Son eklenen

Aileyle İzlenecek Netflix dizileri

Teknolojinin ilerlemesiyle beraber, alışkanlıklar da değişiyor. 1990’lı yılların orta ve sonlarında ülkemizde altın çağını yaşayan konvansiyonel televizyon yayıncılığı, 2010’lu yıllarla başlayan değişim sürecinin artan hızıyla, her geçen gün kan kaybediyor.

Özellikle Z Kuşağı olarak adlandırılan genç nesil, izlemek istedikleri yayınların saatini beklemek yerine, içerikleri ne zaman izleyeceklerine kendileri karar vermeyi tercih ediyorlar.

Netflix de gerek dünyada, gerek ülkemizde bu sektörün en önde gelen markası haline gelmiş durumda. Netflixten önce ülkemizde hizmet vermeye başlayan Digitürk, D-Smart, Tivibu, Blu Tv, Puhu Tv gibi yerli platformlardan farklı olarak; çok daha fazla içeriğe ve özel yapıma sahip olan Netflix, ülkemizde geniş bir kitle tarafından hızlıca benimsendi ve bazen de bir statü sembolü olarak görüldü.

Netflix’in ülkemizde yakaladığı başarısının ardından; Gain, Exxen gibi yerli platformların ortaya çıkmasının yanı sıra, Amazon da ülkemize giriş yaptı. Sırada ise dünyaca ünlü prodüksiyon şirketi olan “Walt Disney” var. Güçlü rakiplerinin ortaya çıkması, Netflix için Türkiye pazarındaki payının azalması riskini son derece arttırıyor.

Netflix’in en çok eleştirildiği konuların başında ise; cinsellik içeren yapımların çokluğu, özellikle bu yapımlarda, eşcinselliğin de özendirilmesi geliyor.

Cinselliğin yanı sıra, çok sık kullanılan küfürler ve argo cümleler, Netflix dizilerini aileyle beraber seyretmeyi pek mümkün kılmıyor.

Sizler için bu yazımızda aileyle izlenebilecek, Netflix dizilerini derledik.

Pera Palas’ta Gece Yarısı

Netflix, Türkiye’de yakaladığı başarıdan sonra, özel yapımları arasına Türk dizilerini de sık sık eklemeye başladı.

Pera Palas’ta Gece Yarısı bu özel yapımların son örneklerinden, Charles King’in kitabından uyarlanan dizi, Mart başında iddialı bir şekilde yayınlanmaya başlasa da, beklentileri tam olarak karşıladığını söylemek biraz iyimserlik olur.

Hazal Kaya, Tansu Biçer ve Selahattin Paşalı’nın başrolünü oynadığı fantastik drama türündeki tarihi dizide, Pera Palas oteline bir haber için gelen gazeteci Esra’nın Agatha Christie’nin odasındayken yaşadığı zaman kırılması sonrası, yaşananları bize aktarıyor.

Gazeteci Esra’nın merakının zamanda yarattığı kırılma, Mustafa Kemal’e yapılacak suikastı engelleyecek olan Peride’nin ölümüne sebep olurken, suikastın önlememesi sonucunda Türkiye Cumhıuriyeti’nin kurtuluş ve kuruluşunun da tehlikeye girmesi anlamına geliyor.

Merlin

2008 yılında yayınlanmaya başlayan ve 5 sezon devam eden Merlin dizisi, Kral Arthur efsanesinin bir yeniden uyarlaması ve fantastik drama türünde.

Cobra – Kai

2018’den beri yayınlanan Cobra-Kai dizisi, Karate Kid serisinin devamı niteliğinde olan bir dövüş sporları komedi draması.

Grace ve Frankie

7 sezonu geride bırakan Grace ve Frankie; iki kadının, aynı avukatlık ofisinde çalışan kocalarının arasında romantik bir ilişki olduğunu öğrenmelerinden sonra, birbirlerini tanımaları ve aralarındaki dostluğun başlamasıyla ortaya çıkan bir dizi.

Ülkemizde de ciddi bir izleyici kitlesine ulaşan, zaman zaman dram tarafı da ağır basan, bu sempatik komedinin hikayesi, her ne kadar bir eşcinsel bir ilişki içerse de, gerek bu ilişkinin cinsellik sahneleriyle göze sokulmaması, gerek küfürlerin çok rahatsız edici olmaması ve gerek işlediği konularla, bir şans vermesini hak ediyor.

The English Game

6 bölümlük mini dizi, futbolun İngiltere’deki gelişimini, futbolun soyluların oyunu olmaktan, nasıl işçilerin oyunu olmaya dönüştüğünü anlatan, 1800’lerin sonlarında Britanya’nın sosyal düzenini de bize gösteren, keyifli bir dizi.

High Score

Video oyunlarından hoşlanan hemen herkesin ilgisini çekecek olan High Score dizisi, lk video oyunlarının nasıl geliştirildiğini, nasıl etkiler bıraktığını gözler önüne sererken, ailenin büyükleri için de bir nostalji havası estirecek.

Superstore

6 sezonu geride bırakan Amerikan sit-com’u, yarım saati aşmayan bölümleri ve cinsellik içermeyen sahneleriyle, kafa dağıtmanıza ya da günün yorgunluğunu atmanıza yardımcı olurken, size keyifli dakikalar vadediyor.

2.Dünya Savaşı – Zafere Yolculuk

2.Dünya Savaşında Dunkirk, Filistin Denizi Muharabesi gibi önemli dönüm noktalarını, çarpıcı görsellerle anlatan belgesel dizide, dünyanın yakın tarihine dair bilgiler edinirken, kaliteli vakit geçiriyorsunuz.

Formula 1 - Drive to Survive

Formula 1 pistlerinde yaşanan gerçek hikayeleri anlatan dizi, yoğun ilgi görürken, 4 sezonu geride bıraktı bile. Ailecek izlenebilir bir dizi olan Formula 1’de kaza vb. kriz anlarında, maalesef argo ve küfür içeren cümleler yer alabiliyor.

Bonus : Friends

1994’de yayınlanmaya başlayan ve 10 sezon süren efsane Amerikan dizisini, Netflix üyeleri gerek dublajlı, gerek alt yazılı olarak izleyebiliyor.

1990’lı yılların samimiyetini, arkadaşlık ilişkilerini, eğlenceli bir üslupla işleyen dizi; cinsellik, ağır şiddet, madde kullanımı olmadan da, harika bir gençlik dizisi yapılabileceğini bize gösteriyor.

Bu diziler dışında Netflix’in derinliklerine dalarak, siz de ailecek izlenebilecek diziler bulabilirsiniz.

Özellikle belgesel diziler klasöründe yer alan tarih ve biyografi dizilerinin yanı sıra, yine gezegenimizdeki yaşamı anlatan diziler size bu konuda yardımcı olacaktır.

4 Yorumlar

  1. oleey teşekkürler, friends dışında bilmiyorum bunları, grace frankie ile formula 1 i not aldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merlin'i seyretmedin mi?

      Sil
    2. filmini biliyom da diziyi izlemedim ama izlerim uyar :)

      Sil
  2. Yabancı diziler konusunda iyi değilim, en sevdiğim ve bildiğim Friends var:))) Pera Palas'ta Gece Yarısı'nı izleyeceğim:) Diğerlerini bilmiyorum pek:)

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu