Son eklenen

Az Yakıt ile Çok Yol Nasıl Yapılır?

Günümüzde artan yakıt fiyatları ile araç sürücülerinin dışarı çıkarken ilk düşündüğü şey nasıl tasarruf edeceği oluyor. Özellikle uzun yolda bu durum iyice önem kazanıyor. Aracınızın yakıt tüketim miktarını etkileyen birçok faktör mevcuttur. Aracınızın sağlığını optimum düzeyde tutmak ve doğru tercihler yapmak size tasarruf için yardımcı olacaktır. Az yakıtla çok yol gitmenizde yardımcı olacak birkaç öneriyi sizler için derledik.

Aracınızın Sağlıklı Olması Çok Önemli

Aracınız, trafiğe çıktığı günden itibaren her yıl veya dizel araçlar 10.000 km, benzinli araçlar 15.000 kilometrede bir bakımdan geçmek üzere tasarlanmıştır.

Bu bakımların amacı aracı fabrikadan çıktığı o kusursuz haline en yakın durumda tutmak, araçta kullanımdan dolayı doğal olarak oluşan yıpranmaları düzelterek zamanla oluşacak hasarların önüne geçmektir. Unutmayın ki eskiyen yağ, buji, karbüratör gibi parçalar aracınızın yakıt tüketimini fark edilir derecede artıracaktır. Kullandığınız aracın rutin bakımlarını aksatmamanız hem aracınız hem de cebiniz için büyük önem arz ediyor.

Aracınız Bazı Belirtiler Gösteriyor Olabilir

Aracınızın sesine kulak verin. Egzozdan gelen sürekli ses, sıcakta zor ama soğukta kolay çalışan motor, arabanızın performansındaki hissedilir azalma gibi anormal durumlarda aracınızın yakıt tüketiminin de artabileceğini unutmamanız gerekir. Bu gibi durumlarda en kısa zamanda yapacağınız tamirhane ziyareti, devamında oluşabilecek büyük sorunların ve aşırı yakıt tüketiminin önüne geçerek yüzünüzü güldürecektir.

Doğru Ve Kaliteli Yakıt Kullanımının Da Önemi Büyük

Aracınızın ihtiyacı olan ve istediğiniz performans için gerekli yakıt türüne uygun yakıt almanız gerektiğini söylememize gerek yoktur. Önemli olan bir başka nokta daha var. Tasarruf yapmak için ucuz olan ancak pek de tanınmayan yerlerden alacağınız yakıtların ilk başta pozitif baksanız da sonrasında başınıza daha büyük dertler açabileceğini unutmamalısınız.

Bu tarz yerlerde yakıt tanklarının dibinde kalmış kirli yakıtların kullanılması gibi birçok durum söz konusu. Kirli yakıtlar aracınızın yakıt pompasına ve motoruna zarar vereceğinden zamanla yakıt tüketimini artıracak ve daha birçok probleme neden olacaktır.

Doğru Viteste Doğru Devir İle Tasarruf Edebilirsiniz

Aracınızın yakıt tüketimini azaltmanın en kolay ve en önemli yollarından biri de doğru viteste ve devirde araç kullanmaktır. Yüksek devirin yakıt kullanımını artırdığını göz önünde bulundurarak, vites değiştirirken hızınıza dikkat edin. Ayrıca yokuşta aracı kaldırırken gaza fazla yüklenmeniz ve yokuş inerken vitesi boşa almanız durumunda da yakıt tüketiminin arttığını unutmayın.

Tüm bunların dışında rutin olarak yapacağınız lastik basınç kontrolleri ve mevsime uygun lastik kullanmanız, aracınızdaki gereksiz ağırlıkları atmanız, yüksek hızlarda pencereleri kapalı tutmanız, doğru araç aksesuarları kullanmanız, elektronik aksamları gereksiz kullanmamanız ve aracınızın size sunduğu yakıt tasarrufu için eco modu ve start stop gibi teknolojik özelliklerini kullanmanız da size bu süreçte yardımcı olacaktır.


3 Yorumlar

  1. Çok faydalı bilgiler. 👏👏👍😊🤚

    YanıtlaSil
  2. Son yapılan yakıt zamlarından sonra genellikle aranılan konulardan. Yazınız için teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
  3. Devamlı gelen benzin zamlarından sonra gaz pedalına basarken korkar olduk. Yazıda da sıraladığınız gibi bundan fazlasına dikkat etmek lazım. Çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu