Son eklenen

EVDEYKEN YAPILABİLECEK AKTİVİTELER

Türkiye’de 11 Mart tarihinde görülen korona virüsü nedeniyle salgına yakalanmamak için insanlar kendi karantina süreçlerini başlattılar ve evlere kapanıp içinde olduğumuz tehlikeli sürecin yavaşlamasını, hayatın normale dönmesini beklemeye başladılar.

Okulların kapatılmasıyla beraber aileler çocukları ile daha çok vakit geçirmeye başladılar. Okula alışkın olan çocukların ve aynı zamanda iş hayatına alışkın olan yetişkinlerin sıkılmasını önlemek için yapılması gerekenleri sıralayalım:

1. Farklı lezzet ve tarifleri denemenin tam da zamanı: Evde kalmak, sürekli yapmayı düşündüğünüz ve vaktiniz olmadığı için yapamadığınız faklı lezzetler, farklı ve eğlenceli tatları denemeniz için tam zamanı ve hatta evde ekmeğinizi bile yapabilirsiniz. 

2. Evde yapılacak sporlar: Evde kalarak sürekli olarak abur cubur ve hatta can sıkıntısından sürekli yemek yemek bir de üzerine gelsin kilolar. Bunların önüne geçmek için zihinsel ve fiziksel harekete geçmenin tam zamanı, yoga, plates, ağırlık kaldırma gibi çeşitli spor dallarını evde yapabilir ve ailenizle beraber bunu bir eğlence haline getirebilirsiniz.

3. Online eğitimler: Şu aralar dışarıya çıkmak oldukça tehlikeli evde boş kalmak ise sıkıcı; işte fırsat binlerce eğitim veren online siteler içerisinden birisini seçin ve bugüne kadar merak ettiğiniz konulardaki eğitimlere girin, mesela ikinci bir yabancı dil, sosyal medya uzmanlığı, blog yazarlığı, işaret dili, Excel dersleri, diksiyon gibi çeşitli dersleri seçerek hem öğrenir, hem de vakit geçirmiş olursunuz.

4. Çeşitli aile oyunları: genel olarak tüm ailenin bu şekilde beraber olması pek mümkün olmaz. Fakat korona virüsü nedeniyle mecburen bir arada olan aile bireyleri çeşitli oyunlar oynayarak keyifli vakit geçirebilirler.

5. Kitap okumak: Kitap okumaya en çok satanlardan bir tanesini seçerek başlayabilirsiniz. Arkadaşlarınızdan fikir ve tavsiyeler alabilirsiniz.

6. Çeşitli oyunlar, PC oyunları: Bu yöntem biraz tehlikeli olabilir. Çünkü sonunda bir bağımlı olma ihtimaliniz var. Ancak teknoloji çağında yaşıyoruz, çok fazla oyun seçeneği var. Futboldan aksiyona, kelime bulma ve çeşitli zekâ oyunları sizi bekliyor.

evde eğlence, evde spor, evdekal, kitap okumak, 



1 Yorumlar

  1. Cumartesi ve pazar hepsini deniyoruz evde yapılabilecek aktivitikerin.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu