Son eklenen

Reddit Nedir? Subreddit Nedir? Subreddit Nasıl Açılır?

Reddit son yıllarda çok popülerleşen bir sitedir. Bu kadar çok popülerleşmesinin en önemli sebeplerinden birisi ise kullanıcılarına neredeyse tamamen gizli bir kimlik sunmasıdır. İstediğiniz herhangi bir nickname kullanarak reddite üye olabilirsiniz. Ve bu üyelik ile tamamen kimliğiniz gizli bir şekilde gezinebilirsiniz. Bu anlamdagerçekten başarılı bir forum sitesi olduğunu belirtmek gerek. Reddit çoğu zaman internetin derin tarafı olarak adlandırılıyor. Bu tanımlamanın nedeni ise internette gördüğümüz neredeyse bütün komik meme’lerin ve fotoğrafların kaynağı olması. Reddit o kadar geniş ve çeşitli bir kullanıcı ağına sahip ki bir ayda 100 milyonlarca kişi tarafından ziyaret ediliyor. Ayrıca reddit sayısız konu hakkında çeşitli bilgilere ulaşabileceğiniz bir kütüphane. Bunu söylemek çok iddialı olsa da reddit gerçekten internetin kalbi olarak nitelendirilebilecek nadir sitelerden bir tanesi. 

Subreddit Nedir?

Subreddit belli kategorilere ya da konu başlıklarına verilen isimdir. Yani herhangi bir konu hakkında arama yaptığınızda karşılaştığınız bölümlerin her birine subreddit adı verilir. Subredditler herhangi bir konuda olabilirler. Yani burada hiçbir kısıtlama yoktur. Her subreddit kurallarını kendisi koyar. Bu kurallara uymayanlar subredditten banlanabilirler. Subredditlerin küçük konu başlıkları olduklarından bahsettik. Mesela belli başlı subredditler şunlardır:

1-Announcements

2-Funny

3-AskReddit

4-Gaming 

5-Aww

6-Music

7-Pics

8-Science

9-Worldnews

10-Videos

11-Todayilearned

12-Movies

13-News

14-Food

15-Jokes

Bunlar en çok üyeye sahip olan bazı popüler subredditler. Bazılarının üye sayıları ise on milyonları bulabiliyor. 

Subreddit Nasıl Açılır?

Subreddit nasıl açılır pek çok kişinin merak ettiği popüler bir soru. Pek çok insanın akıllarında güzel ve inovatif subreddit fikirleri var. Ama nasıl subreddit açacaklarını bilmiyorlar. Aslında subreddit açmak dünyadaki en basit şeylerden bir tanesi. Ama öncelikle iki tane yeterliliği sağlıyor olmanız gerekmektedir. Onlardan birincisi en az 30 gündür reddit üyesi olmak. bu uzunlukta bir üyeliğiniz yoksa subreddit açamazsınız. İkinci olarak ise en az 50 karma puanına sahip olmanız gerekmektedir. Karma puanları yeni paylaşımlar yaparak ve yeni yorumlar paylaşarak elde edilir.

Subreddit açmak için bu şartlar sağlandıktan sonra anasayfada bulunan “subreddit yarat” butonundan koymak istediğiniz ismi belirleyebilirsiniz. Ardından uyulmasını istediğiniz kuralları da belirtebilirsiniz. Bu şekilde yeni bir subreddit açmış oluyorsunuz. Subredditinizin hızlı büyümesi ve daha çok insana ulaşması için ingilizce bir subreddit açmayı düşünebilirsiniz. Çünkü her ne kadar türkçe subredditler olsa da, ingilizce subredditler daha çok ilgi çekeceklerdir.

Reddit Nasıl Kullanılır?

Reddit kullanmak aslında ilk başta biraz zor ve karmaşık görünebilir. Bunun nedeni ise çok yoğun ve biraz da eski bir arayüze sahip olmasından kaynaklanıyor. Ama birkaç maddede özetleyecek olursak, aşağıda madde madde ilerleyebiliriz.

1-Öncelikle ilk giriş yaptığınızda karşınıza çıkan ekran giriş ekranıdır. Burada takip ettiğiniz subredditlerde yapılan paylaşımları görebilirsiniz. Anasayfada olduğunuzu anlamak için sol üstte bulunan reddit logosuna bir kere tıklamanız yeterlidir. Bu logo sizi nerede olursanız olun direkt olarak anasayfaya götürecektir. Anasayfada olduğıunuzu resimde de gördüğünüz şekilde teyit edebilirsiniz.


2-İkinci olarak ise ekranın tam orta üst kısmında göreceğiniz arama bölümü var. Bu bölüme tıklayarak aramak ya da keşfetmek istediğiniz konuları yazabilirsiniz. Bu şekilde yeni subredditler keşfetme imkanına sahip olursunuz. 


3-Üçüncü sırada trend analiz bölümü bulunuyor. Burada yer alan bilgilere göre hangi subredditlerin daha çok arandığını ve revaçta olduğunu görebilirsiniz. 


4-Son olarak sağ üstte yer alan bölümden profilinizle ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz. O sekmeye tıkladığınızda aşağıya doru uzayacaktır. Burada hesap özelliklerinizi görebilir, gece modu ekleyebilir, teknik yardım alabilir ya da hesabınızdan tamamen çıkabilirsiniz (log off). Ayrıca nicknamenizin hemen altından kaç tane karma puanına sahip olduğunuzu da görebilirsiniz.

1 Yorumlar

  1. Hiç kullanmadım Reddit'i. Ama internetin derin tarafı tanımlaması merak ettirdi uygulamayı.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu