Son eklenen

Evde Tantuni nasıl yapılır?

Akdeniz bölgesinin incisi olan Mersin’in eşi bulunmayan yöresel lezzeti tantuni, damakta bıraktığı tat ile hafızalardan silinmeyen benzersiz bir sokak lezzetidir. Damakta bıraktığı benzersiz tadı ile Türkiye’nin her köşesine yayılmayı başarmış Mersin'in bu eşsiz sokak lezzetini artık ülkemizin birçok yerinde bulabilirsiniz.

Özellikle sokak lezzetlerinden vazgeçemeyen kişilerin favori ve popüler uğrak noktası olan tantuniyi kendi başınıza evde yapıp bu eşsiz sokak lezzetini evinize de taşımak istiyor olabilirsiniz. Bu yazı size etli yemeklerin şahı olan tantuniyi evinizde yapma konusunda yardımcı olacak. Sokak lezzeti severlerin vazgeçemediği tantuni yapımının temel noktaları ile birlikte öğrenmek isteyenler yazıda verilen tarifi uygulayarak kendi başlarına tantuniyi yapabilecek ve evlerinde bu mükemmel lezzeti tadabilecekler.

Tantuni Yapmak İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

300 gram dana antrikot, 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı, 2 adet küçük boy domates, 2 adet orta boy yeşilbiber, çeyrek çay kaşığı tuz, 1 adet orta boy kuru soğan, çeyrek çay kaşığı sumak, çeyrek demet maydanoz, 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber, 1 orta boy limon, acı biber turşusu, 1,5 su bardağı su ve 1 adet beyaz ekmek ya da 2 adet lavaş.

Tantuni Malzemeleri İle Tantuni Nasıl Yapılır?

Antrikotunun yağlı kısımları antrikottan ayırılır ve antrikot temizlenip küçük küplere benzeyen şekilde doğranır. Üzerini geçecek seviyeye ulaşacak şekilde soğuk su ile birlikte tencere alınır. Şu çekilene kadar antrikot haşlanır. Ocakta kızdırılmış olan wok tavaya 2 yemek kaşığı kadar yağ ve haşlanmış etler alınır. Kırmızı toz biber eklenir. Zaman zaman wok tavaya su eklenerek etler iyice pişirilir. Daha önceden çekirdekleri temizlenmiş olan yeşil biberler etler suyunu çekince tavaya eklenir ve kavurmaya işlemine devam edilir.

Tantunilerin arasına koyulacağı ekmekler ya da lavaşlar kavrulmakta olan etlerin üzerine bastırılarak ekmeklerin yağı ve buharı çekmesini sağlanır. Kabukları soyulmuş olan küp şeklindeki domatesleri etlere eklenir. Tavayı karıştırılarak bir süre daha pişirilir. Domatesleri de pişmesi ile birlikte tüm harç ekmeklerin arasına yerleştirilir ya da lavaşın üzerine koyulup dürüm haline getirilir. Tantuni isteğe bağlı olarak kişinin kendi damak tadına bağlı olarak soğan salatasıyla, ince kıyılmış maydanozla ve acı biber turşusundan istenilenler seçilerek servis edilir. Arzu edilmesi durumunda tantuniye limon sıkılarak servis edilebilir. Tantuni hazır. Afiyet olsun.

4 Yorumlar

  1. tantuniyi çok severim yan dükkan tantunici onlardan ögrendim bu eşsiz lezzeti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tantuni tarifini doğru vermiş miyiz? Teşekkür ederim yorumunuz için.

      Sil
  2. bir ev kadını olarak dışarıda yapılan yemeklerin aynı lezzetlerini evde yakalamak için büyük emek verdiğim doğrudur :) iyi bir tantuni tarifi olmuş gerçekten
    hatta yarın akşam yemek için düşünürken cevabı da bulmuş oldum :))

    YanıtlaSil
  3. Koronanın ağır olduğu ve evden çıkma yasakları olduğu dönemde denemiştim:) Ama yapmaz olaydım, çünkü sürekli istiyorlar artık evde:)

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu