Son eklenen

Youtube Tarihinde En Çok İzlenen 10 Video


Youtube isimli yayın kuruluşunun ilk yıllarında viral olan ilk videolar genelde mizahi videolardı. Ancak bu durum 2009 yılında farklı bir temayla en çok izlenen video haline gelen Lady Gaga’nın Bad Romance klibi ile değişti. O günden sonra artık Youtube kuruluşunun viral listesindeki videolar mizahi videolar olmaktan çıktı. Genel olarak müzik klipleri videolarının yer aldığı ilk 10 sırada bulunan videolar oldukça fazla izlenmiş durumdadır.

Youtube Tarihinde En Çok İzlenen 10 Video

1) Despacito

Luis Fonsi ve Daddy Yankee , bu sıralamaya liderlik eden sanatçılar. Despacito , 2017'de yayınlanan, Porto Rikolu bir gece kulübünde geçen ve kısa sürede yazın hit haline gelen bir şarkıdır. Ancak, birçok geçici hitlerde olduğu gibi burada bitmedi, ancak İspanyolca konuşulmayan ülkelerde bile dünyanın her yerindeki parti gecelerinde önemli bir şarkı olmaya devam etti. Toplamda 6 milyar 659 milyon izlenen Despacito şarkısı Youtube tarihinde en çok izlenen video olma rekorunu elinde tutuyor. Öyle fazla şöhreti oldu ki , neden bu kadar sevdiğini açıklamaya çalışan farklı teoriler var. Neşeli ve akılda kalıcı ritim, iki sanatçı arasındaki arkadaşlık, hatta koro öncesi kısa bir müzikal duraklama bunlardan bazıları. Öyle ya da böyle, Mart 2020'de 6,659 milyon ziyaret edildi ve Luis Fonsi'nin kanalı 27 milyon abone oldu.

2) Baby Shark Dance

Youtube tarihinde en çok izlenen videoların ikinci sırasının bir çocuk şarkısı olması şaşırtıyor ama bu doğru. 20. yüzyılın başında Amerika Birleşik Devletleri ve Büyük Britanya'daki kamplarda ve okul bahçelerinde söylenen ve aynı zamanda şu adı taşıyan popüler bir şarkının yeni bir versiyonudur; Baby Shark. Tekrarlayan dizeler ve K-Pop (Kore popüler müziği) müziği içerir.

Şu anda Youtube'da ve yükleyen Pinkfong kanalında 4,72 milyar görüntülemeye sahip , 30,2 milyon abone. Pinkfong , Güney Koreli bir eğitim eğlence markasıdır.

3) Shape of You

4.650 milyar izlenme sayısına ulaşan Shape of You şarkısı Ed Sheeran tarafından yüklenmiştir. Ed Sheeran son yılların müzikal üstadlarından birisidir. Henüz 29 yaşında olmasına rağmen çok sayıda ödül kazanmıştır. Ed Sheeran Youtube kanalının şu anda 45 milyon abonesi vardır.

4) See you Again

Hızlı ve Öfkeli 7 Filminin kapanış müziği olan See You Again şarkısının klibi 4.6 milyar görüntülenme sayısına ulaşarak Youtube tarihine geçmiştir. Yazarları, 2017'de bu video klibi Youtube'da bugüne kadar en çok izlenen video haline getirmeyi başaran Wiz Khalifa ve Charlie Puth isimli iki sanatçıdır.

5) Masha and The Bear

İspanyolca, Korece, İngilizce ve şimdi Rusça. Masha ve ayının yaklaşık 7 dakika süren bu videosu , listedeki en uzun video ve aynı zamanda Rusça olarak seslendirilme özelliğine de sahip. Bu çizgi film dizisi Masha ve Ayı'nın 17. bölümüdür. Yazışmaları İngilizce olan televizyon dizisinin bu dilde yaklaşık 13 milyon abonesi bulunuyor. Yüklendiği kanal, çocuklar için çizgi film konusunda uzmanlaşmış ve 30 milyondan fazla abonesi olan Get Movies'dir. Bu da çocuk içeriklerinin Youtube'da da çok olumlu sonuçlar aldığını gösteriyor. Bu çizgi film videosu 4.5 milyar izlenmesiyle Yotube geçmişinde isimini bırakmayı başarmıştır.

6) Uptown Funk

Uptown Funk isimli şarkı, Mark Ronson ve Bruno Mars tarafından 2014 yılında Youtube kuruluşuna yüklenmiştir. Yaklaşık 4 milyara yakın görüntülenme sayısı ile Youtube tarihinde en çok izlenen 6.vide olmuştur. Ancak şarkı, Billboard Hot 100'de 14 hafta boyunca 1 numara olarak kaldığını düşünürsek, görebileceğimiz üzere özellikle İngilizce konuşan dinleyicilerden çok olumlu eleştiriler aldı .

7) Gangnam Style

PSY'nin en ünlü şarkısının akılda kalıcı korosunun yanı sıra komik ve şaşırtıcı sahnesini de unutmak zor. Bir internet fenomeni haline geldi ve Youtube'da 2 milyar görüntülenmeyi aşan ilk video olmak gibi birçok rekor kırdı. 1600 günden fazla Youtube en çok izlenen videolar listesinde birincilik konumunda bulundu.

8) Sorry

Justin Bieber isimli Kanadalı şarkıcı tarafından seslendirilen Sorry isimli şarkının klibi Youtube’da yaklaşık 3.5 milyar görüntülenerek en çok izlenen videolar listesinde 8.sırada bulunuyor. 2010'da öne çıktığı ve en ünlü şarkısı Baby oldu ve daha sonra hem CDS satışlarında hem de Youtube'da unutulmaz rakamlar elde etti. 860 gün boyunca, Gangnam Style'ın ortaya çıkmasına kadar platformun 1 numarasını işgal etti.

9) Sugar

Maroon 5 , bugün müzik endüstrisinin en önemlilerinden biri olma noktasına kadar uluslararası üne kavuşmuş bir Amerikan pop rock grubudur. 2015 yılında yayınlanan Sugar adlı şarkının video klibi Youtube tarihinde en çok izlenen 10 videodan biri olup, 2020 yılında 3.5 milyar görüntülenme sayısıyla dokuzuncu sırada yer almaktadır.

10) Roar

Katy Perry, başta da söylediğimiz gibi, Youtube'da müzik videoları veya en başarılı şarkılar olarak adlandırılabilecek, Youtube tarihinde en çok reprodüksiyonu olan 10 videodan oluşan bu listeyi kapatan sanatçı. Ormanda geçen şarkısı Roar, 2020 itibariyle 3 milyarı aşkın görüntülenme sayısı mevcuttur. En iyi eseri olmayabilir, ancak her ne sebeple olursa olsun, en çok reprodüksiyonu olan eserdir.

4 Yorumlar

  1. İlginç bir yazı olmuş.Zevkle okudum :)

    YanıtlaSil
  2. heey saool böyle istatistikleri çok seviyoom :)

    YanıtlaSil
  3. 2. ci baslığa şaşırmadım :d sureklı calıyorlar

    YanıtlaSil
  4. Gangnam Style ' i zamanında ne çok dinlemişizdir. :)

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu