Son eklenen

Doğalgaz Faturasını Düşürmenin Yolları

Doğalgaz faturası, şu pandemi döneminde birçok insanın korkulu rüyası haline geldi. Isınmak zaruri bir ihtiyaç olduğu için mecbur o kombi açılsa da hem doğalgaza gelen zamlar hem de gelen faturaya rağmen yeterince ısınamamak büyük bir sorun. Bu yüzden birkaç püf noktayı uygulayarak hem doğalgaz faturasını düşürme hem de ısınma sağlanabilir. İşte o püf noktalar…

1- Kapı Altları ve Pencere Kenarları

Kışın doğalgaz ne kadar açılırsa açılsın, bir yerlerden soğuk geldiği zaman boşa enerji tüketmiş olunur. Kapı ve pencere kenarları en çok soğuk alan bölgelerdir. Bu yüzden doğalgaz faturasını düşürmek adına ilk adım bu açık yerleri yapışkanlı süngerlerle kapatmaktır. Soğuk geçişini engellemek faturaya kesinlikle yansıyacaktır.

2- Bina Isı Yalıtımı

Binanız da ısı yalıtımı ve izolasyon yoksa, ısınma çabalarınız nafile. Dışardan gelen soğuğa engel olunmadığı sürece kombi son ayar açılsa da sıcak soğuk alışverişi devam edecek ve yeterli ısınma sağlanamayacak.

3- Kombi Ayarı

Doğalgaz faturasını düşürme yollarından biri, kombiyi sürekli açıp kapatmayın. Belirli ısıda sabit kaldığı zaman daha az enerji harcanır. Ama kombiyi bir süre kapatıp sonra tekrar açıldığında ısı farkını ortadan kaldırmak için daha çok çalışır ve enerji daha çok tüketilir. Buda doğalgaz faturasına olumsuz yansıyacaktır.

4- Peteklerin Bakımı

Petekler uzun yıllar temizlenmediğinde, içinde biriken pislikler suyun yeterince sağlıklı dolaşmasına engel olur. Buda kombinin daha çok çalışmasına ve daha çok enerji harcanmasına sebep olur. Bu yüzden her yıl kışa girmeden petek bakımı yapılmalı içi temizlenmeli ve havası boşaltılmalıdır.

5- Perdeler Kapalı Olmalı

Doğalgaz faturasını düşürmek için bir diğer yöntem ise perdeleri ve panjurları açmayın. Özellikle kalın perdeniz varsa her zaman kapalı konumda olması, ısı geçişini engeller. Evin daha sıcak olmasını sağlar.

6- Odaların Kapısını Kapatın

Peteği yanmayan odaların kapısı mutlaka kapalı olmalı. Isı geçişini bu şekilde engellenir. Ayrıca peteği yanan odalarında kapıları kapalı olursa, her odanın ısısı kendine ait olur. Bu durumda diğer odalardan gelebilecek soğuk etkisi azalır.

7- Battaniye İle Oturmak

Her şeyi denediniz. Yine de doğalgaz faturasını düşürmenin yolunu bulamadıysanız, battaniyesiz oturmayın. 

8- Kalın Giysiler

Kalın ve kat kat giyinmek en kolay ısınma yöntemidir. Isınmayan bir eviniz varsa hasta olmamak için kat kat giyinmek gerekir.

9- Peteklerin Önünü Boşaltın

Peteklerin önünde ısının yayılmasına engel olacak herhangi bir şey olmamalı. Koltuk, sandalye, sehpa her ne olursa olsun kaldırılmalı, peteklerin önü boş olmalıdır.

10- Ara Kat

Ev tercihinizi ara kattan yana kullanmak doğalgaz faturasını yarı yarıya düşürür. Alt ve üst kat doğalgaz yaktıkça sizin eviniz de ısınır. Bu durumda daha az gaz yakarak ısı tasarrufu sağlanmış olur. 

11- Geceleri Yükseltmek

Gündüz çalışıyor veya evde olmayacaksanız, kullanmadığınız yerlerin (banyo, wc, koridor vs.)peteklerini kapatın. Evin diğer yanan bölgelerinin de ayarını minimuma indirin. Akşam eve geldiğinizde gazı yükseltebilirsiniz. Bu, doğalgaz faturasına da yansıyan güzel bir yöntemdir.

Doğalgaz faturasını düşürmek için tüm bunları deneyip sonuç elde edemediyseniz klima ya da benzeri ısıtma araçlarını deneyebilirsiniz. Isınmak ve sağlığınız bu durumda her şeyden önemli.

6 Yorumlar

  1. 183,00₺ geldi bakalım ilk ay. Bu kış nasıl geçecek göreceğiz artık...

    YanıtlaSil
  2. El yakan paralar gelir yine de :(

    YanıtlaSil
  3. Bizde ısı yalıtımı yok. O yüzden ısınmıyor ev.

    YanıtlaSil
  4. Yine cep yakacak zamanlardayız. :)

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel bilgiler verilmiş teşekkürler

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu