Son eklenen

YOUTUBE ANALYTİCS HAKKINDA BİLGİ


En çok izlenen video izleme platformlarının en başında gelen youtube isteyen herkese video izleme ve mevcut videolarını paylaşma imkânı sunmaktadır. Youtube de paylaşım yapmanın ana şartı ise kendinize ait bir youtube kanalı oluşturduktan sonra video yükleyip paylaşım yapmak suretiyle dünya çapında bir kitleye ulaşmanıza yardımcı olmaktadır.

Youtube de paylaşım yapmak

Youtube de paylaşım yapmak için öncelikle bir kanala sahip olmak gerekir. Youtube de isteyen herkes kendi kanalını oluşturabilmektedir. Kanal oluşturabilmek için youtube üzerindeki kanal oluştur kısmını kısmının tıklanması ve gerekli tüm bilgilerin eksiksiz girilmesi gerekmektedir. Bu işlem yapıldıktan sonra bu kanal üzerinden video oluşturulup yayınlama ve telif hakkına sahip olmaya imkân sağlamaktadır.

Youtube de nakit kazanç

Youtube de nakit kazanç için gerekli en büyük argüman kanalın 1.000 aboneye ulaşmasının yanında 40.000 bin saat izlenmesi gerekmektedir. Bu argümanların sağlanması için ise zaman olarak sadece ve sadece 1 yıl gibi kısa bir süre verilmektedir. Bu gerekli şartlar sağlandığı takdirde kullanıcıya her video yükleme karşılığında para ödenmektedir. Kanalın daha çok tıklanması daha çok izlenmesi ve daha büyük kitlelere ulaşması adına en önemli kıstas youtube analytics kuramının en önemli unsuru arasında yer almak gerekir.

Youtube analytics

Youtube analytics kanala sahip olanlara kanal hakkında en doğru ve en gerçekçi bilgiler veren uygulamalardan biridir. Kanalı en üst seviyeye getirebilecek çoğu bilgiyi youtube analtics sağlamaktadır. Kanalın izleyici kitlesi ile videoları izleyen kitlelerin etkileşimi sağlanabilmektedir. Yüklenen videolar izleyici kitlesini pozitif yönde arttırmaktadır. Yaş unsuru ise yayınlanan videoların hangi yaş grubuna hitap ettiği çok önemli bir gerçektir. Videoların izlendiği bölgeler de kanalın selameti için önem arz etmektedir. Zira bir bölgenin insanları izlediği ve etkilendiği videoları etkileşim içinde olduğu komşuları aracılığı ile daha çok izlenmesini sağlayacaktır. Video izlenme süresi de videonun gösterim sayısı, gösterimlerin tıklanma yüzdesi, görüntülenen sayı ve asıl izleyici kitlesinin içeriği ne sıklıkta izlediği hakkında bilgi vermektedir. Youtube analtics yayınlanan videoyu kitlenize uygun hale getirme imkânı sunmaktadır. Analtics açısından dikkat edilmesi gereken hususlardan birisi de videoların izlenme süresi, beğeni veya tıklanma oranı gibi konuları en ön safta tutmasıdır.

 

1 Yorumlar

  1. youtube yeni bir iş ve kazanç kapısı oldu çogu kişiye verdiginiz degerli bilgiler için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu