Son eklenen

KARA YAĞIN FAYDALARI NELERDİR?

Protein, A, B, C vitaminleri, kalsiyum, potasyum, magnezyum, fosfatlar, demir, bakır, çinko ve siyah tohumun yararına birçok faydalı asit içerir .

Kara Tohum Yağlarda bulunan iyi yağlar, kandaki HDL kolesterolü yükseltmede etkilidir. Bu kan basıncını yükseltir, yağ metabolizmasını arttırır ve ateroskleroz gibi sağlık sorunlarının olasılığını azaltır.

Kilo Verme yardım etmek, kan şekeri seviyelerini ve bastırmak iştah kontrol edebilirsiniz Bu sağlıklı yağlar ile çörek otu yararları o içerir. Kara tohum yağının diyabet gelişimini önlediği, karaciğer hücrelerinde insülin duyarlılığının arttığı ve tip 2 diyabetin önlenmesine yardımcı olduğu gözlenmiştir.

- Cildi daha sağlıklı ve genç yapar.
- Güçlü kemiklere sahip olmamıza yardımcı olur.
- Siyah tohum kan şekerini dengeler, sağlıklı bir kalbe yardımcı olur.
- Tansiyonunuzu sabit tutar.
- Sindirim sistemini destekler.
- Anksiyeteyi azaltarak kaliteli uykuya yardımcı olur.

Kemik ve kas ağrısına iyi gelir.Enflamasyon, romatizma ve gut gibi sağlık sorunları nedeniyle vücudunuzda ağrı varsa, bu ağrılardan kısa sürede kara yağ ile kurtulabilirsiniz. Ağrı bölgesini yatmadan önce her gece siyah yağ ile ovalayarak kullanabilirsiniz. Bir çay bardağında siyah çay kullanmak yeterli olacaktır.

Kanser Koruması Sağlar İçerdiği değerli besinler sayesinde kansere karşı koruyucu etkisi olan kara yağ ile kansere karşı koruyabilirsiniz.

Astım Alerjisi Bu, solunum yolu iltihabı ve daralması sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. Çörek otu yağı, iltihaplanmaya neden olan molekülleri düzenler. Araştırmalar, siyah tohum yağının daha etkili olduğunu ve zeytinyağı ve siyah tohum yağı alan hastalarda astım krizlerinin uzun süre devam ettiğini kaydetti.

Sindirim sorunları Siyah kimyonun karminatif maddeleri sindirim sistemi üzerinde düzenleyici bir etkiye sahiptir. Bağırsaklardaki gaz sorunlarına da iyi gelir.

Baş ağrısı için iyi

Baş ağrısı için, kafa siyah yağ ile masaj yapılır ve ovulur. Daha sonra baş bölgesine gazlı bez sarılır.

Bağırsak solucanlarını düşürücü etkisi vardır

Bağırsak parazitlerini geçer.

Birçok vitamin ve mineral içerir. Ayrıca omega-3 ve omega-6 yağ asitleri içerir.

Doğumdan sonra kullanılabilir. Bu hamilelikten sonra emzirme süresini artırır ve annelerde doğumdan itibaren sütü artırır.

Düşük Hipertansiyon Siyah tohumlarda, özellikle oleik, linoleik, miristik ve palmitik asitlerde yağ asitlerinin varlığı, vücuttaki kolesterolü dengelemeye ve kan dolaşımını iyileştirmeye yardımcı olabilir. Bu kan basıncını düşürür ve ateroskleroz, kalp krizi ve inme riskini azaltabilir.

Egzama ve Sedef Siyah tohum yağı, egzama ve sedef hastalığı gibi cilt hastalıklarında kullanılır. Enflamasyonu yatıştırmaya ve cildi iyileştirmeye yardımcı olur.

MRSA ve Helicobacter pylori (H. pylori) 2010 yılında yapılan bir çalışmada, siyah tohum yağının h.pylori enfeksiyonu olan hastalarda (ülsersiz) etkili olduğu bulunmuştur. Çalışmalar ayrıca Nigella Sativa'nın MRSA'ya karşı etkili olduğunu göstermiştir.

ASİT DENGESİ Siyah tohumlarda bulunan faydalı doymamış yağ asitleri Omega 3 ve omega 6 mükemmel dengeye sahiptir. Bu denge E1 adı verilen prostaglandin yağ bileşenleri üretir. Ek olarak, insülin direnci olan kişilerde ve kilo kaybı ile ilgili ciddi zorluklar yaşayan hipotiroidizmli hastalarda kilo kaybı için idealdir. Çünkü prostaglandin E1 tiroid hormonlarının salgılanmasını arttırır ve metabolizmayı aktive eder.

CİLT TAPTAZ Protein ve su içeren siyah tohum cildin kurumasını önler ve gün boyu nemli tutar. Cilde canlı ve canlı bir görünüm verir. Cilt yapısındaki protein yapısı akne ve akne oluşumunu önleyerek daha aktif bir çalışma sağlar, cilt yaraları, sedef hastalığı, dermatit gibi cilt hastalıkları ve hızlı bir iyileşme sağlar.

Böbrek taşı inhibe eder

Böbrek taşı, yaşam kalitesini düşüren, acil yatış süresini artıran ve uzun vadede böbrek hastalığı riskini artıran bir sorundur.

Beslenmeyle yakından ilişkili olan böbrek taşlarını tedavi etmek için beslenme faktörlerini de kullanabiliriz.

Siyah tohum yağı da bu konuda çok faydalı etkilere sahiptir. Özellikle kalıcı böbrek taşı olan kişilerde.

Çalışmalar, siyah tohum yağının böbrek taşı riskini azaltabileceğini göstermektedir.

Cilt problemleri ve cilt bakımı Birçok cilt hastalığının tedavisinde de kullanılır. Egzama ve sedef hastalığı gibi cilt hastalıklarının tedavisinde yardımcı olarak kullanılır. Bu tür hastalıkların tipik bir belirtisi olan iltihaplanma, etkiyi azaltır ve cildin iyileşmesine yardımcı olur. Siyah tohum yağı da saç problemlerine iyi gelir. Özellikle saçkıran ve benzeri bakterilerin kafa derisi üzerinde etkisini azaltır. Aynı zamanda saçı yumuşatır ve güçlendirir ve bazı mikrop ve bakterilerin neden olduğu sivilce ve akne gibi cilt problemlerini ortadan kaldırmak için kullanılır. Siyah akne yağı ve diğer cilt problemleri. Bu amaçla üretilen ve piyasada bulunan siyah yağMevcut. Antioksidanlar ve stresin neden olduğu önleyici bir etkiye sahiptir. Vücudumuzun birçok yerinde bulunan bazı bakteri ve mikroplar aktifken, diğerleri pasiftir. Pasif çevresel etkiler ve stres tarafından aktive edilir. Öte yandan, derideki bakteri ve mikroplar daha hızlı hücre ölümüne yol açar. Bu, beklenenden daha kısa sürede erken yaşlanmaya ve ciltte kırışıklıklara neden olur. Siyah tohum yağı, tüm bu etkileri önleyen bir yapıya sahiptir. Siyah yağlı tohum cilt kırışıklıkları ve benzeri problemler.

Bulantı ve karın ağrısı için iyidir.

Bu etkiler için günde iki kez yarım çay kaşığı siyah yağ ile karıştırılmış iki çay kaşığı taze zencefil suyu içilir.

AKTİF BEYİN Çim tohumlarındaki timohidrokinon bileşeni, enzimatik reaksiyonlar yoluyla beyindeki sinir iletiminde rol oynayan bir nörotransmitter olan asetilkolin aktivitesini arttırır. Bu, özellikle odaklanmakta zorluk çeken kişiler için kolay odaklama sağlar ve belleği geliştirir. Alzheimer, Parkinson hastalığı gibi sinir sistemi hastalıklarına karşı koruyucu özellikler gösterir.

İdrar bir idrar söktürücüdür

Düzenli olarak siyah tohum tüketen herkesde diüretik özelliklere sahip safra için iyidir. Hızlı yara iyileşmesini ve hücre yenilenmesini hızlandırır.

HIZLI AĞIRLIK KAYBI Siyah tohum, strese neden olan ve vücuda zarar veren serbest radikal moleküllerine karşı bir antioksidan sistemi aktive eder. En spesifik bileşen vücuttaki yabancı maddeleri yok eden timokino, karvakrol ve flavonoller olmasına rağmen, antioksidan yeteneğin oluşumuna da katkıda bulunur. Siyah tohumların, insülin üreten pankreatik hücreler olan beta hücrelerde radikallerin neden olduğu stresi azaltarak insülin direncini önlediğini ve hızlı kilo kaybını desteklediğini de araştırıyor.

Kara yağın diğer faydaları

- Kalsiyum, potasyum, magnezyum ve çinko gibi değerli bileşenler, ayrıca A vitamini, B vitamini ve C vitamini içerir.
 Yaraların iyileştirici özellikleri vardır.
 - Baş ağrısı ve baş ağrısı için iyidir.
 - Bağırsak kurtları üzerinde düşürücü bir etkiye sahiptir.
 - Bağırsak parazitlerini geçer.
 - Sindirim sistemini rahatlatır.
 - Gaz giderme işlevi vardır.
 - Kabızlığı hafifletmeye yardımcı olur.
 - Bu dizanteriye fayda sağlar.
 - Hemoroid ayrıca hemoroid için iyileştirici özelliklere sahiptir.
 - Burun tıkanıklığını giderir.
 - Ayrıca astımı veya alerjik reaksiyonları olan insanlara da yarar sağlar.
 - Bronşit ve öksürük için iyi.
 - Özellikle kış hastalıkları olan grip durumunda etkilidir.
 - Sıcaklığın düşürülmesine yardımcı olur.
 - Amfizeme karşı kullanılabilir.
 - Kan basıncını ve yüksek tansiyonu düşürür.
 - Ayrıca kolesterolü düşürme etkisine sahiptir.
 - Kolesterol dengesi.
 - Vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalığa karşı direnç sağlar.
 - Diş ağrısını hafifletmeye yardımcı olur.
 - Bu hamilelikten sonra emzirme süresini artırır ve annelerde doğumdan itibaren sütü artırır.
 - Eklem ağrısı, artrit ve romatizma için iyidir.
 - Uykusuzluğunuz varsa, kara yağda şifa bulabilirsiniz.
 - Kas ağrısı için bir bardak siyah yağ ile masaj yapın.
 - Bulantı ve karın ağrısı için yarım çay kaşığı taze zencefil suyu ve yarım çay kaşığı siyah tohum yağı karıştırabilir ve günde iki kez içebilirsiniz.
 - Kalbi korur.
 - Kanser Koruması Sağlar.
 - Sinüzite iyi gelir.
 - Saçın yapısını korur ve saçların hafif ve sağlıklı büyümesine yardımcı olur.
 - Saç dökülmesini önler, erken saç ağartmasını önler.
 - Sinir, stres, depresyon ve stres uzağa.
 - Diyabet diyabet için de iyidir.
 - Kan damarı duvarlarının esnekliğini artırmaya yardımcı olur.
 - Kronik yorgunluğa iyi gelir.
 - Safra taşı ve böbrek taşı oluşumuna karşı etkilidir.
 Dolaşım faydaları
 - Bunun cinsel gücü artırma etkisi vardır.

Siyah yağ kullanma: nasıl kullanılır?

Geniş bir kullanım alanına sahiptir. Bir besin maddesi olarak kullanılabilir veya cilde uygulanabilir. Siyah yağ kullanımı Ana mucize olarak, bu toplamdır. Bir besin maddesi olarak, günde en az bir çay kaşığı 1 kadar bir çorba kaşığı 1'den fazla kullanılmamalıdır.


3 Yorumlar

  1. Çok güzel derlenmiş bilgilerdi. Faydalandım. Teşekkür ederim. Emeğine sağlık 😊🤚

    YanıtlaSil
  2. Hocam sağdan solda topladığın bilgileri biraz daha derleyip toparlarsan bu kadar emek verdiğin blogların daha iyi yerlere gelir. Lütfen beni yanlış anlama okunmuyor yazılar çünkü bir anlam birliği yok. Kara Yağ nedir anlayamadım mesela ben. Çörek otu yağı mı?

    Mesela burada ne demek istiyorsun:

    "İdrar bir idrar söktürücüdür"?

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu