Son eklenen

Yanlış Bilinen ve İşe Yaramayan SEO Teknikleri


Google, Yahoo ve Yandex gibi arama motorları her sene hatta her ay yeni algoritmalar geliştirmektedir. Bu algoritmaları iyi anlamak ve iyi analiz etmek gerekir. İyi bir şekilde analiz edilmiş algoritmalara yeni teknik ve taktikler üretmek daha kolaydır. Bu iyi analiz edilmiş taktiklerle daha hızlı sürede arama motorlarında daha üst sıralara tırmanabilirsiniz. Bu sayede zamandan ve maliyetten çok daha fazla tasarruf etmiş olursunuz. Bu nedenlerden dolayı eskimiş teknikleri kullanmak oldukça yanlıştır. Sizin için zaman ve para kaybı yaşatabilir, hatta ve hatta sıralamalarda daha da geriye düşmenize sebep olabilir. Eski ve işe yaramayan taktiklerden kurtulun. Yanlış SEO’ya kurban gitmeyin.

1. Kopya İçerik

Eskiden olan bir inanışa göre özgün içeriklerin içerisinde, bir kısımda, başka sitede yer almış yazıları, fotoğrafları vb yayınlamak sorun olmazdı. Fakat bu inanış tamamen yanlış bir inanış. Google artık gelişen algoritmaları ve yapay zekaları sayesinde yazıları ve resimleri oldukça ayrıntılı bir biçimde tanıyabiliyor. Eğer imkanınız varsa yazılarınız, içinde kopya bir resim, ortam dosyası veya küçük bir alıntı içermesin. Bu tür içerikler Google ve diğer arama motorları tarafından hoş karşılanmaz. Ve  aramalarda üst sıralarda gösterilmesi sadece “mucize” olarak adlandırılabilir.

2. Ne Kadar Backlink O Kadar İyi SEO

Bu bilginin çürütülmesi çok eskiye dayanmıyor. Önceki birkaç sene içerisinde bu bilgiyi ileri gelen forumlarda, sitelerde görebilirdiniz ama bu tamamen safsata! Eğer iyi bir link inşasına sahip olmak istiyorsanız bunun sadece birkaç püf noktası vardır. Bunlar; düzenli link almak, kaliteli sitelerden link almak ve spam yapmamak.

Düzenli link almak derken bahsettiğimiz şey, eğer 1000 adet link alacaksanız bunu 1 günde almayın birkaç haftaya yayın örneğin günlük 10 link alın ve 100 gün sürecek şekilde bu link inşası programını ayarlayın.

Kaliteli sitelerden link almak ise, link çöplüğüne dönüş, güncel olmayan, kopya içerik üreten veya yasal olmayan içerikler paylaşan sitelerden link almamanızdır.

Spam yapmayın önerisi ise şu anlama gelmektedir, eğer elinizde bir program varsa bunu kullanmadan link almaya özen gösterin emek vererek yapmak her zaman daha iyidir arama motorları gelişmiş yapay zekaları sayesinde bunu ayırt edebilecek düzeye gelmiştir. Ayrıca link bağlantılarını çeşitlendirmemek de spam sayılabilir. Örneğin “ABC” sitesi için sürekli ana sayfaya link almak yanlış bir link inşası biçimidir veya farklı bağlantılara link alıp bağlantının görünen kısmına sürekli “ABC Sitesi” yazmak da yanlıştır. Sitenizde bulunan farklı bağlantılara link alın ve farklı yazılarla bunları destekleyin. Örneğin gizlilik sayfanıza, yazılarınıza, kategorilerinize veya etiketlerinize link alın bunların görünen HTML bağlantı yazısına ise “X Yazısı”, “Y ile ilgili yazılar”, “Z İle İlgili” gibi değişik yazılar yazın.

3. Uzun İçerik / Yazı Daha İyi Sıralama

Hala çoğu insanın inandığı bu saçmalık maalesef en çok yanlış bilinen kurallardan biri. Google veya diğer arama motorları, kullanıcısını çerezler veya diğer vasıtalar aracıyla takip eder. Bir kullanıcı sitenize girip hemen çıkıyorsa (ki buna bounca rate denir.) sitenizin o sayfasını değersiz / önemsiz olarak nitelemeye başlar. Bundan dolayı bazı sözde “uzmanlar” yazıların uzun olmasını, insanların aradığını bulurken konunun içinde dağılmasını ve sitenizde uzun vakitler geçirmesini hedeflemiştir. Evet bu da bir seçenektir fakat algoritmalar artık bunu farkedecek düzeye gelmiştir. Hatta şöyle de bir sonuç ortaya çıkacaktır, bir kullanıcı sitenize bir defa girip istediğini uzun süreler bulamayınca aklına sitenizin adresini kazıyacaktır ve ilerleyen zamanlarda bir arama sorgusu yaptığında siteniz ilk sıralarda olsa dahi sitenize tıklamak istemeyecektir. Bunu engellemenin en güzel yolu yazıyı veya içeriği doyurucu ve gereksiz olmayacak şekilde ayarlamaktır. Başlıklar büyük puntolarla yazılmalı, insanların arayabileceği yan unsurlar da yazıya eklenmelidir.

5 Yorumlar

  1. Seo konusunda çok işe yarayacak bilgiler. Herkesin uygulaması gereken seo teknikleri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya hanım bu aralar seo ile ilgili çok araştırma yapıyorum. Bulabildiklerimi yayınlamaya devam edeceğim.

      Sil
  2. Yazınızı dikkatlice okudum, önemli bilgiler tesekkurler

    YanıtlaSil
  3. Çokkkkk teşekkür ederim öğrendiklerim için 😊🤚

    YanıtlaSil
  4. Değerli bilgiler. Teşekkürler

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu