Son eklenen

Tasarruf Önerileri

İsraf, ekonomik anlamda çöküşün ilk önemli nedenidir. Ev ekonomisinden devlet ekonomisine kadar bütün kategorilerde israfın önlenmesi gerekir. Tasarruf önlemleri özellikle pahalılığın artması ile birlikte daha da önemli hale gelmiştir. Su kıtlığının kendini göstermesi de tasarrufun önemini bir kez daha ortaya çıkarmıştır. 

Faturalardan tasarruf etmek için yapılması gerekenlerin yanı sıra alışveriş yaparken ne gibi tasarruf önlemlerinin alınması gerektiği güncel konular içerisinde yer almaktadır. Tasarruf günlük düzenli bir şekilde devam ettirildiği zaman uzun vadede kazanç sağlamaktadır. Özellikle şehir hayatında her birey tasarruf tedbirlerini küçümsememelidir. 

Su Tasarrufu 

Tasarrufta en önemli konulardan biri de sudur. Gelecek nesillerin su sıkıntısı çekmemesi için yeni neslin su tasarruf işlemleri hakkında bilgilendirilmesi gerekir. Su tasarrufu için şu önlemler alınabilir:

1. Tasarruf sağlayan musluklar tercih edilmelidir.

2. Duş sisteminde tasarruf fonksiyonu olmalıdır.

3. Bulaşık yıkama işlemlerinde ve durulama işlemlerinde musluk kısık bir şekilde açılmalıdır. 

4. El yıkama işlemlerinde ve abdest alma işlemlerinde de musluk minimum seviyede açık olmalıdır.

5. Çamaşır makinesinin tahliye borusu tuvalete veya klozet kazanına bağlanabilir. Bu tasarruf yöntemiyle tuvalet sürekli temizlenmiş olur. Bulaşık makinesinin artık suyu bu şekilde kullanılamaz. Bulaşık makinesinden çıkan kirli su yemek artıklarıyla doludur. 

6. Damacana kullanmak yerine mahalledeki tatlı su çeşmesini kullanarak tasarruf sağlayabilirsiniz. Mahallelerdeki tatlı su çeşmeleri normal meskenlerde kullanılan suya nazaran filtreli özelliklere sahiptir.

7. Sabunlu su artıklarını bir kapta biriktirip tuvalet ve benzeri yerlerin yıkanmasında kullanılabilir.

8. Evde bulaşık suyu veya banyo suyu klozet ve wc temizliğinde kullanılabilir.

Elektrik Tasarrufu

Tasarruf kategorisinde elektrikle ilgili konular da bilinmesi gereken konular içerisinde yer almaktadır. Elektrik tasarrufu için şu önlemler alınabilir:

1. Evde veya iş yerindeki bütün ampüllerde tasarruf özelliği olmalıdır. Ampülün kalitelisi daha uzun ömürlü olur ve daha fazla ışık verir.

2. Fırın, buzdolabı, çamaşır makinesi ve benzeri beyaz eşya alımlarında A ++ enerji seçenekleri tercih edilmelidir. 

3. Yemekler mümkün olduğunca ocakta yapılmalıdır. Fırın kullanımı minimum seviyeye düşürülmelidir. 

4. Elektrik kullanımında indirimli saatlere riayet edilmelidir. T3 seviyesi elektriğin en ucuz olduğu saatlerdir ve 22:00-06:00 arasıdır. % 30 ile % 40 arası tasarruf imkanı sağlar. Gündüz 6:00 ile akşam 18:00 arası ise T1 tarifesidir ve yaklaşık % 15-20 tasarruf sağlar. Elektriğin en pahalı olduğu saatler ise 18:00 ile 22:0 arasıdır. 

Tasarruflu Alışveriş 

Para kazanmak zordur ancak harcamak oldukça kolaydır. İsrafın diz boyu olduğu günümüzde tutumlu olmak zor bir iştir. Ancak alışverişte kampanya ve indirimlerin takip edilmesi ekonomik çözümler üretir. Satın alma işlemlerinde pahalı olan markalara nazaran ekonomik olan alternatif markalara göz atmak yeterlidir. Bisiklet kullanarak ulaşım sorununu çözmek tasarruflu olmanın yanı sıra aynı zamanda sağlıklı bir çözümdür. Kart kullanmadan alışveriş yapabilenler kart kullanmamalıdır. 

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu