Son eklenen

PATREON İLE NASIL PARA KAZANILIR?


Önceden Kickstarter ya da Indiegogo gibi sitelerde fiziki ya da yaratıcı ürünün desteklenmesi mümkünken son zamanlarda bu platformun yerini Patreon alıyor. Nasıl mı?

Patreon’a girmekle başlıyorsunuz. Patron adı verilen kullanıcılardan aylık ya da üretilen iş başına bağış alabiliyorsunuz. Gazeteciler, Youtuberlar, müzisyenler ve sanatçılar için platform oldukça ideal bir alan oluyor. Patronların, yatırımı sonucunda ortaya çıkan kaliteli ürünleri bekleyen müşteri olmalarının unutulmaması gerekiyor.

Başarıya Ulaşmak İçin Neler Yapılmalı?

l Takipçi ağına sahip olmak;
Başarılı bir Patreon kampanyası için potansiyel patreonlara dair bir veri bulunması gerekiyor. Büyük bir kitle olması şart değil ancak halihazırda içeriklere ulaşabilecek finansal destekte bulunacak ya da daha önce finansal destekte bulunan bir kitle olması önemli.

l Bir video paylaşmak;
Takipçilerin bağış yapmasını sağlayacak kilit nokta, onlarla iletişim kurmak ve sonrasında bağ kurmaktır. Fikrinizi tanıtın ve videonuzda yer alın. Ödül sisteminin nasıl çalıştığını anlatın, farklı destek katmanlarındaki patronların neler elde edeceğini açıklayın.

l Diğer kampanyaları inceleyin;
Patreon platfromunda diğer tüm kampanyalara göz atmak ve patronlarının sayılarına ulaşmak mümkün kılınıyor. Üreticilerin birçoğunun aylık kazançları sistemde yer alıyor. Bu bilgi de bu noktada kilit oluyor. Aynı alandaki diğer içerik üreticilerinin kampanyalarını inceleyerek başarılı kampanyaların hangi özelliklere sahip olduğunu görmek bir örnek oluşturuyor.

l Hedef belirlemek;
Hedefinizi önceden belirlemek gerekmiyor. Ancak belli bir hedef sunulduğunda, kullanıcılara işinizi büyütmek istediğinizi ya da size yardım ederlerse ve hedefinize ulaşabilirseniz neler elde edeceklerini bildirerek patronları teşvik edebiliyorsunuz. Birden fazla hedef koymamak insanları bilgiden boğmamak için önemli ancak istediğiniz kadar hedef koyabiliyorsunuz.

l Ödül bağı oluşturmak;
Geniş kitlelere ulaşmak için 1 ya da 2 dolarlık aboneliklere bir çeşit hediye sunmak oldukça etkili bir yöntem. Yüksek miktarlarda bağış yapan patronlar için ise yüksek bir ödül bağı oluşturmak gerekiyor.

l Sürekli üretimde olmak;
Özellikle aylık aboneliklerde, oldukça önemli bir konu olan üretim sıklığı burada devreye giriyor. uzun aralıklarla yayınlanan içerikler ya da sayıca az olan içerikler kullanıcılar tarafından fark ediliyor.


4 Yorumlar

  1. sürekli üretimde olmak zor iş :))

    YanıtlaSil
  2. Sanırım en çok bu yöntemler revaçta şu ara, herkez bişeyler çekip paylaşıyor anlatacak birşeyleri var herkesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya hanım o kadar çok konu var ki internetten para kazanma ile ilgili

      Sil
  3. Cüneyt Özdemir videosunda görmüştüm bunu.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu