Son eklenen

Evde Kokulu Taş Yaparak Para Kazanmak

Günümüzde genellikle ev hanımları, ev ortamında rahatça para kazanmak, aile birliğine katkıda bulunmak isterler. Ev ortamında para kazanmak artık çok kolay, çeşitli seçenekler ile rahatça para kazanabilir ve bu kazancı yaparken oldukça eğlenebilirsiniz. Ahşap boyama, kokulu taş, sabun yapımı gibi birçok hobi sayesinde, ev ortamında çok rahat bir şekilde hobinizi kazanca çevirebileceksiniz. Bugün sizlere Kokulu taştan bahsedeceğim. Kokulu taş nedir? Kokulu taş için hangi malzemeler gereklidir? Kokulu taş hangi amaçla kullanılır? Bunlar gibi birçok sorunun cevabı makalemizde.

Öncelikle kokulu taş nedir? Size bundan bahsetmek istiyorum. Kokulu taş çeşitli kokularda olan esanslar ve başta ana renkler olmak üzere birçok renkte olan kokulu taş tozunun, kullanım alanına göre değişik kalıplarda şekil almış haline denir. Genellikle günümüzde kokulu taşlar bebek doğumu, Bebek mevlidi, düğün, doğum günü, nişan, evlilik gibi Özel günlerde gelen misafirlere hediye etmek veya hatıra kalması amacı ile yaptırılmakta ve gelen misafirlere dağıtılmaktadır. Bunun dışında ise kokulu taşlar ev dekorasyon alanında süs eşyası olarak oldukça yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.

Kokulu taşları yapmak için ilk olarak kokulu taş tozuna ihtiyacımız vardır. Günümüzde başta ana renkler olmak üzere birçok renkte olan kokulu taş tozu vardır. Bu kokulu taş tozunu hobi dükkanlarından dilediğimiz miktarda ve renkte alabiliriz. Kokulu taş tozu kilo hesabı satılmaktadır.

Bir diğer aşama ise kokulu taşımıza güzel koku veren çeşitli esanslardır. Piyasada kokulu taşımıza eklemek için çok sayıda esans mevcuttur. Bebek pudrası kokusu esansı, saf sabun kokusu esansı ve menekşe gibi çiçek kokulu esanslar sık kullanılan esanslardan birkaçıdır. Esanslar kokulu taşlar için çok önemlidir. Adından da anlaşıldığı üzere kokulu taşların güzel kokmasını sağlayan esanslardır. Bu esansların hoş kokması gerekmekte, hediye ettiğimiz yerlere ferah ve güzel koku vermesi gerekmektedir.

Bir diğer aşamamız ise kokulu taşımıza şekil vermek için kullanılan kalıplardır. Kokulu taşımıza şekil vermek için çeşitli desende büyüklü- küçüklü kalıplara ihtiyaç duyarız. Kokulu taşların kullanımı alanlarına göre çeşitli kalıplar vardır. Gül kalıbı, bebek kalıbı, araba kalıbı, harf ve rakam kalıbı gibi birçok kalıp mevcuttur. En yaygın olarak düğün ve nişanlarda kalp, alyans, yüzük vb. Kalıplar kullanılırken, bebek doğum günlerinde ise bebek patiği , bebek ayağı ve puset içinde bebek gibi kalıplar kullanılmaya özen gösterilmektedir. Kokulu taş kalıplarına hobi dükkanlarından sahip olabilirsiniz.

Bir sonraki aşamamız ise güzel kokulu, beğendiğiniz kalıpta yaptığımız kokulu taşımızı renklendirmektir. Kokulu taş yaparken, alacağımızı kokulu taş tozu ile yapmak istediğiniz rengi seçebilirsiniz. Ancak kokulu taş tozu, kokulu taşlara soft bir renk vermektedir. Canlı renkler kullanmak istiyorsanız kokulu taşlara uygun boyalar kullanmalıyız. Kokulu taşlara en Uygun boya olan akrilik boyalar kullanılmalıdır. Akrilik boyaların sedefli akrilik boya, su bazlı akrilik boya ve metalik akrilik boya gibi çeşitleri vardır. Kullanacağınız alana göre boya dokusunu ve rengini seçebilirsiniz. Boyaları kokulu taşına çeşitli boyutlarda olan iz bırakmayan fırçaları ile uygulamanızı öneririz. Akrilik boyaları kokulu taş malzemeleri satan hobi dükkanlarından dilediğiniz renkte ve sayıda satın alabilirsiniz. Kokulu taşların birbirine birleştirilmesi ise soğuk silikon olan yapıştırıcı ile yapılmaktadır.

Son olarak kokulu taşımızın süsleme aşamasına geldik. Kokulu taştan magnet hediye yapmak istiyorsak, Kokulu taşın boyutuna göre mıknatıs, etiket ve çeşitli renklerde tüller ile süsleyebilirsiniz. Dekoratif alanda isimlik olarak kullanmak isterseniz yarım inciler, minik kağıt güller vb. Ürünler ile süsleyebilirsiniz. Yapmış olduğunuz kokulu taşları çevrenize göstererek ve sosyal medya aracılığıyla sayfalar kurup, insanlara satarak hobinizi kazanca çevirebilirsiniz. Kokulu taşların malzeme maliyeti oldukça uygun fiyatlıdır. Bir kutu boya aldığınızda size baya ürün yapımında eşlik edecektir. Bugünlük yazımızın sonunda geldik. Sevgi ile kalın, bol kazançlarınız olması dileği ile.

2 Yorumlar

  1. Pazarcılık yaptıgım dönemde ilçe pazarında ilçe turistik oldugu için bir hanım kardeşimiz kokulu taşlardan harika hediyelik ürünler yapıp satıyordu yaz dönemi bayagı satış yaptı bazen özel siparişlerde alıyordu

    YanıtlaSil
  2. Kokulu taş tozu diye bir şey olduğunu hiç bilmiyordum:) Güzel yazı elinize sağlık.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu