Son eklenen

EN ÇOK İZLENEN 5 NETFLİX DİZİSİ

Netflixin içini dışını izlediğimiz bu senede bizim gibi en çok neler izlendi? kimler hangi dizileri beğendi? imdb puanları nelerdir? gibi konulara değineceğiz. Dizi izlemek istiyorum ama ne izleyeceğim diye soranlar için derlediğimiz makalemizde sizler için bir kaç dizi derledik. Netflix dünyasının beğenilen dizilerini görmeye sırasıyla başlayalım.

 1- Squid Game

Tüm dünyayı kasıp kavuran ve kime sorsanız bimiyorum hiç izlemedim diyemeyeceği dizilerin en başını çeker. 2021 yılında gündeme gelen bu dizi tüm dünyaca ses getirmiş ve küçük çocukların izlemesinin önerilmediğini söyleyebiliriz. Squid Game Hwang Dong-Hyuk tarafından yazıya dökülmüş ve yönetilmiş bir Güney Kore yapımı Hayatta kalma gerilim ve drama konulu dizidir. Dizi 9 bölümden oluşmuştur ve 2021 yılının en ilgi gören dizilerinde en başı çekecek derecededir.

Dizi borcun en dibine batmış ve paraya ihtiyacı olan tüm insanların aldığı gizemli bir davetiye ile başlarken para havuzunda ki ödülü almak için yarışmalar düzenleniyor fakat oyunların sonunda ölüm riski olduğunu henüz hiç kimse bilmiyor.

2-Vikings 

Dizinin konusu iskandinavyada geçerken dizi, normal bir köylü ve çiftçi olan bir insanın reisiğe yani oranın krallığına kadar uzandığı bir hikayeyi anlatıyor. Ragnar Lothbrok ve arkadaşları, ailesinin hikayesini sizlerle buluşturuyor. Odinden geldiğine inanan arkadaşlarıyla birlikte dalgalı denizlere olan ilgisini ve yeni yerleş keşfetmek ve oralardan toprak almak isteyen bir reis ve lord göreceğiz. Vikinglerin kültürünü de bu şekilde öğrenmiş olup genel kültürde kazanabileceksiniz.

 Dizi 6 sezon ve 19 bölümden oluşurken baş rol oyunculuğunu Travis Fimmel ve Katheryn Winnick canlandırıyor.

3-La Casa De Papel

La Casa De Papel kesinlikle bir soygunu anlatır. Dizi'de ki profesörün ulusal bir darphanenin soyulmasıyla ilgili bir planı yürütmesiyle başlar kendisine inanan 8 tane mahkumu yanına alır ve onlara belirli başkent isimleri koyar." Tokya,Moskova,Denver" gibi yaklaşık 4 milyar euro basmak için darphanede kendilerini 2 haftaya yakın kitleyeceklerdir. Başka bir tarafta polisle iletişime geçerken ses değiştirmeleri onunla oyun oynamaları ve izlerken sizi şok eden sahneler de yaşayacaksınız. Dizinin neden bu kadar izlendiğini merak ediyorsanız izlenilen en farklı soygun dizilerinden biridir.

Dizi 4 sezondan ve 31 bölümden oluşmaktadır. 2017'den bu yana vizyonda olan bu dizi Netflix platformunda mevcuttur. 1 saatlik bölümler şeklinde ilerlemekteydi.

Dizi çok hareketli ve herşeyi tasarlanmış kurulmuş ilmek ilmek işlenmiş bir dizidir. İşinde iyi oyuncuların seçildiğini zaten sizde fark edeceksiniz.

4- Prison Break

Dizi 2005 yılında bizyona çıkmışken dünyada çok büyük bir izleyiciye ulaşırken 2009 yılında 4. sezon ile bitmişti. Herkes diziyi o kadar çok sevdiği için dizinin devam etmesini istediği için hayranlarının isteğini kırmayan dizi ekibi 2017 yılında dizinin son sezonunu çekip farklı bir finalle karşımıza çıktılar. Dizi yıllar önce bitmesine rağmen hala insanların ağzında Prison Break gibi bir dizi bir daha gelmez en iyi yabancı dizi gibi söylemleri duyabileceksiniz.

 İdam edilecek olan abisini hapishaneden çıkarmak için dersinsel bir düşünceyle herşeyi araştırıp kat planlarını alıp her şeyin ince vida markalarına kadar öğrenen ve bunu gerçekleştirmek için hayatını ortaya koyan bir bir adamın hikayesi ortaya konuluyor. Lincoln yüksek mertebe'de yaşan birinin hayatını aldığını düşündükleri için idamla suçlanır. Başına kurulan bu oyunu yasal şekilde halledemeyeceğini düşünen Michael, onu kaldığı yerden almak için planını yapmaya başlar. Bu yaptığı planı unutmamak için de dövme olarak vücuduna işlemiştir. içeri girmek için bir bankayı soyuyormuş gibi yakalanıp aynı hapishaneye düşer ve hikaye bu şekilde başlar. ilk sezondan başlangıç bu şekilde ilerlemektedir.

5- Breaking Bad

Ailevi durumu pek iyi olmayan bir öğretmenin ailesini geçindirmek için çalıştığı okulda ki maaşının yetmemesiyle başlayan bu hikayede başröl oyuncumuz engelli oğlunu ve hamile karısını rahat yaşatabilmek için farklı işler deneyecektir. Yaşının da verdiği yetersizliğe dayanarak ve zekasını kullanmasının mantıklı olacağını düşünen başrol oyuncumuz. Akciğer kanseri olduğunu öğrenince ben zaten bu hayattan gidiceğim aileme bir servet bırakacağım onlar rahat yaşayasın diye düşününce işte dizi tam da böyle başlamaktadır. Kimya öğretmenliği yapan Whalter White ve zamanında öğrencisi diye geçen bir gen. ile ibret dolu bir ticaret ve şaşıp kalacağınız bir hikayeyi anlatıyor. En yüksek reyting ödülünü de elinde tutan bu dizi 2008'de yayınlanmaya başlamıştır.

3 Yorumlar

  1. Hiçbirini izlemedim desem:) 4. ve 5. maddelerde yazan dizilerin çok sevildiğini biliyorum:) Squid Game izlemeyi hiç düşünmüyorum o da ayrı konu:)
    Emeğinize sağlık:))

    YanıtlaSil
  2. Squid game, la casa de papel ve breaki ng bad izlediklerim. Breaking bad cok güzeldi.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu