Son eklenen

OTOMOBİL ALMAYI DÜŞÜNENLERE ÖNERİLER

Otomobil almaya karar verdiniz. Otomobil almak göründüğü gibi kolay değil, tam tersine oldukça karmaşık bir aşamadır. Sıfır ya da ikinci el bir otomobil almayı düşünüyorsanız bazı detaylara dikkat etmeniz gerekir. İşte otomobil alırken dikkat etmeniz gereken bazı detaylar.

l Sıfır bir otomobil mi? Yoksa ikinci el bir otomobil mi?
Öncelikle sıfır bir otomobil mi? İkinci el bir otomobil mi almak istiyorsunuz bunu kararlaştırmanız gerekir. Bu biraz da bütçeye bağlı, sıfır kilometre bir otomobil tabiki her konuda daha iyidir. Otomobilin yeni olması nedeniyle gelişmiş güvenlik sağlaması, bazı teknik özellikler, sağlamlık, tüm bunlara kavuşmak ve o arabanın sizin olmasını isterseniz bütçe olarak biraz pahalıya patlayabilir. Fakat bu kadar para vermek istemezseniz 2. El bir otomobili oldukça uygun bir fiyata alabilirsiniz. 2. el piyasasını biraz araştıracak olursanız oldukça uygun fiyatlara kaliteli seçenekler bulabilirsiniz. Şimdi bankalar 2. El araçlar için oldukça uygun ödeme kolaylığı olan krediler de sunmaktalar.

l Çeşitli otomobil fırsatları var bunları takip edin ve doğru zamanı kollayın
Oto galerileri gezerek ve internetten 2.el otomobilleri inceleyerek çok iyi fırsatlar yakalayabilirsiniz. Almayı düşündüğünüz model hakkında ise en doğru bilgiyi o model araç kullanıcılarından alabilirsiniz.

l Otomobil piyasasını mutlaka araştırın ve otomobilleri karşılaştırın.
Bulduğunuz araçların ihtiyaçlarınıza ve sizin beklentilerinize uygun araçlar olup olmadığını inceleyin seçenekler halinde ayırın. İstediğiniz otomobil aile için mi? spor bir otomobil mi? Yoksa daha büyük bir otomobil mi? Olmasına karar verin. Bulduğunuz araçlar arasında mutlaka piyasalarını karşılaştırın.

l Otomobil buldunuz, almaya karar verdiniz hemen bir expertize gidin otomobili kontrol ettirin.
Satın almaya karar verdiniz, arabaya bayıldınız ama durun kesinlikle aracı kontrol ettirmeden almayı düşünmeyin. Hemen bir expere gidin ve detaylı kontrollerini yaptırın ki ne var ne yok çıkacaktır. Bazen kilometrelerce yol gidiyoruz çünkü arabamız şöyle temiz, arabamız yeni gibi, arabamızın kazası yok; bizde hayran kalırız o kadar yolu gideriz ve experde sağ ön çamurluk değişmiş, arka bagaj kapağında boya var, km aslında 320.000 dedir ama kilometresiyle oynanmıştır. Dersiniz ki kaç yaşında araba kilometresi çok iyi işte bunlara kanmamak için mutlaka kontrol ettirin paranıza ve zamanınıza yazık olamasın. Her şey tamam araç hatasız yine acele etmeyin.

l Otomobille test sürüşü yapın, alın otomobili şöyle bir gezin
Evet, otomobille gezin mutlaka ki size uygun olup olmadığını anlayın. Bakalım rahat kullanabilecek misiniz? Fren, gaz, vitesler her şey yolunda mı? Motordan acayip sesler geliyor mu? Yoksa normal olması gibi mi Çalışıyor. Bunlar aracın size ilerde masraf çıkartıp çıkartmayacağını belirleyecektir. Diyorsanız ki ben anlamıyorum, o halde anlayan birisi ile yola çıkmalısınız.

l Ve geldik otomobilimizi almaya
Ödeme planınızı belirlemelisiniz. Genel olarak birçok kişi kredi kullanmayı tercih ediyor. Çünkü maalesef herkesin kenarda birikmiş parası olmayabiliyor. O nedenle bir kere daha düşünmelisiniz. Çünkü diğer ödemelerinize birde kredi taksitleri eklenecek, bu da sizi biraz zorlayacak. Şimdi kredi ile almaya karar vermeden önce kredilerin faiz oranlarını mutlaka incelemelisiniz. Size uygun olan bir ödeme şekli ve faiz oranlarıyla beraber beğendiğiniz araca sahip olabilirsiniz. Ha yok benim param var biriktirdim diyorsanız o zaman otomobil bayilerinin size yapacağı nakit indirimlerden faydalanabilirsiniz. Lütfen otomobil almaya karar verdiğinizde yukarıda anlattığımız maddelere dikkat edin. Şimdiden hayırlı olsun.


2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu