Son eklenen

It’s Always Sunny in Philadelphia Dizi Tavsiyesi

Diziyi izleyenlerin çoğuna göre ‘Philly’ gelmiş geçmiş en iyi diziler arasında yer alabilecek niteliktedir. Dizi 2005 yılında FX kanalında yayımlanmaya başladı ve bu yıl içerisinde 15. sezon onayını alarak gelmiş geçmiş en uzun komedi dizisi unvanına sahip oldu. Dizi, oyuncuları olan Rob McElhenney, Glenn Howerton ve Charlie Day tarafından yaratılıp geliştirilmiştir. Dizi, 2. sezondan itibaren Emmy ve Altın Küre ödüllü ve aynı zamanda Pulp Fiction gibi önemli projelerin yapımcılığını da üstlenmiş ünlü oyuncu ve komedyen Danny DeVito’ nun katılmasıyla farklı bir boyut kazandı.

Dizide kendilerini ‘The Gang’ yani çete olarak adlandıran, 5 kişilik bir arkadaş grubunun bir İrlanda barını işletme çabasını izliyoruz. Gang, biri erkek (Deniss) biri kız (Dee) olan ikiz kardeşler ve onların ortakları Charlie ile Mac’ten oluşmaktayken ikizlerin sözüm ona ‘babası’ Frank’in de aralarına katılmasıyla beş kişi oluyor. Alışıla gelmiş sitcomlardan farklı olan Philly, tam bir kara mizah fakat ofansif şakalardan hoşlanmayanların dahi keyifle izlediği bir dizi olması yönüyle türünün diğer örneklerinden ayrılıyor.

Diğer sitcomların aksine, Gang üyelerinin (ikiz kardeşler de dahil olmak üzere) arasındaki bağ hiç de güçlü değil, birbirlerine karşı güvenleri yoktur ve çıkar ilişkisine dayalı bir beraberlikleri vardır. Üyelerin her biri sahtekar, düzenbaz ve kibirlidir. Her bölümde kendilerine olmadık ve saçma amaçlar, görevler bulup onu en kötü şekilde sonlandırırlar fakat günün sonunda sonuç onlar için hiç de ‘anormal’ değildir. Rezil olduklarını inatla kabul etmeyip kendi doğrularıyla sonucu yorumlarlar. Birbirlerini rezil olurken izlemekten ise zevk duyarlar.

It’s Always Sunny in Philadelphia’ nın karakterlerinin her biri için ayrı diziler yazılabilir. Karakterler, hem üzerine çok düşünülmeden oluşturulmuş gibi duruyor hem de dahiyane şekilde oluşturulmuş ve derin analizler- ince hesaplar sonucunda ortaya çıkmış izlenimi veriyor.

Diziyi izlerken çetenin bir parçası olmayı istemekten ve karşılarına çıkan sorunları çözmek için seçtikleri yöntemlerin saçmalıklarını sorgulamaktan alıkoyamayacaksınız.

Dizinin 14 sezon olması gözünüzü korkutmasın, her sezon ortalama 10 bölümden oluşuyor ve her bölüm ortalama 20 dakika sürüyor. Bunların dışında, zaten ‘Philly’ için diziler tarihinin gelmiş geçmiş en sürükleyici dizilerinden birisidir demek yanlış olmayacaktır. Özellikle ilk 10 sezon sitcom severler için kaçırılmaması gereken bir hazinedir.

Philly daha kaç sezon onayı alır bilmiyoruz fakat izleyicileri, yayınlanacağı son tarihe kadar Philly’le birlikte maceralara atılma konusunda hemfikir duruyor.

3 Yorumlar

  1. İzlemdin bu diziyi aslında pek sitcom izlemiyorum. Ama bu bayağı iddalıymış.

    YanıtlaSil
  2. bu dizi nasıl bir kafanın ürünü ya? epey komik.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu