Son eklenen

Anne With An E dizi konusu

Anne With An E dizisi, 1908 yılında Kanadalı yazar Lucy Maud  Montgomery tarafından yazılan Anne Green of Green Gables romanının uyarlamasıdır. Dizi, 2017 yılında vizyona girmiştir. Vizyona girdiğinden bu yana oldukça ilgi gören dizinin İMDB puanı 7.8 dir. Dizinin yaratıcısı Moira Walley-Beckett’dir. 3 sezondan olan  dizi toplam 27 bölümden oluşmaktadır. Netflix’de yayınlanan dizinin türü dramadır.

“ANNE WITH AN E” BAŞROL OYUNCULARI

Amybeth McNulty (Anne Shirley), Geraldine James (Marilla Cuthbert), R.H. Thomson (Matthew Cuthbert), Lucas Jade Zumann (Gilbert Blythe).

ANNE WITH AN E KONUSU

Dizi, Marilla ve Matthew kardeşlerin yaşadıkları çiftlikleri Green Gables’a kendilerine yardımcı olmak amacıyla yetimhaneden bir çocuk almak istemeleriyle başlamaktadır. Marilla ve Matthew kardeşlerin çiftlik işlerine yardımcı olması için yetimhaneden gelmesini bekledikleri bir erkek çocuktur. Ancak yetimhaneye gönderilen mektubun yanlış anlaşılması üzerine çiftliğe, aynı zamanda dizinin başrol oyuncusu olan Anne Shirley gider. Küçük yaşlarından itibaren oldukça zorlu bir yaşamı olan Anne, yeni bir yuvası olacağı için oldukça heyecanlı ve mutludur. Bir erkek çocuğu almak için yola koyulan Metthew, Anne ile ilk karşılaştığında ne yapacağını bilemez. Anne’in heyecanı ve mutluluğu karşısında Metthew onu orada bırakmak istemez ve Green Gables’a doğru yola koyulurlar. Çiftlikte ikiliyi karşılayan Marilla, bir erkek çocuk beklediğinden Anne ile ilk karşılaşmasında hayal kırıklığı yaşamaktadır. Marilla’nın kendisini istemediğini gören Anne, hem yaşadığı kötü günleri hatırlar hem de hayatı boyunca hiçbir yere ait olamamasının verdiği acıyı yeniden duyumsar. Anne’in bu haline üzülen Matthew, kısa bir süreliğine çiftlikte kalması için Marilla’yı ikna eder. Böylelikle Anne’in, hayatının en güzel, heyecanlı ve bir o kadar da zor günlerini geçireceği Green Gables serüveni başlar. Günler geçtikçe hem Anne Green Gables’a hem de Metthew ve Marilla Anne’e alışmıştır. Çok kötü bir çocukluk geçiren Anne, Green Gables’da kendisine karşı kötü davranan biri ile karşılaştığında eski günlerini hatırlamakta ve o günlere tekrar dönmekten sürekli korkmaktadır. Yalnızca yaşadığı türlü olumsuzluğa birçok yetişkinden daha fazla göğüs geren Anne, oldukça güçlü bir karakterdir. Hayata karşı bu dik duruşu ve her ne yaşarsa yaşasın yılmayışı etrafındaki birçok kişinin ona hayranlık duymasını sağlamaktadır. Geçirdiği kötü günlerin onu hayattan koparması bir yana, bulduğu küçük bir ağaç dalıyla bile kendisini mutlu edecek bir hikaye kurup eğlenebilen bir karakterdir. Bir zaman sonra okula başlayan Anne, orada güzel arkadaşlıklar kurmuştur. Tüm bu maceraların sonunda üniversiteyi kazanan Anne için Marilla ve Matthew’den ayrılmak oldukça zordur. Ancak her ne kadar Marilla ve Matthew için de bu ayrılık üzücü olsa da Anne için iyi olanı dilemektedirler. Hayatında yeni bir döneme giren Anne için en büyük sürpriz ise aşkı onda tanıdığı erkeğin kendisine aşık olduğunu öğrenmesi olacaktır.

4 Yorumlar

  1. Bu diziyi daha izlemedim. Mutlu bayramlar 😌

    YanıtlaSil
  2. Anne With an E dizisinin çıkış noktası hoşuma gitti. En son dönem dizisi olarak the good lord bird'e bakmıştım... Şans verebilirim. Çok teşekkürler. İyi bayramlar diliyorum. :)

    YanıtlaSil
  3. Diziyi geçen seneden beri çok merak ediyorum ama önce kitaplarını okumam gerek:))) Seriyi alıp okuyabilirsem seyredeceğim mutlaka:))))

    YanıtlaSil
  4. tümünü izlemedim ama izlicem tümünü :)

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu