Son eklenen

Netflix Hapishane Dizileri Nelerdir?

Netflix dünyanın en iyi film ve dizi izleme platformlarından birisidir. Netflix sizlere evlerinizden rahatlıkla izleyebileceğiniz film ve dizileri sunmaktadır. Peki, içerisinde bu kadar film ve dizi barındıran Netflix’in hapishane dizileri nelerdir? Gelin hep birlikte bu dizilere bir göz atalım.

Netflix Hapishane Dizileri

1-) Prison Break (2005-2010)

Listemizin ilk sırasına birçok kişinin aklında kalan Prison Break ile başlamak istedik. 2005 yılında başlayan bu dizi abisini hapishaneden kaçıran bir çocuğun hayatını konu ediniyor. Konusu ise şöyle;

İnşaat mühendisi olan Micheal abisini Fox River hapishanesinde kaçırmak için yıllarca bir plan tasarlar. Nihayet planı gerçekleştirme zamanı gelir. Önce planının bir parçası olan göstermelik bir banka soygunu gerçekleştirir. Daha sonra yaptığı bu işten suçlu bulunur ve abisinin kaldığı hapishaneye gönderilir. Artık geriye tek bir şey kalmıştır yıllardır suçsuz yere yatan abisini planını tıkır tıkır işleterek kurtarmak.

2-) Dünyanın En Zorlu Hapishaneleri

Listemizin 2. Sırasında hapishane temalı bir belgesel bulunuyor. 5. Sezondan oluşan bu belgeselin konusu ise;

Araştırmacı gazeteci olan insanlar gaddarlık ve haksızlığın en fazla olduğu hapishanelerde gönüllü bir şekilde mahkum oluyor. Bu gönüllü mahkumların gün içerisinde karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara vermiş oldukları tepkiler üzerinde duruluyor.

3-) Orange İs The New Black (2013-2019)

Dizideki karakterimizin adı Piper Chapmandır. Chapman nişanlı bir kadındır. Ancak 10 sene önce işlemiş olduğu bir suç gün yüzüne çıkar ve uyuşturucu suçundan tutuklanır. Buna eski sevgilisi Alex Vause neden olmuştur.

Hapishaneye ilk girdiğinde her insan gibi oradaki kültüre ayak uyduramaz ve zorlanır ama zamanla orada iyi ve kötü bazı arkadaşlıklar edinir. Zaman ilerledikçe dışarıda yaşanan hayatın onun için iyice değiştiğine dışarıyı gittikçe unuttuğunu fark edecektir.

Orange İs The New Black dizisi Piper’ın hapishanedeki geçen yıllarını mizahi bir şekilde bize anlatan güzel dizilerden birisidir.

4-) Making a Murderer (2015 - )

2015 yılında Netflix platformunda yayınlanan dizi gerçek olayları konu alan bir gerilim hapishane dizisidir. Filminde işlememiş bir suçtan dolayı hapishaneye atılan adamların başından geçen olaylar 2 sezon içerisinde yavaş yavaş işlenerek anlatılıyor.

5-) Vis a Vis

Vis a Vis dizisi de hapishanede geçen diğer dizilerden birisidir. Dizinin çekimlerine 2015 yılında başlanmıştır ve dizi tam 5 sezondur.

Konusuna gelecek olursak yine bir kadının bir erkek tarafından kandırılması işlenmiştir. Kadın erkek arkadaşı tarafından kandırılmıştır. Erkek arkadaşı ona zimmetine para geçirmesini söylemiştir. Kadında sevgilisinin dediklerini yapmış ve parayı hesabına geçirmiştir. Daha sonra bu yapılan suç ortaya çıkmış ve kadın hapse gönderilmiştir. Bu genç kadın burada hayatta kalmak istiyorsa hapishane hayatını kesinlikle öğrenmelidir. Aksi taktirde olacaklar kadını endişelendirmektedir. İşte dizi kadının hapishanedeki bu yaşantısını konu edinmektedir.

6-) Hapishane Kuşları (2019 - )

Hapishane dizilerinden bir diğeri ise Hapishane Kuşları dizisidir. Dizi 2019 yılında 6 bölüm olarak yayımlanan Amerikan yapımı bir Reality programı dizisidir.

Dizide Sacramonte Bölge hapishanesinde yatan kadın mahkumların aşkın ve içerideki yaşamın hakkını verebilmek için hem otoriteye hem de kendilerine baş kaldırmalarını konu ediniyor. Hapishane ve Amerika dizilerini seviyorsanız bu tam size göre bir dizi.

7-) El Recluso

Listemizin son sırasında ise 2018 yılında Amerika yapımı El Recluso disizi bulunuyor. 2018 yılında 13 bölümden oluşan bu dizi eski bir deniz piyadesi olan bir adamın bir yargıcın kızını kaçırdıklarını düşündüğü çeteye sızmak için mahkum rolüne girmesini konu ediyor. Adamın bu süreçte başından geçenler tek tek anlatılıyor.




Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu