Son eklenen

Para Biriktirme Yolları Nelerdir?

Birçok kişi geçim sıkıntısı sebebiyle bu konuya oldukça uzak olsa da, birikim yapmak isteyen pek çok kişi para biriktirme yolları neler konusunu sorguluyor. Para biriktirmek aslında bir davranış biçimi ya da alışkanlık olarak tanımlanabilir. Günümüzde birçok kişi para biriktirebilecek kadar artırım yapamamaktadır. 

Bunun yanı sıra finansal hatalar yapan kişiler, uzun vadede kendilerini tatmin edebilecek bir meblağa ulaşamayacaklardır. Bizde yazımızda para biriktirmenin yollarının nelere olduğundan bahsederek, yol gösterici olmaya çalışacağız. 

Önceliklerinizi Belirleyin

İnsanoğlu ezelden beri, birçok şeye aynı anda sahip olmak isteyen bir varlıktır. Ancak istenilen şeylerin tamamına aynı anda sahip olabilmek mümkün değildir. Bu nedenle birikim yapmak isteyen kişilerin istediklerini listelemesi, sonrasında şartlarına göre acil olana göre sıralaması ve belirli aralıklarla alması önerilmektedir. 

Birikimi En Doğru Yerde Yapın!

Neden para biriktiremiyorum sorusuna yanıt arayan kişilerin, ilk olarak birikimi doğru yerde yaptığından emin olması gereklidir. Evde çay fincanlarında ya da yastık altında biriktirilen paraların uzun ömürlü olmayacağı bilinen bir gerçektir. Banka üzerinden gerçekleştirilen birikimler ise, daha uzun ömürlü ve meblağ bakımından tatmin edici olacaktır. 

İlk İşiniz Para Ayırmak Olsun…

Birçok insanın para biriktirme yolları kapsamında, en çok yanılgıya düştükleri konu en son para ayırmaya çalışmalarıdır. Çünkü insanlar maaşları yattığı andan itibaren hızlı bir harcama döngüsünün içerisine gireceklerdir. Onu alayım, bunu alayım derken birikime asla fırsat kalmayacaktır. Olması gereken ise maaşın alınması itibariyle, hemen bir miktarın birikime ayrılması olacaktır. 

Bir Şey Satın Almadan İyice Düşünün!

Toplumumuzun en büyük sorunlarından biri tüketim konusunda aşırılığa kaçılmasıdır. Bugün birçok kişinin evinde ya da benzeri yaşam alanlarında ihtiyacın çok üstünde eşya türüne rastlamak mümkündür. Gereksiz eşyalar paranın kaynağını tüketirken, birikim yapabilmenin önüne büyük bir set koyacaktır. Bu nedenle kişi bir şeyi almadan hemen önce kendisine bunu almalı mıyım, buna gerçekten ihtiyacım var mı gibi soruları sormalıdır.  

Cep Telefonunuzda Bulunan Para Avcısı Uygulamalardan Uzak Durun!

Cep telefonunda var olan birçok uygulama para tuzağı olabilir. Para biriktirme yolları arayan kişilerin ilk olarak, kullanmadığı uygulamalara yüklü miktarlarda para ödemekten vazgeçmesi gerekecektir. Kullanılmayan akıllı telefon uygulamaları, TV üyelikleri ya da diğer internet uygulamaları gereksiz para harcanmasına neden olabilir. Bu nedenle birikim için kişilerin ilk olarak cep telefonundan bu uygulamaları silmesi gereklidir. 

Kredi Kartını Kontrollü Kullanın…

En iyi birikim yöntemleri uygulanırken, bir taraftan da kredi kartı kullanımının sınırlandırılması gerekecektir. Birçok insan kredi kartını güvence gibi düşünür. Harcarken hiç ödenmeyecekmiş gibi gelen kredi kartları, insanları birikimden uzaklaştırırken borca doğru sürükler.

Kişilerin elinde nakit parası kalmamışsa, birikimine el sürmemesi ve kredi kartını kullanması oldukça doğru bir hamle olacaktır. Ancak kredi kartının da sınırlı kullanılması, bir sonraki ayın sorunsuz geçebilmesi açısından son derece önemlidir. 

Hayal Kurun!

Para biriktirme yolları arıyorsanız, hayal kurun! Evet, evet yanlış duymadınız. Yüksek meblağlarda para biriktirdiğinizi düşünmeniz, birikim yapma motivasyonunuzu arttıracaktır. Bu nedenle birikim öncesinde kendinizi olumlu yönde destekleyebilmek adına, hayal kurmanız doğru bir adım olacaktır. Hatta kendinize belirli bir limit ve süre belirleyerek, ona ulaşmaya çalışmanız birikim miktarınızı arttırmanıza sebep olabilir. 

Birikimi Seven Arkadaşlar Edinin!

Para biriktirme yolları arasında verilebilecek son öneri, birikim yapan arkadaşlar edinmeniz olacaktır. İnsanlar en çok yanında vakit geçirdiği insanların davranışlarını örnek alır. Bu kapsamda birikim seven arkadaşlar edinmeniz, birikim yapma konusunda motive olmanızı sağlayabilecektir. 

4 Yorumlar

  1. Trendyolu silemiyorım :) ama elime geçen bozukları sürekli kenara atıp zor zamanlarsa kullanıyorum :) yazı güzel teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim yorum desteğiniz için

      Sil
  2. Kenara bi türlü para atamıyoruz ya. Ama şunda haklısın ki, paradan en önce ayrılması gereken birikim için olmalı.

    YanıtlaSil
  3. Para harcatma üzerine kurulan günümüz düzeninde, tasarruf çok zor. Özellikle gençlerin tasarrufu öğrenmesi lazım. Azar azar da olsa mutlaka cüzdanlarının bir kenarına ,harcamayacakları para koymalılar. Damlaya damlaya göl olur, sözünü akıllarında tutsunlar hep.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu