Son eklenen

Anime Önerileri En İyi Animeler

Son yıllarda Netflix başta olmak üzere dizi ve film platformlarının yaygınlaşmasıyla birlikte dünya genelinde bu sektöre olan ilgi de oldukça yaygınlaşmıştır. Bu sayede dünya genelinde üretilen başarılı yapımların kendini göstermesi kolaylaşmış ve izleyicilerin onlarca kategorideki yapımlara erişebilmesi sağlanmıştır. Japon yapımı olan anime dizileri de yayına geçtiği yıldan itibaren oldukça popülerlik kazanmıştır. Dijital platformların artış göstermesiyle de artık yeni anime yapımları ile karşılaşmak özellikle anime hayranları için heyecanlı bir durumdur.

Anime Dizileri

Daha önce hiç anime kavramını duymamış veya anime kavramının anlamını hiç bilmeyenler için anime, Japonların tamamen kendilerine has çizim teknikleri ile geliştirdikleri bir dizi türüdür. Basitçe, Japon mangaları olarak adlandırılan çizgi romanların dijital ortama uyarlanmış hali olarak da düşünülebilir. Japon mangaları, özellikle Japon kültüründe önemli bir yere sahip olan eserlerdir. Buradaki eserlerin dizi ve film olarak uyarlanması da bu kültürün dünyaya taşınmasını sağlamış ve dünya geneli bir beğeni kazandırmıştır. 

Anime dizileri dışarıdan incelendiğinde her ne kadar bir çocuk dizisi olarak tabir edilse de bu düşüncü büyük bir yanılgı olacaktır. Çocuklar için olan anime dizilerini de bulmak mümkündür. Ancak aksiyondan spor dallarına, yaşamdan romantizme ve sanata kadar pek çok kategoride anime dizisi bulmak mümkündür. Çocukluğumuzun unutulmaz yapımları olan Pokemon ve Tsubasa’nın yanı sıra dünyanın dört bir yanındaki anime severler yeni yapımları heyecanlı bir şekilde beklemektedirler. Şimdi gelin, birlikte izlenme rekorları kıran en iyi anime dizilerine bir göz atalım. 

Violet Evergarden

11 Ocak 2018 yılında vizyona giren Violet Evergarden, duygusallığın ve aynı zamanda fantastik yaşamın doruklarda olduğu bir yapımdır. Anime dizisinin yanında filmine de erişilebilen bu yapım, 8.5 IMDB puanına sahip olan önemli yapımlardan biridir. Bir robotun insanlar arasındaki yaşamının konu alındığı Violet Evergarden, çizimlerindeki görsel kaliteyle eleştirmenlerden tam not alan bir yapımdır.

Kimi no Nawa

Anime dizisi denilince parmakla gösterilen bir diğer yapım ise Kimi no Nawa’dır. 26 Ağustos 2016 yılında vizyona giren bu yapım, özellikle senaryosu ve dizi içerisinde geçen müziklerle oldukça fazla beğeni toplamıştır. 8.4 IMDB puanına sahip olan bu anime dizisi; okul yaşamı, romantizm ve dram konularını ele almaktadır.

Spirited Away

En iyi animasyon kategorisinde Oscar ödülüne sahip bu anime dizisi 20 Temmuz 2001 tarihinde vizyona girmiştir. Üzerinden 20 yılı aşkın bir zaman geçse de gerek animasyonları gerek senaryosuyla hala kaliteli yapımlar arasında yerini korumaktadır.

Kimetsu no Yaiba

8.7’lik IMDB puanıyla çıkış tarihi olan 2019 yılının en iyi anime dizisi seçilen Kimetsu no Yaiba; insanlar ile iblislerin savaşını konu almaktadır. Yapım; görsel efektleri, karakter çizimleri ve dizide kullanılan müzikleri ile hala en sevilen anime dizileri arasında yerini korumaktadır. Doğaüstü güçlerin yanı sıra tarih ve aksiyonu bir arada sevenler için de gözde bir yapımdır. 

Bu dizilerin yanı sıra anime severler tarafından izlenmesi kesinlikle tavsiye edilen dizilerse şu şekildedir:

One Piece (1999)

Dragon Ball Z (1996-2003)

Monster (2004-2010)

Fullmetal Alchemist: Brotherhood (2009-2012)

Slam Dunk (1993-1996)

Her ne kadar eski yapımlar hala anime severler için unutulmazlar arasında yer alsa da yeni anime yapımlar geliştirilen animasyon teknikleri ve kaliteli görselliklerle oldukça önemli başarılara imza atmaktadır. 

2 Yorumlar

  1. Chihiro nun yolculuğu vardı anime filmi çok güzeldi ☺️

    YanıtlaSil
  2. violet ile monster izleme listemde, kimetsu bilmiyodum bakayım ona :)

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu