Son eklenen

Among Us oyunu nedir ve nasıl oynanır?


Son birkaç yıldır mobil ve bilgisayar oyunlarına ilginin artmasıyla oyun sektöründe gelişmeler olmuştur. Özellikle yeni çıkan oyunların çok fazla oynanması bunun bir göstergesidir. Yeni oyunlar derken Among Us oyunu da bunlardan biridir. Peki, Among Us oyunu nasıl oynanır? Among Us oyunu ile yeni tanışan kişiler oyunun nasıl oynandığı ve oyun içeriği hakkında bilgi sahibi olmak istemektedirler. Kısaca anlatmak gerekirse oyunda iki farklı karakter bulunmaktadır. Bu karakterler crewmate ve impostor olarak ikiye ayrılmaktadır. İki karakterin de kendine has görevleri ve amacı bulunmaktadır. Oyun uzay boşluğunda bir uzay gemisinde geçmektedir. Bu uzay gemisinde çeşitli görevler bulunmaktadır. Crewmateler görevleri yaparak kazanmaya çalışırken, impostorlar ise görevlerin yapılmasına engel olmaktadırlar. 

Among Us Crewmate ve İmpostor 

Oyunun iki farklı karakterinden biri olan impostorlar görevleri hızlı bir şekilde yapan crewmateleri öldürerek oyunu kazanmaya çalışırlar. Bu sayede görevler tamamlanamaz ve impostorlar oyunu kazanmış olurlar. Ölü bir crewmate, diğer oyuncular tarafından görülmekte ve rapor edilmektedir. Rapor sonucunda bütün oyuncular oyunun orta kısmına toplanıp konuşma yaparlar. Bu konuşma oyun içi mesajlaşma kısmından yapılır. Ancak arkadaşlarınızla birlikte oyunu sesli konuşma programları sayesinde daha oynanabilir bir hale getirebilirsiniz. Bu sayede kimin impostor olduğunu da ortaya çıkarmanız kolay olacaktır. İmpostorlar, oyun içerisinde sabotaj vererek crewmatelerin görevleri yapmasına engel olmaktadırlar. Sabotajların belirli bir süre içerisinde giderilmesi ve görevlerin yapılır hale getirilmesi crewmatelerin birinci vazifesidir. İmpostorlar ise tek başına takılan crewmateleri avlayıp, adeta bir suikast düzenleyerek oyunu kazanmanın peşinde olacaklardır. Crewmate olarak öldürülür iseniz görevlere devam etme şansınız bulunmaktadır. “Öldüm işte oyun bitti” gibi bir durum söz konusu değildir. Böylelikle oyun daha oynanır bir hal almaktadır.

Among Us Nasıl İmpostor Olunur?

İmposter olabilmek tamamen şans işidir. Oyunun size vereceği görevi en iyi şekilde yerine getirmeniz, lehinize olacaktır. Hem crewmate olmanın, impostor olmaktan daha az keyif vermediği bilinmelidir. Çeşitli görevleri yapmak ve oyuna hâkim olmak crewmate karakteriyle daha mümkündür. 

Among Us Kaç Kişiyle Oynanır?

Among Us oyunu en az 4, en fazla ise 10 kişi ile oynanabilir. İmpostor sayısı, oyunu kuran tarafından seçilebilmektedir. İmpostor sayısı en az 1 en fazla 4 olarak seçilebilmektedir. İmpostor sayısı seçilirken belirli bir oranda seçilmelidir. Çok fazla veya çok az sayıda seçilen impostorlar oyun içindeki rekabeti azaltabilmektedir. 

5 Yorumlar

  1. İlk defa duyduğum bir oyun, sağ olun bilgi için:-)

    YanıtlaSil
  2. Bu oyun sahneleri ile yapışmış komik videolara çok denk geldim.
    :)
    çoktandır uğramamıştım buralara temayı değiştirmişsiniz. diğer temanızı çok sevmişti.

    YanıtlaSil
  3. Yabancılara dert anlatamadığım için bıraktığım oyun :D

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu