Son eklenen

NETFLİX KIYAMET DİZİLERİ



Dünyanın yok olmasından sonra hayatta kalan insanların mücadelelerini merak ediyorsanız çok şanslısınız. Netflix’te bu tema ile birçok dizi bulunmaktadır. İzleyeceğiniz bu diziler sizi alıp başka yerlere götürecek. Peki, birbirinden güzel Netflix kıyamet dizileri hangileri?

İşte Netflix üzerinden izleyeceğiniz kıyamet dizileri;

Netflix Kıyamet dizileri

1-) Revolution

Listemizin ilk sırasında bizi beklenmedik bir şekilde final yapan Revolution dizisi karşılıyor. Bu dizi dünyanın birden elektrik kesintisine uğramasını ve artık dünyada hiçbir şekilde elektrik üretilememesini konu alıyor. İşte bu kesintinin ardından değişen dünya her açıdan ele alınıyor.

2-) Daybreak

Daybreak 2019 yılında yapılmış olan bir gençlik dizisidir. Bir kızın kıyamet sonrasında hayatta kalma sürecini anlatmaktadır. Konusuna gelecek olursak Kıyamet yaşanmış ve bitmiştir. Los Angleste bir kız hayatta kalmıştır. Kendi hayatı için zombilerle ve ayrımcı çetelerle savaşmak zorundadır. Aynı zamanda genç bir kız olduğundan hayallerindeki kızı bulmakta istemektedir.

3-) Bird Box

Josh Malerman’ın kitabından uyarlanan Bird Box dizisi de kıyamet dizilerinden birisidir. Dizi dünyada yaşayan insanların yavaş yavaş ölmesini konu alıyor.

Dizide bir kadın bulunmaktadır. Bir gün bazı insanlar kendilerini durduk yere öldürmeye başlar. İlk başta bunu delirdikleri için yaptıklarını akıl sağlıklarının yerinde olmadığı için yaptıkları düşünülür ama durum hiç öyle değildir. İnsanlar karşılarında ona karşı koyamayacakları bir canavar görmektedir. Buna dayanamayıp kendilerini öldürmektedirler. İşte dizi bu konu üzerinde duran güzel dizilerden birisidir.

4-) The Walking Dead

Kıyamet dizilerini söylerken listemize The Walking Dead dizisini almazsak olmazdı elbette. 10 sezondan oluşan bu dizinin konusu ise zombilerin dünyayı işgal etmesini anlatıyor.

Dünyada zombi kıyameti gerçekleşmiştir. Bunun ardından sayılı insanlar zombiye dönüşmemiş ve zombiye dönüşen bu insanlardan kurtulmak ve hayatta kalmak için kaçarlar. Kendilerine bir korunak inşa ederler ve burada yaşamaya başlarlar. Ancak hayatta kalan tek kişi onlar değildir. Başkaları da vardır.

5-) The 100

The 100 dizisi de kıyamet dizileri deyince akla gelen dizilerden birisidir. Dünya nükleer bir kıyametin içerisinde kalmış ve yok olmuştur. Az sayıda insan ise bundan kurtulmak için önceden yaptıkları ve adına Ark dedikleri bir uzay istasyonunun içine sığınmıştır. Patlama olduğunda bu Arka girerek dünyanın ekseni etrafında dönmeye başlamışlardır. Patlamanın ardından tam 97 sene geçmiştir. Birilerinin Dünyaya geri dönmesi ve burada hayatın olup olmadığını kontrol etmesi gerekir. Bunu yapmak için 100 suçlu çocuk seçilir ve dünyaya istasyondan yollanır. Dizi işte dünyaya gelen bu 100 kişinin başından geçen olayları hayat çatışmalarını anlatıyor.

6-) Westworld

Aslında bu dizi hem kıyamet hem de bilim kurgu dizileri arasında yer alır. Bu diziyi diğer dizilerden ayıran şey ise dünya üzerinde gerçekleşmiş bir kıyamet yok. Dizi yakında gerçekleşecek olan kıyameti bizlere anlatıyor.

Bu kez hastalıklar veya salgınlar dünyanın sonunu getirmiyor. Dünyanın sonu bizzat insanların yaptığı yapay zekalar getiriyor. Eğer içerisinde biraz bilim kurgu olsun ama birazda kıyamet teması olsun diyorsanız işte bu dizi tam size göre.

7-) The Rain

The Rain dizisi kıyametin gerçekleşmesinden 6 yıl sonra insanların yaşam mücadelesini konu alan bir Danimarka dizisidir. İnsanların yaşam mücadelelerini farklı açılardan insanlara göstermektedir.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu