Son eklenen

İLAÇ KULLANIMINDA DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR

İlaç kullanımı, doktorun önerdiği miktarda ve dozda olmaktan çıkıp bireylerin kendi hastalık yorumları ve kendi kendinin doktoru olmaya çalışmasından dolayı çok vahim durumlara doğru yol almış durumdadır. Peki yanlış ilaç kullanımının bize zararı nelerdir? Doktorlar özellikle neden bize verilen tabletin hepsini kullanmamızı isterler? Peki tüm bu önerilere rağmen halkımızda çoğu insan hastalığı geçene kadar o ilacı kullanır ve hastalığı geçtiği andan itibaren paketin içerisinde ilaç kalsa dahi onu kullanmaktan vazgeçer? Gelin hep birlikte doğru diye yaptığımız yanlışları görelim!


Doğru Doz, Doğru Kullanım

Doğru doz, doktorun uygun gördüğü ml/gr 'dır. Örneğin doktorunuz size 100 gr bir ilaç önerdiyse ve siz ilacı bu dozda değil iki bölüp bir tanesini attığınız an yanlış bir doz kullanımı yapmış olursunuz. Bu dozlar vücudumuzda istenmeyen etkileri yok etmeye yeterli görünen miktar olup siz bu miktara karıştığınızda ilaçların istenilen etkiyi yaratmasını engelliyorsunuz.

Doğru kullanımın ana felsefesi dozuna uygun olan ilacı kutu biten kadar ya da tedavi bitene kadar kullanmaktır. Yarıda bıraktığınız her ilaç vücudunuz için bir sonraki dönemde o ilaca olan direncini güçlendirecektir. Eğer biz vücudumuzda istenmeyen bir mekanizma ya da canlıyı yok etmek istiyorsak tedavide uygun görülen dozu kullanmalıyız. Aksi takdirde bir daha aynı hastalık geçirildiğinde kullandığınız o ilaç size fayda etmeyecektir. Doğru doz ve doğru kullanım bizim için en iyi seçenek olup herhangi bir problem oluşmasını önleyecek ve mevcut hastalığımız en kolay ve güvenilir bir şekilde atlatmamızı sağlayacaktır. Bunun için doktorumuzun tavsiyelerine harfiyen uymamız ve belirtilen kurallar dışında bir yol izlemememiz gerekmektedir. Unutmayalım ki güzel bir sonuç ancak ve ancak planlı bir tedavinin sonucudur.

1 Yorumlar

  1. Ilac bizim toplumda biraz bilincsiz kullaniloyor
    Fakat mesela antibiyotik sinirlama getirildi...
    Boyle seyler guzel

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu