Son eklenen

Barbaros TRT1 ekranlarında çok yakında başlıyor

ES Yapım Türk Denizcilik Tarihinde kahramanlıkları ile çok önemli bir yere sahip olan kardeşlerin hayatını konu alan Barbaros  dizisi fragmanı ilk yayınlandığı günden itibaren ne zaman başlayacağı merak konusu olmuştur. Yeni yılın ilk ayı Ocak sonunda başlaması  beklenen dizi, oyuncuları ve sahne platformları ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır. Ticaret hayatından Osmanlı imparatorluğunun en önemli zaferlerinin kazanıldığı deniz savaşlarına uzanan hayatların hikayesi, dizi sevenler tarafından heyecanla bekleniyor.

Barbaros Dizisinin başrollerini paylaşan oyuncular ve konusu

Dizinin başrolünü Tarihi projelerde tecrübe kazanmış, oyunculuk kariyerinin altın dönemini yaşayan  Engin Altan DÜZYATAN  Barbaros  dizisi  ile kariyerini taçlandırmaya devam edecek.Başrolü paylaşan diğer isim Ulaş Tuna ASTEPE İlk kez Tarihi bir dizide izleyici karşısında olacağı için oyunculuk performansı ile  dikkatleri üzerine çekecektir. Barbaros isminden dolayı sadece HAYREDDİN Paşa'nın hayatına dair bir dizi olacağı düşünülmektedir fakat  Oruç Reis'in  hayatı dizininin başlangıç noktasıdır. Gençliğinde gemiciliği ve ticareti çok iyi öğrenen Oruç Reis zekası,cesareti ve girişimciliği ile kısa zamanda gemi sahibi olur.Gemi seferlerinden birinde en küçük kardeşi İlyas Reis'ledir, savaş  gemileri ile çarpışma yaşadıkları bu seferde İlyas Reis hayatını kaybetmiş, Oruç Reis esir alınmıştır. Esaret döneminde çok zorluklar çekmesine rağmen mücadele ederek umudunu hiç kaybetmemiştir. "Yaşama hakkın Mücadele Gücün Kadardır" sözü ün yapan Oruç Reis,  esir olduğu gemiden kaçmayı başararak esaretten kurtulduktan sonra Donanma Komutanı olarak savaşlarda düşmanlarıyla mücadele etmiş pek çok zafere imza atmıştır.Barbaros ismi aslında Oruç Reis'e aittir,Bazı Tarihçiler bu ismin kızıla dönük sakallarından dolayı verilmiş olabileceğini söylemektedir.Ticaretle uğraşan Hızır Reis bir süre sonra ticareti bırakıp ağabeyi Oruç Reis'e katılmıştır.

Akdeniz kıyılarında akınlar düzenleyen kardeşler her yerde konuşulmaya başlanmış ünleri kısa sürede yayılmıştır.Hızır Reis 'e HAYREDDİN ismini Osmanlı Devletine yaptığı hizmetten dolayı Padişah Yavuz Sultan Selim vermiştir.Ağabeyi Oruç Reis'in vefatından sonra Barbaros Hayrettin Paşa ismini kullanmaya devam etmiştir.

Barbaros Dizisi çekimleri nerede yapılıyor?

Tarihi kurgu ile birleştirerek hazırlanan Barbaros dizisinin senaryosunun en yüksek bütçeli tarihi dizi olduğu konuşuluyor.Tarihi dizinin çekimleri için Riva'da  çok geniş bir alan ayrılmıştır, Dönemin padişahı ve saray hayatı dizide yer alacağı için saray sahneleri çekimleri de olacaktır. Deniz sahnelerini ve bazı özel aksiyon sahnelerini Mısır'lı  ADEL ADEEB yönetmenliğini yapacaktır. TRT1'de ilk fragman yayınlanmasından sonra hastalıkların artması nedeni ile ara verilen çekimleri devam etmekte olan Barbaros dizisi geniş bir izleyici kitlesi tarafından merakla bekleniyor. 

1 Yorumlar

  1. Engin Altan Düzyatan bakalım bu dizife de reytingleri alt üst edecek mi :)

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu