Son eklenen

İnfluencer nasıl olunur ?

İNFLUENCER NEDİR ?

İnfluencer Türkçe anlamıyla “ Etkilemek “ olan, etkileyici bir pazarlama ve özgün içeriğiyle sosyal etki ve etkileşime sahip , fenomen yada takipçisi belli bir seviyeye ulaşmış, markalardan aldığı ürünleri pazarlayıp tanıtan , ürün içeriklerinin bir nevi sosyal medyada pazarlanmasıdır.

İNFLUENCER ÇEŞİTLERİ NELERDİR ?

1.NANO İNFLUENCER 

Genel olarak yerel bölgelerde takipçisi bulunan , nano influencer takipçi sayıları azda olarak görünse de , etkileşim ve güven olarak aslında en etkileşimli kategoridir. Bu yüzdende tanıtım ve reklam yapılınca katılım düzeyide yüksek olmaktadır . Takipçi sayısıda 500 ve 10.000 arasında olanlardır.

2 . MİKRO İNFLUENCER 

Etkileyici bir grup olan Micro influencerler endüstri uzmanları olarak bilinirler. Takipçi sayısı 10.000 ve 100.000 arasında olan ve çoğununda markalarla deneyimi ve tecrübesi olan kategoridir. Bu kategori de takipçiler için “ Güven “ faktörü olarak öne çıkıyor. Takip ettiği kişinin sevmedikleri yada umursamadıkları şeye teşvik etmeyeceklerini bilirler.

3 . MAKRO İNFLUENCER

Nano ve mikro influencere göre daha çok etkileyici ulaşmakta ve daha çok takipçisi olanlardır.Makro influencerler takipçi sayısı 100.000 ve 1.000.000 arasında olan kategoridedir. Bu kategori ise reklam yaptığı ürün ve marka hizmeti satışında makro influencerler yüksek takipçili olduklarından dolayı aslında bir yandan takipçileri ile iletişim kurmada sıkıntı yaşamaktadırlar. Çünkü takipçi sayısı arttıkça iletişim kurmada azalma olmaktadır.

4. MEGA İNFLUENCER 

Mega influencerler genelde fenomen ve tanıdık kişiler olmaktadır. Sanatçı , aktör , oyuncu vs. Olarak sosyal medyada bilinir olan kişilerdir.Takipçi sayısında çok olduğu için ürün yada marka paylaştığında takipçileri sayesinde gözle görülür bir artış yaşanabilir. Takipçi sayısıda 1.000.000 ‘den fazla olan kişi kategorisidir. 

İNFLUENCER SİTELERİ HANGİLERİDİR ?

1.TEAMFLUENCER 

Bu site Türkiye ve Yurt dışından markalarla iş yapıp takipçi sayısına bakılmaksızın influencerlere para kazandıran bir site. Ayrıca bu sitedin Google Play ve Apple Store uygulaması vardır. Kazandığınız ücretleri Papara sistemine aktarma yapmaktadırlar.Sizlerde Papara sisteminden dilediğiniz Banka hesabınıza aktarabilirsiniz.

Sitenin linkinide burada paylaşıyorum.

Teamfluencer

2.İLONSİ TÜRKİYE

Bu sitede etkili ve geniş çevresi bulunan başarılı bir influencer sitesidir. Uygulaması olan ve hem marka hemde influencer olarak iş yapacağınız yukarıda ki siteyle benzer bir platformdur. Yerli ve yabancı markalarla iş birliği olan İlonsi Türkiye € ( Euro ) bazında çalışmaktadır. Kazandığınız ücret 100 € ( Euro ) ‘ ya ulaştığı taktirde istediğiniz banka hesabınıza aktarılmaktadır. 

Sitenin linkini burada paylaşıyorum.

İLONSİ TÜRKİYE

3. MYFENOMEN

Bir diğer İnfluencer sitesi Myfenomen sitesidir. Yenilikçi ve açık , yutdışı kaynaklı olan bir platform.Popüler sitelerden birisi olup , hem influencer olarak çalışabilir hemde marka olarak reklam verebilirsiniz.

Reklam ve pazarlama ile ilgili tüm enstrümaların ilk deneyim sahipleri arasındadır.15 yıllık dijital reklam ve PR deneyimlerine sahip bir şirkettir. 300+ den fazla projesi olan ve 1200+ aşkın mutlu müşterisi bulunmaktadır.

Sitenin linkini buraya bırakıyorum

My FENOMEN

4 Yorumlar


  1. Ne çok kategori varmış böyle😇😇

    YanıtlaSil
  2. Nano influencer'lerin az takipçi ama etkileşim ve güven anlamında etkili olması gerçekten dikkat çekici. Ama bildiğim kadarıyla pek kolay olmayan bir para kaza yöntemi. Bilgilendirme için sağolun:-)

    YanıtlaSil
  3. sayenizde detayları öğrendim teşekkürler :)

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu