Son eklenen

NETFLİX'İN DOĞAÜSTÜ OLAYLARLA İLGİLİ DİZİLERİ

Herkesin izlemekten keyif aldığı sinema film ve dizi türleri vardır. Dizi ve film kategorilerinde romantik konular, polisiye, gizem, gerilim, korku ve doğaüstü olayların anlatıldığı fantastik türlere göre farklı farklı konular ele alınmaktadır. Doğaüstü olayların farklı bir şekilde konu edilerek anlatıldığı yapımlar, her zaman büyük bir izleyici kitlesi tarafından izlenmeyi başarmıştır. Gizemli ve esrarengiz bir şekilde doğaüstü olayların anlatıldığı en iyi diziler, artık televizyon kanallarında değil, yasaklara kesintilere maruz kalmadan sansürsüz bir şekilde netflix gibi dijital platformlarda yayınlanmaktadır. Meraklıları ve beğenenleri için netflix'in doğaüstü olayları konu alan dizileri hakkında bilgiler aktarmaya çalışacağız.


THE WITCHER

Bu dizi de Harry Potter film serisi gibi ilk önce, dünyanın en çok satanlar listesi arasına giren kitaplarından olmayı başarmıştır. Elde ettiği başarının arkasından kitap serileri, senaristler tarafından diziye uyarlanmıştır. Doğaüstü olayların anlatıldığı bu dizinin konusu ise şu şekildedir.

Dizinin başrol oyuncusunun hayat verdiği Geralt karakteri, kasabada aniden ortaya çıkan doğaüstü yaratıkları öldürmektedir. Dizinin 1. Bölümünün ilk sahnesi de Geralt"ın mücadelesinin ne olduğunu anlatmak için karanlık bir ormanda dev gibi bir yaratığı öldürür. Daha sonra karnını doyurmak için gittiği kasaba'daki meyhanede, kasabada yaşayan köylüler tarafından ağır hakaretlere uğrar. Bu sırada meyhanede tek başına içki içen fakat büyük ve güçlü bir aileye mensup olan bir kadın tarafından linç edilmesi engellenir. Geralt'ın tanıştığı bu kadından sonra hayatına, kasabanın gizemli büyücüsü olan yaşlı bir adam dahil olacaktır. Netflix"in fantastik dizileri arasında yer alan THE WITCHER tek sezon yayınlanan fakat soluksuz izlenen bir dizidir.


LOCKE & KEY

Üç kardeşin babalarını esrarengiz bir olay neticesinde kaybetmeleri ile birlikte hayatları alt üst olmuştur. Babalarının ölümünden 3 ay sonra anneleri bir karar alır. Artık hayatlarına başka bir şehirde devam edeceklerdir. Hep birlikte kuracak oldukları yeni bir yaşam ile eskiye dair kötü anılar unutulup gidecekti.

Ölen babalarının, büyük büyük dedelerinden kalma 3 katlı şatoya benzeyen bir malikaneye taşınırlar. Bütün aile bireyleri yeni hayatlarına alışmaya çalışırken, ailenin en küçük ferdi bir gün çevreyi dolaşmaya çıkar. Etrafta dolaşırken bir yandan da fotoğraf çekmektedir. Geniş bir kulübe içerisinde bir kuyu karşısına çıkar. İçine bakmaya çalışırken elinde bulunan fotoğraf kuyunun içerisine düşer. Arkasına dönüp tam gideceği sırada bir ses duyar. Tekrar geriye dönüp baktığında 5 dakika önce düşürdüğü fotoğrafın taşın üstünde olduğunu görür. Yaşadığı bu gizemli olayı, hemen giderek kardeşlerine anlatır. Kardeşlerin hep birlikte, sihirli güçlere sahip bir anahtar bulmaları ile birlikte gizemli olaylar zinciri başlar. LOCKE & KEY Netflix'in orijinal dizileri arasında favori olmayı kesinlikle hak ediyor.

ATİYE

Beren Saat ve Mehmet Günsur'un baş rollerini paylaştığı Atiye dizisi İstanbul ve Şanlıurfa'daki tarihi Göbekli tepe tapınağı arasında geçmektedir. Atiye, İstanbul'da birlikte yaşadığı erkek arkadaşıyla birlikte sakin ve mutlu bir hayat sürmektedir. Ancak Atiye iç dünyasında anlam veremediği olaylar yaşamaktadır. Sürekli olarak, sadece kendisinin gördüğü yaşlı bir kadın ve kız çocuğu zamanla Atiye'nin neden hep aynı figürleri kullanarak resim yaptığını açıklayacaktır.

Bir gece gördüğü rüyadan etkilenerek ansızın kendini Göbekli tepe tapınağına giderken bulan Atiye, yolculuk boyunca hayalini gördüğü kız çocuğunun kendisine rehberlik ettiğini Göbekli tepe tapınağına geldiği zaman yaşayacağı doğaüstü olaylardan sonra anlayacaktır. Geçmişinin tarihi bir tapınakla esrarengiz bir şekilde bağlantısı olduğunu anlayan Atiye dizisi, sadece 8 bölümden oluşuyor. Fakat Netflix'in verdiği sinyaller yeni bölümlerin çok yakın bir zamanda çekileceği yönünde.

THE ORDER

Eğitim hayatına üniversitede devam eden Jack' in okumak dışında hayata dair pek de iyi niyetli olmayan planları vardır. Asıl amacı annesinin intikamını almak olan Jack, bu amaç uğruna sihir, büyü gibi gizemli güçlere sahip olabilmek için eğitimlerin verildiği bir cemaate üye olur. Annesinin intikamını almak için katıldığı cemaattin içinde kendisini bir anda kurt adamlarla cemaat üyelerinin arasındaki savaş içerisinde bulur.

Bir yandan cemaatin içinde büyü eğitimi alan, bir yandan da üniversitesi eğitime devam etmeye çalışırken işlenen karanlık cinayetler üniversite öğrencileri arasında kaosa neden olur. Netflix'in doğaüstü dizileri ni sevenler için tavsiye niteliğindedir.



4 Yorumlar

  1. Merhaba. öğretici, bilgilendirici bir yazi olmuş. Bu serideki yeni yazılarinizi da sabirsizlikla bekliyorum. basarilar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu hafta Netflix'te yayınlanan türk dizileri ilgili makale yazacağım.

      Sil
  2. Beren Saatin oynadığı Atiye'ye bakmak istiyorum.

    YanıtlaSil
  3. "witcher" dışındakileri izledim. Bir u serinin devamı gelirse sevinirim, ilgi alanım:)

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu