Son eklenen

En çok güncelleme veren telefon markası belli oldu


Akıllı telefonlar artık hayatımızın olmazsa olmazları arasına girdi. Her şeyi akıllı telefonlarımızdan yaptığımızı düşündüğümüzde güvenlik bizim için önemli oluyor. Counterpoint Research şirketinin yaptığı araştırma tamda bu durumu daha iyi anlamamıza sebep oluyor. Şirket hangi marka telefonun ne kadar güncelleme aldığını yüzdelik dilimde bizlerle paylaşmış. Peki, hangi marka bu konuda daha iyi? Hangi markalı telefonlar alırsak güvenliğimiz için daha az endişe ederiz? İşte cevabı…

İşte en çok güncelleme veren o markalar

Counterpoint Research şirketinin yukarıda bizlerle paylaştığı görselde mavi olanlar her ay güncelleme almış olanları gösteriyor. Yeşil olanlar 3 ayda 1 güncelleme, gri olanlar ise telefonların güncelleme almadığını gösteriyor.

Buradan görüyoruz ki Nokia markalı telefonlar her ay bir güncelleme almış. Nokia güncelleme konusunda liderliği kimseye bırakmamış. Nokia’ı bir başka güç olan OnePlus takip etmiş. O da neredeyse her ay telefonlarını güncellemiş. Dünya devi olan Samsung, Oppo ve Huawei markalı telefonlar ise güncelleme işlemlerini 3 ayda 1 yapmayı tercih etmişler.

Paylaşılan görsele tekrar baktığımızda ise LG’nin telefonlarını pek güncelleme yapmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Markaların telefonlarını her ay güncelleme yüzdelikleri sıralaması

 

 

 

Markalar

 

Yüzdelik dilimleri

 

1

 

Nokia

 

100

 

2

 

OnePlus

 

90

 

3

 

Lenovo

 

83

 

4

 

Realme

 

70

 

5

 

Xiaomi

 

67

 

6

 

Vivo

 

32

 

7

 

Huawei

 

29

 

8

 

Samsung

 

22

 

9

 

LG

 

18

 

10

 

Oppo

 

16

 

 

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu