Son eklenen

DOĞAL AĞRI KESİCİLER

Birçok ağrı kesici ilaç bulunsa da bazı insanlar doğal yöntemler ile ağrıları geçirmeye çalışırlar. Doğal ağrı kesicilerin listesi şu şekildedir.

Söğüt Kabuğu;

Söğüt kabuğunda bulunan aktif ağrı kesici madde salisindir. Aspirinin ana maddesi salisilik aside dönüşür ama aspirin gibi mideye dokunmaz. Kana karıştığında inflamasyonu azalttığından özellikle eklem ağrılarında iyidir.

Zerdeçal:

Zerdeçallı etken maddesi kurkuminin anti-inflamatuar etkileri özellikle artrit durumlarında ne kadar etkili olabildiğini gösteren pek çok çalışma vardır

Zencefil:

Binlerce yıldır iyileştirici özelliklerinden yararlanılmaktadır. Zencefilden 50 farklı antioksidanın anti-inflamatuar ve ağrı kesici etkileri oluşturduğunu gösteren etkileri vardır. zencefil bulantı ve kusmada da etkilidir.

Karanfil:

Karanfildeyim etken madde öjenol reçetesiz satılan pek çok ağrı kesicinin de içinde bulunan doğal ağrı kesici bir maddedir. Diş ağrılarında diş etlerini biraz karanfil yağıyla ovmak ağrıya iyi gelir.

D Vitamini:

Araştırmacılar D vitaminin vücudun inflamasyon cevabını etkileyerek ağrı hissini azalttığını gözlemliyor. D vitamini eksikliği migren ve fibromiyalji gibi ağrılı hastalıkların riskini arttıran bir faktör.

Çörek Otu:

Çörek otu yağındaki timokinon maddesi salisilik asit ile aynı düzeyde anti-inflamatuar özelliklere sahip.Artrit ağrılarında sıklıkla kullanılan diklofenak sodyum kadar ağrı giderici etkileri olduğunu gösteren çalışmalar vardır.

Kapsaisin:

Acı biberlerde bulunan mini madde nöronlar üzerindeki TRPV1 reseptörlerini aktive eder, onlarda ağrı hissini bloke eden bir nörotransimitter salgılanmasını sağlar.

Şeytan Pençesi Kökü:

Anavatanı Güney Afrika olan bu bitki harpagosid denilen bir madde içerir. Bu bileşiğin inflamasyona yol açan sitokinleri baskıladığı gösterilmiştir. Bel ağrısı, osteoartrit ve gut ağrılarında NSAID türü ilaçlar kadar etkili olduğunu bulan klinik çalışmalar vardır

Glukozamin:

Glukozamin kıkırdakların sağlıklı kalmasını sağlayan bir vücut kimyasalıdır. Yaş ilerledikçe glukozamin düzeyi düşüyor. Glukozamin takviyesinin eklem ağrılarında çok etkili oluyor.

5 Yorumlar

  1. Çok güzel bir yayın. Teşekkür ederim :)

    Blog yazarları olarak Ankara'da toplanıyoruz. Sizleri de aramızda görmek isteriz. :) BLoG MaHaLLeSi olarak katılanlara ufacık bir hediyemiz de olacaktır. :) Her ilde mümkün olduğunca toplanmaya çalışacağız. :) Tek amacımız blog yazarlarını tanımak :)

    YanıtlaSil
  2. Çok faydalı bir içerik olmuş, emeğinize sağlık:) Ağrı kesici pek içemiyorum, bir şey olduğu zaman doğal yollarla atlatmaya çalışıyorum. Zerdeçal özellikle bayağını faydasını gördüğüm bir bitki:)

    YanıtlaSil
  3. buralarda bir yerde benim yorum olacaktı :D Spama düşmüş sanırım :D

    YanıtlaSil
  4. karanfil işe yarıyor gerçekten

    YanıtlaSil
  5. Zencefil, karanfil, çörek otu bizim evde hep olur ☺️

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu