Son eklenen

BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ

İnsanlığın Bermuda Şeytan Üçgeni olarak adlandırdığı yer Atlantik Okyanusu’nun orta bölgeleri olarak bilinmektedir. Geçmiş yıllarda sebebi bilinmeyen bir şekilde çok sayıda gemi ve uçağın kaybolması, günümüzde insanların ilgisini çektiği için haber konusu olmuştur. Uzun yıllar önce olmuş olan bu olayın, teknolojinin geri kalmasından dolayı nasıl oluştuğu, okyanusun altında neler olduğu, batan gemi ve uçakların yok olup olmadığı öğrenilememiştir. Kimlerine göre manyetik bir alana sahip olan bu üçgenimsi yer, kimilerine göre de dünyada yaşayan olağanüstü güçlere sahip varlıkların yaşadığı yer olarak adlandırılmaktadır. Bu düşüncelere sahip olan insanlar, merak ettiği halde “Bermuda Şeytan Üçgeni” bölgesini esrarengiz bölge ve manyetik bir alan olarak bilmeye devam etmiştir.

Günümüz teknolojisi ile bilim insanları bu konu hakkında “Bütün bu olan olaylar sadece bir doğal gaz patlaması sonucudur” gibi bir düşünce ile insanlığın merakını gidermiştir. Doğal gaz kaynaklarının sadece kara parçalarında değil yeryüzündeki deniz ve okyanusların diplerinden de çıkabileceği araştırmalar sonucu keşfedilmiştir.

Bermuda Şeytan Üçgeni Hakkında Bilinmesi Gereken 5 Detay

Bu Bölgeye Neden Üçgen Adı Verilmiştir?

Amerika Kıtası’nın güneydoğusunda yer alan Florida, Porto Riko ve Bermuda Adaları’nın ortasında olmuş olan bu kaybolma ve akıntı olayları adaların 3 köşede bulunması sonucu üçgen şekline benzetilmiştir.

Bermuda Şeytan Üçgeni Nasıl Oluşmuştur?

1881 yılında New York’ta denize açılan Ellen Austin gemisi, denizin ortasında duran boş bir gemi ile karşılaşır. Gemide birilerinin olup olmadığını kontrol etmek için Ellen Austin gemisinden 4 kişi karşı gemiye geçip kontrol eder. Geminin boş olduğunu anlayan mürettebat, gemiyi kendi ülkelerine götürmek isterler. Yolculuk sırasında Ellen Austin gemisinden ayrılan diğer gemi, içindeki insanlarla beraber gözden kaybolur. Uzun uğraşlar sonucu gemiyi bulan adamlar, diğer geminin içindeki işçilerin kayıp olduklarını fark eder. Bermuda Şeytan Üçgeni’nin ortaya çıkmasındaki bir diğer olay ise, Amerika Hava Kuvvetleri’ne bağlı “Uçuş19” isimli talim uçağının kaybolmasıdır. Eğitim yapan bu uçaklardan 5 tanesi eğitim bittikten sonra kimse tarafından bulunamaz. Kule ve merkezlerin telsiz çağrılarına rağmen cevap vermeyen pilotların yakıtlarının bittiği ve sonrasında denize düştükleri söylenir. Yardıma arama kurtarma uçaklarını gönderen hava kuvvetleri, üzücü bir haber aldıklarını ve gönderilen yardım uçağının da kaybolduğunu söylerler.

Bermuda Şeytan Üçgeni Doğal Gazdan Mı Oluşur?

Günümüz bilim insanlarının açıklamaları ve teknolojik gelişmeler ışığında Bermuda Şeytan Üçgeni bölgesinin tekrar araştırılması sonucunda, bölgede yüklü miktarda doğal gaz kaynaklarının olduğu bulunmuştur. Atlantik Okyanusu’nun ortasında bulunan bu doğal gaz kaynağından sızıntı yapan metan gazı, bulunduğu ortama basınç yaparak suyun ve havanın yoğunluğunu değiştirmektedir. Çok tehlikeli olan metan gazının bir özelliği de kaldırma kuvvetini sıfırlayıp nesnelerin yer küreye çarpmasını sağlamaktır. Bu nedenle metan gazının yoğun olduğu yerlerde yer çekimi sıfırlandığından, nesneler aşağıya doğru bir yönelim gerçekleştirmektedir.

Bermuda Şeytan Üçgeni Pusulaya Etki Eder Mi?

Pusulaların çalışma prensibi olan manyetizma ve yer çekimi, yön bulma konusunda insanlara yardımcı olmaktadır. Atlantik Okyanusu’nda gezinti yapan pilotlar ve kaptanlar, Bermuda Şeytan Üçgeni bölgesine geldiğinde metan gazının etkisi sonucu pusulaları çalışamaz ve yönlerini kaybedip denize düşerler. Yer çekiminin olmaması manyetizmayı etkilediği için en hassas pusulalar bile bu bölgede çalışamaz duruma gelirler.

Bermuda Şeytan Üçgeni Nerededir?

Bermuda Şeytan Üçgeni’nin konumu tam olarak bilinmemekle beraber Bermuda Adaları’na yakın bir yerde olduğu tahmin edilmektedir. Amerika Kıtası’nın güneydoğusunda yaşanan bu gemi ve uçak kazaları Bermuda Şeytan Üçgeni’nin konumunu belirlemektedir.


5 Yorumlar

  1. Çok esrarengiz bir konu. Teşekkür ederiz bilgilendirme için 😊🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz teşekkür ederiz Yıldız hanım bermuda şeytan üçgeni makalemize yorumunuz için.

      Sil
  2. Beğendim böyle ilginç şeyleri okumak hoşuma gidiyor

    YanıtlaSil
  3. Genelde şeytan üçgeni içinde kaldık deyim olarak kullanırdım.

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar.
    Bermuda Şeytan Üçgeni ile ilgili konuyu, yıllar önce Tübitak'ın neşrettiği "Bilim ve Teknik" dergisinde okumuştum ve o zamanlar bir hayli ilgimi çekmişti. Bu konuya tam vakıf olmak bir hayli güç. Ancak, Bermuda adalarının olduğu yerde mutlaka değişik tabiat olayları zuhur ediyordur. Yoksa bu uçak ve gemi kayıplarının başka türlü bir izahı olamaz. Bilmem, televizyonlarda hiç izlemiş miydiniz? Hani bazı düz ya da inişli ve yokuşlu yollarda stop etmiş, el freni çekilmemiş arabaların kendiliğinden hareket ettiklerini göstermişlerdi. Bunun sebebini de o yörelerdeki değişik kuvvetlerdeki yer çekimine bağlamışlardı.
    Güzel ve yararlı bir paylaşım olmuş. Emeğinize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim. Malum Ramazan bayramında olmamız hasebiyle, size ve aile efradınıza hayırlı bayramlar dilerim.
    Selam ve muhabbetle.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu