Son eklenen

En İyi Bilim Kurgu Dizileri

En popüler dizi türlerinden biri olan bilim kurgu, özellikle hayal dünyası geniş insanlar için mükemmel bir türdür. En bilim kurgu ve aşırı bilim kurgu sahnelerinin olduğu, sürekliliğin bol olduğu diziler büyük ilgi çekiyor ve altın değerinde.

Lucifer

Son derece eğlenceli bir bilim kurgu dizisi olan Lucifer büyük bir ilgiyle izlenmektedir. Cehennem Lordu olan Lucifer yaşadığı hayattan bunalarak Dünya’ya Los Angeles eyaletine gelir ve burada cehennemdeki yardımcısı olan Mazikeen ile birlikte bir bar işletir. Bir gün işlettiği barın önünde işlenen bir cinayetten dolayı kendini adeta polisiye olayların tam içinde bulur. Ayrıca Lucifer içinde bulunan şeytani dürtülerden de uzaklaşmak zorundadır. Oldukça sürükleyici bir dizi olan Lucifer’da izleyiciler bir sonraki bölümü adeta iple çekmektedir.

Merlin

Doğuştan büyücü yeteneğine sahip bir çocuk olan Merlin, doğuştan gelen bu muazzam yeteneğini bir türlü kontrol edememektedir. Merlin’in annesi onu Camelot şehrinde yaşamını sürdüren Gaius isimli son derece zeki bir doktorun yanına yeteneklerini kontrol etmeyi öğrenmesi için gönderir. Camelot’un kralı Uther, büyüden son derece nefret eder ve bundan dolayı yakaladığı büyücüleri idam ettirmektedir. Merlin ve Doktor Gaius bunu gizemli bir şekilde yapmak zorundadır. Büyük bir gerilimle izlenebilecek mükemmel bir bilim kurgu dizisidir.

The Rain

Bilim kurgu dizisi denilince akla gelen ilk dizilerden biri olan tabii ki de The Rain. Danimarka’da olağanüstü bir olay meydana gelmesinin ardından yağan yağmurla taşınan bir virüs yüzünden insanlar ölür. İnsanlar yıllarca yağmura yakalanmamak için yerin altında yaşamaya başlar ancak erzakları biter. Dışarı çıkanlar ise hayatta kalma savaşı vermek zorundadır. Son derece etkileyici bir konuya sahip olan The Rain çok popüler bir bilim kurgu dizisidir.

Outlander

1945 yılında yaşayan ve evli bir savaş hemşiresi olan bir kadın gizemli bir şekilde 1743 yılına yolculuk yapar. 1743 yılında bir İskoç savaşçı olan bir adamla tanışır. Aşk ve fantastik bir hikâyenin muhteşem bir şekilde ele alındığı bu dizi son derece sürükleyicidir.

The 100

Yüzyıllar önce gerçekleşen bir nükleer patlamanın olumsuz etkileri sebebiyle dünyanın yaşanılamaz hale gelmesi ve sonrasında yaşanan olayları konu eden mükemmel bir bilim kurgu dizisidir. Dünya’yı radyasyonlar kaplamıştır ve hayatta kalan insanlar 12 farklı ülkeye ait uzay istasyonlarına gönderilir. 100 uzay istasyonu sakininin Dünya’ya gönderilerek gezegende yaşanabileceğini veya yaşanamayacağını araştıran insanların yaşadıklarını anlatıyor.

Dark

Netflix’in en çok izlenen dizilerinden biri olan Dark, insanlığın en büyük buluşlarının en karanlık içgüdülerle desteklenmesinin anlatan muazzam bir bilim kurgu dizisidir.

The Witcher

Polonyalı ünlü yazar Andrzej Sapkowski’nin kaleme aldığı romanın beyaz perdeye aktarılan bilim kurgu dizisi olan The Witcher’de, yüzyıllar boyunca barış içinde yaşayan insanlar, cüceler ve elflerin birbirleriyle savaş halinde olmasını anlatıyor.

Black Mirror

Dünya’nın en iyi bilim kurgu dizilerinden biri olarak kabul edilen Black Mirror’da her bölüm farklı bir heyecan yaşanıyor. Distopik hikayenin fantastik öğelerle son derece uyumlu bir şekilde birleştirildiği Black Mirror, izleyicilere muazzam anlar yaşatıyor.

Better Than Us

2029 yılında geçen Better Than Us dizisi çok ilginç bir konuyu ele alıyor. Çin’in tek çocuk politikasının evlenebilen kadınlarda kıtlığa yol açar. Ardından bir mühendisin Arisa isimli, ailesini korumaya çalışan bir robotu tasarlar ancak robotun tasarımcısı ölür. Bu yüzden Arisa, Rus robot firması CRONOS’a satılır. İşte tam burada hikâye karmakarışık bir hal almaya başlar ve ardından birbirinden fantastik öğelerin birleştiği muazzam bir bilim kurgu dizisi ortaya çıkar.

3 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu