hatırlatmamızda fayda var.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu