Son eklenen

EN İYİ 10 TÜRK RAPÇİ


Rap müziğin Türkiye tarafından tanınması 90'lı yıllarda başlamıştır. Türkiye’deki Rap müziğinin öncüsü ise Almanya’da yaşayan bir grup olan Cartel’dir. Fakat Türkçe Rap’in gelişmesine olanak sağlayan atılım ise Kuvvet-Mira, İslamic Force olarak tanınan eski okul denilebilecek Rapçiler tarafından yapılmıştır. Bu atılımı gerçekleştiren Türkiye’deki en iyi rapçiler olarak tanımlayabileceğimiz birkaç isim bulunmaktadır. Rap müziği başlangıç noktasından alıp, öyle yüksek seviyelere taşıyan bu isimler en iyi Türk Rapçiler listemizde yer almayı hak etmekteler. Pekiyi bu isimler kimler?

10) Aga B - Algımız Pis

Gerçek adı Burak Yelman olan Aga B, 1987' de Ankara’da doğmuştur. Rap dinleyicisiyken yeteneğini keşfedip büyük kitlelere ulaşan AgaB, Türkçe rap listemize 10. sıradan girmeyi başaran isim.

9) Ks't feat Rafi Resh - Göreve Hazır

Nam-ı diyar Ankara Canavarı Kst, 1981 Ankara doğumludur.Uzun zaman boyunca underground olarak müzik üretmiştir. Keza Rafi Resh'de underground olarak Ankara’da, 2010'lu yıllarda okullarda ve festivallerde konser vermiştir.

8) Contra - Ölü

Hakkında çok haber bulunmayan değişik ve normalden uzak ses tonu ve hızlı okuması ile listemizde 8. sırada yer alıyor. Underground modundan çıkmasını sağlayan parçası “Ölü” olmuştur.

7) Norm Ender - Eksik Etek

Çok erken yaşlarla rap müzik ile tanışan gerçek ismi ile Ender Eroğlu, şüphesiz listemizde yar almadan olmazdı. 2000’li yıllarda Ceza,Sagopa Kajmer, Fuat gibi rapçilerle birbirlerine attıkları disslerle nam yapmayı başarmıştır. Fakat eski sevgilisine direk ulaşan bu şarkı hem ciddiyet hem de gülümseme oluşturan bir parçasıdır.

6) Mode XL - Düzmece

Gerçek isimleri Yasin ve Evren Besta olan iki kardeş, 14 yıldır bir arada müzik üretmekteler. Kendilerine has tarzları ve normalden uzak müzik altyapısı ile kaliteli bir rap olgusu oluşturuyor. 2012 yılında da Basemode adında bir müzik şirketi açmışlardır.

5) Defkhan – İntro

Türkiye’de Almancı, Almanya’da yabancı olan, tam olarak dünyada eşi benzeri olmayan bariton ses tonu, şarkılarındaki akışkanlığı ve flowları ile süphesiz ilk 10 arasında yer alıyor.Gerçek adı Mustafa Hakan Dursun olan rapçi,1982 yılında Hollanda'da dünyaya gelmiştir.

4) Otonom Piyade - Malenkof

Agresif ve tam olarak saf hiphop yapan bu grubun üyelerinden ilki Saian gerçek ismi ile Güney Erkurt, 1983 yılında Mersin’de dünyaya gelmiştir.Bir diğer üyesi olan K'st ise uzun zamandır kaliteli işler yaparak dinleyicisine keyifli bir hiphop sunuyor.

3) Fuat Ergin - Keksin

1972 Almanya doğumlu olan Fuat Ergin, 1992 yılında ilk olarak İngilizce rap yazmaya başladı. Ardından Berlin’de hiphop partilerinde sahne aldı. Daha sonra 1995 yılında yayınladığı albümle kendini tanıttı. Bu albümde 1999 yılında kaset ve CD olarak satılmaya başlandı. Ayrıca Fuat, albümü yaparken 1995 yılı sonrasında hiphop ve rap eğitimi verdi. Bu eğitimde 8 -18 yaş arası Alman ve Türk çocuklar vardı.

2) Sagopa Kajmer - Kendime Sarılır Donarım

1978 Samsun doğumludur. Gerçek ismi Yunus Özyavuz'dur. 90'lı yıllarda Ceza,Dr Fuchs ve Fuat gibi isimlerle çalışmalar yapmıştır. Ardından uzun bir rap kariyerine başlayan Yunus Özyavuz, yaklaşık olarak 250 parçadan oluşan bir Türkçe rap geçmişi vardır. En çok sevilen şarkılarından biri ''Kendime Sarılır Donarım” listemizin olmazsa olmazlarından denilebilir.

1) Ceza feat Sagopa Kajmer - Neyim Var ki

Eski okul ve yeni okul olmak üzere her kitleye hitap eden dönemin müzik kalitesine oranla mükemmel işler başaran ikili, Türkçe rap severlerin gönüllerini bu şarkı ile bir kez daha fethetmişlerdir. “Yıllar geçse de bu şarkıdan usanmayız.” diyerek dinleyen milyonlarca insan olduğuna şüphe yok. Fakat bu güzel ikili, ayrıntıları tam olarak bilinmeyen bir nedenden dolayı yollarını ayırmışlardır. Barışmalarını ve yeniden düet yapmalarını bekleyen pek çok hayranları bulunmasına rağmen, bu durum pek de yakın görünmüyor. Umuyoruz ki bu küslük daha fazla sürmeden, iki isimde tekrar bir araya gelir.

7 Yorumlar

  1. Haksızlık olmasın diğer rapcileri dinlemedim ama Ceza'yı tek geçerim.

    YanıtlaSil
  2. Ben Ceza ve sagopayı bilirim severim 😊 sevgiler ..

    YanıtlaSil
  3. Ev halkı sevince mecburen ben de dinliyorum. En çok Ceza'yı seviyorlar sanırım

    YanıtlaSil
  4. Türk rapin başlangıcı "neyim var rapten gayri" bu küslükde sona ermeli artık.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu