Son eklenen

Bloggerda Para Kazanabileceğiniz Bir Blog Oluşturmak


Blogger da ücretsiz blog sahibi nasıl olunur. İşte adım adım detaylar…

1 .  ADIM

Öncelikle bir E-posta adresine sahip olmalısınız "blogchattime@gmail.com" gibi. Örnekte ki gibi e-posta adresiniz yoksa yeni bir E-posta adresi açmanız gerekecektir.  Yeni bir E-posta hesabı açmak için aşağıdaki resme tıklamanız yeterli olacaktır.

Adınızı, soyadınızı ve gerekli bilgileri girip hesabınızı oluşturun. Burada oluşturduğunuz e-posta adresini bloger hesabını oluşturmak için kullanacağız. Blog siteniz için 1. Adım da oluşturduğumuz E-posta adresini kullanacağınız için gmail adresi seçiminde dikkatli olmalısınız seçeceğiniz gmail adınız soyadınız olabileceği gibi Blog sitenizin adı olabilir.

2 .  ADIM

İkinci adım ise aşağıdaki resme tıkladıktan sonra Blogger sayfasında sol üst köşede bulunan butona basarak oturum açma sayfasına gidin.

Oturumu açtıktan sonra karşımıza çıkacak 2 ayrı bölüm olacaktır bunlardan ilki:

Oluşturacağımız bloğumuz için başlık. Bu başlık bloğumuz adı olacaktır ve bloğunuzun en üst kısmında büyük bir şekilde görünecektir. Bu yüzden dikkat etmeniz gerekenler:

POPÜLER VE GÜNCEL

KISA VE ÖZGÜN

TELAFUZU KOLAY

AKILDA KALICI

olması  blog sitenizin Google da öne çıkmasını sağlayarak daha fazla etkileşiminize sebep olur.

İkinci çıkacak olan sayfada ise blog okuyucuları ile paylaşacağınız adınız ve blog sonunda imzanın olarak görünecek adınızı belirleyeceğiniz sayfa ile karışılacaksınız. Benden size küçük bir tavsiye olarak şunu söyleyebilirim ki ya blog adınızla bağlantılı bir ad seçmeniz aksi taktirde birbirinden bağımsız başlık ve içerik  ile okuyucularınızın kafasında soru işaretleri bırakmak dışında bir şey yapmış olamayacaksınız.

Bundan sonra ki adımlarda yapmamız gereken karşımıza çıkan bu sayfada ayarlar bölümüne girip blogger taslağını kullan butonunu aktif etmek ve kullanıcı profili yazısına tıklamak olacaktır. 

Karşımıza çıkacak olan sayfada bloğumuzla ve gizlilik ile ilgili ayarlar karşımıza çıkacaktır. Burada dikkat etmemiz gereken nokta ana sayfa url si oluşturma burada oluşturacağımız url bloğumuza okuyucuların ulaşacağı bağlantı olacaktır. Blog sitenizin adı ile alakalı bir url oluşturmanız ulaşım ve akılda kalıcılık açısından daha verimli olacaktır. Sayfada bulunan fotoğraf, hakkımda vs. kısımları doldurduktan sonra profili kaydet butonunuza basmayı unutmayın.

Bundan sonra yapacak tek şey tema düzenlemenizi yaptıktan sonra blog yazmak olacaktır. Burada kayıtlar kısmında var olan bloglarınız, istatistikler kısmında okuyucu sayınız ve bloğunuza günlük aylık gelen ziyaretçi sayılarını, yorumlar kısmında bloglarınıza gelen yorumları, kazanlar kısmında yayınladığınız reklamlar sonucunda kazanacağınız ücretleri görebilirsiniz.

1 Yorumlar

  1. Blog oluştururken gmail ve blog ismi konusunda uyumlu isimler kullanmak pratiğe geçince işe yaradığını gördüğümüz önemli hususlardan. Yeni blog açacaklar bu bilgileri dikkate almalılar. Emeklerinize sağlık. :)

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu