Son eklenen

KORONADAN SONRA YENİ ÇALIŞMA SİSTEMİ

Dünya nüfusunun 3'ünden fazlası COVID-19 salgınının dolaylı veyahut dolaysız etkisinde. Bazılarımız enfekte,bazılarımız evde hapis,bazılarımız karantinada olarak bu salgınla mücadele ediyoruz. COVID-19 Dünyanın 3ünden fazlasını ekonomik,sosyal ve zihinsel ve politik olarak etkiliyor.

Bu salgın 8 milyar insanın alışkanlıklarını temelden değiştirecek. Belki de insanlık çok radikal gelişmelere gebedir çok yakın zaman içinde. Çünkü bu salgın psikolojisini yok etmek öyle kolay olmayacak.

Bazılarının yeme alışkanlığı değişecek .Bazılarının spor alışkanlığı değişecek. Bazıların eğitim-öğretim alışkanlığı değişecek.Bazılarının iş ve çalışma alışkanlıkları değişecek. Hatta ve hatta bazılarının ibadet alışkanlığı bile değişecek.

Devletler bu süreci nasıl yönetiyor ve yönetecek?

Bu süreci iyi yönetenler dünyanın gelecek 100 yılında söz sahibi olacaklar. Yeni sistemi kurgulayanlar bugünkü korkulardan yola çıkarak yeni teknolojiler ve sosyal kanunlar çıkaracaklar. Bir örnek verecek olursak; Bu süreçte mecburiyetten deneyimlenen evde çalışma sistemi. Bu sistem iyi sonuçlar verdi. Hem çalışan için hem işveren için artıları çok olan bir sistem. Tabi her iş koluna uygulanabilecek bir sistem değil. Mesela çağrı merkezleri evde çalışma sistemine en uygun örnektir. Bu sayede hem işveren kiradan,elektrikten,servisten kurtulacak hem de çalışan evinde daha rahat ve daha verimli çalışabilecek.

Sosyal alanlar artık eskisi gibi rağbet göremeyecek büyük ihtimalle. Bu sebepledir ki bu sektörler yeni konseptlere öncülük etmek zorundalar. Mesela lokantalar,kafeler vb. sosyal alanlar elini hızlı tutmalı ve geleceği iyi okumalılar.

Home-Ofislik zirve yapacak en kısa zamanda. Bu şekilde ofis ortamındai sosyal mesafe ihlalleri olmayacak. Görüşmeler sanal yapılacak. Koronadan sonra dünyada olabilecek olası değişimleri gözlemlerime dayanarak yazmaya gayret ettim. Tabi buradakiler tahminden ve öngörüden ibarettir.



3 Yorumlar

  1. Daha çok şey değişecek belkide bu bir başlangıçtı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koronadan sonrasını kısaca özetledik bakalım daha neler olacak

      Sil
  2. Beyaz yaka için sorun yok mavi yaka evden çalışamıyor. Namazlar evde kılınıyor. Lokantalar paket servis işine döndü. Kahvehaneler ne olur yeni dönemde bilemiyorum.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu