Son eklenen

İMEİ KAYITLARINA ZAMMI GELİYOR


2021 yılına girmemize çok az bir zaman kaldı. Hal böyle olunca insanlar acaba IMEI kayıtlarına zam yapılacak mı sorusunu sormaya başladı. Çünkü ülkemizde artık telefon almak zorlaştı ve insanlar yurt dışından telefon getirip burada kullanmak istiyor.

Bu konuda geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapıldı. Anlayacağınız yeniden değerleme oranı belli oldu. Peki, bu orana göre IMEI kayıt ücreti arttı mı yoksa azaldı mı? İşte cevabı…

Yeniden değerleme oranı ne kadar oldu

Söylenenlere göre 2021 yılında yeniden değerleme oranı bir önceki yıla oranla %9.11 arttırılıyor. Bu artış beraberinde sadece IMEI kayıt ücretlerine mi gelecek sorusunu akla getiriyor. Hemen onu da açıklayalım.

Bu değerin sonucundan kimler etkilenecek

Açıklanan bu değerden sadece telefonunu kayıt ettirmek isteyen kullanıcının aksine birçok kişi etkilenecek. Bunlar bütün harçlar. Yanlış duymadınız. Bütün harçlara 2021 yılından itibaren zam gelecek. Peki, bu harçlar hangileri?

Mesela Pasaport harcı, MTV (Motorlu Taşıtlar Vergisi), damgalar, IMEI kayıt harcı, vergiler vb.

Bu oran ile yeni zam ne kadar olacak

Siz yurt dışından bir telefon getirdiniz. Bu telefonu Türkiye’de IMEI’nı kayıt ettireceksiniz. Eski fiyata göre siz 1.838 TL ödüyordunuz. Yeni yapılan zama göre artık 2.006 TL ödeyeceksiniz.

Bir başka durum da MTV zammı ile ilgili. Siz motorunuzun vergisini eski değere göre 954 TL ödüyordunuz. 2021 yılına girdikten sonra motorunuzun vergisini ödemek için 1.052 TL ödemeniz gerekecek. Yani cebinizden 88 TL fazla para çıkacak.

 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu