Son eklenen

Ramazan Pidesi Tarifi

Ramazan Pidesi İçin Malzemeler:

5 su bardağıyla un

2,5 su bardağıyla ılık su

Yarım paket yaş maya

1,5 tatlı kaşığıyla tuz

1 tatlı kaşığıyla şeker

1 yemek kaşığıyla yoğurt

1 adet yumurta sarısı

Susam

Ramazan Pidesi Tarifi 

Öncelikle hamurunu yapmak için geniş bir kase alalım. İçerisine küçük parçalara ayırdığımız mayamızı, şeker ve suyumuzdan 1 su bardağına yakın ekleyerek mayamız eriyene kadar 5 dakikaya yakın karıştıralım. Daha sonra kasemize un ve tuzumuzu ekleyelim ve ortasına bir çukur yapalım.

Açtığımız çukur içerisine erittiğimiz mayamızı ve 3 su bardağına yakın suyumuzu ekleyelim. Yavaş yavaş yoğurmaya başlayalım. Hamurumuzun kıvamı yumuşak olacağından ötürü yoğurma işlemini gerçekleştirirken elimizi ara ara soğuk su ile ıslatalım.

Daha sonra hamurumuzun üzerini örtü ile hava almayacak şekilde kapatalım ve 50 dakika mayalanmaya bırakalım. Mayalanan hamurumuzu unlu tezgahımıza alalım ve birkaç dakika daha yoğurmaya devam edelim. Hazırlanan hamurumuzu iki eş parçaya ayıralım ve yuvarlayalım. Yuvarladığımız hamurlarımızı yağlı kağıt yerleştirdiğimiz fırın tepsisine ayrı ayrı yerleştirelim. Yarım saat kadar daha mayalanmasını bekleyelim.

Hamurumuz tekrar mayalanırken bizde sosumuzu hazırlayalım. Bir kase alalım içerisine yoğurt koyalım ve yumurta sarısı ilave edelim ve 5 dakika kadar çırpıcı yardımı ile çırpalım.

Tepside tekrar mayalanan hamurlarımızın bir tanesini alalım ve yuvarlak pide şekli verelim. Elimizle üzerine bastıralım ve baklava şekli yapalım. Hazırladığımız sosun yarısını üzerine eşit bir şekilde sürdükten sonra baklava şekillerini belirginleştirelim. Son olarak pidemizin her yerine bol bol susam dökelim.

Önceden ısıtılmış 220 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Pidemizin yumuşak olmasını isterseniz içerisinde su olan bir kaseyi fırına koyabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.


2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu